Vlone Logo

Vlone Logo

Vlone is een modemerk opgericht in 2011 door Kamoni Chandler en zijn collega Jabari Shelton (ook bekend als ASAP Bari) van de New Yorkse hiphopgroep ASAP Mob. Later, na een woordenwisseling en een verkrachtingsschandaal, trad Chandler terug uit de raad van bestuur van het bedrijf en leidde ASAP Bari zelf het merk. Jabari Shelton is voornamelijk gespecialiseerd in streetwear in jeugdstijl en houdt zich naast muziek ook bezig met ondernemerschap en modeontwerp.

Betekenis en geschiedenis

Logo Vlone

Na het vertrek van Kamoni Chandler nam hiphopper Jabari Shelton het stokje over als oprichter van het modemerk. Daarnaast nodigde hij Edison Chen van het CLOT-team uit als zijn assistenten, aan wie hij de ontwerpontwikkeling toevertrouwde. In een interview met het in New York gevestigde mediabedrijf Mass Appeal, zei de merkeigenaar dat hij de ervaring van in-store fittingen had geleerd toen hij in Harlem woonde. Daarna gingen ze samen met vrienden opmeten, de stoffen voelen en zelfs kleding stelen.

Het debuut van Vlone vond plaats in 2014, toen het bedrijf zijn collectie voor het eerst presenteerde. In 2017 ging ze een samenwerkingsrelatie aan met Nike en nam tegelijkertijd deel aan de catwalkshow in Parijs tijdens Fashion Week. Het modemerk werkt nu (sinds 2020) samen met gerenommeerde labels en ontwerpers om producten aan te bieden voor enkele van de hedendaagse muzikanten, waaronder The Weeknd, NBA Youngboy en Juice WRLD. Ze dragen niet alleen merkartikelen met een origineel bord — ze promoten het met visuele marketing.

Daarom wordt een eenvoudig en stijlvol logo tegenwoordig goed herkend. Het wordt gebruikt als print op sweatshirts, T-shirts, jassen, hoodies, blazers, sweatshirts, schoenen en hoeden met een merk. En hun verkoop begon met een telefoontje. Begin maart 2014 hield een van de leiders van de band een motiverende toespraak voor de fans, gekleed in kleding met de felbegeerde «V» op de borst. De belangrijkste boodschap van de toespraak was: «Uw regels zullen morgen zijn.» Daarna deelde hij gloednieuwe T-shirts uit aan het publiek. En de volgende dag lanceerde het merk een online verkoop van zijn debuutcollectie.

Het logo van het bedrijf weerspiegelt het kernconcept: «Leef alleen en sterf alleen». Dit benadrukt het woord «Alleen», want zoals bedoeld door de ontwikkelaars, is «V» niets meer dan een omgekeerde «A». Het weerspiegelt eenzaamheid. In de tweede collectie, uitgebracht in januari 2016, beeldden de ontwerpers het embleem niet op de borst af, maar op de achterkant, aangezien het opschrift «Friends-» het vooraan verving. Min betekent in dit geval «verlies», «verlies», «afname», wat ook past in het idee van het Vlone-logo. Ze benadrukt: dit is een levensstijl, niet alleen streetwear. Omdat, zoals de oprichter van het merk beweert, wat we ook winnen in deze wereld, we uiteindelijk verliezen. Dat wil zeggen, door het ASAP-logo uitte Bari zijn persoonlijke levenspositie.

Logo lettertype en kleuren

Vlone Logo

Voor een individuele identiteit koos de zanger voor een stencil-type lettertype, waarbij de rechterstreek korter is dan de linker. Beide delen zijn gescheiden door een kleine ruimte en sluiten niet op elkaar aan. Er zijn schreven aan de bovenkant van de V-vormige strepen. Aan de rechterkant is het veel duidelijker zichtbaar dan aan de linkerkant, omdat dat been breder is. De randen van de brief zijn ongelijk, verheven, alsof ze speciaal verouderd zijn.

Het kenmerkende palet is eenvoudig en monosyllabisch, omdat er geen verscheidenheid aan kleuren in zit. Alleen oranje overheerst. Maar het is geen heldere mandarijn, maar alsof het bedekt is met patina — stoffig, bleek om bij de kledingstijl te passen.