Visuele reorganisatie van Remsons

Remsons Logo

Remsons Industries, een productiefaciliteit voor autokabels en versnellingsbakken uit Chakan, Pune, kreeg een nieuw logo en een gereorganiseerde identiteit. Rebranding is een dringende noodzaak geworden vanwege de actieve groei van de onderneming in de afgelopen jaren en de voorbereiding van de productie op de introductie van belangrijke veranderingen. Nieuwe initiatieven zijn onder meer de creatie van een geïntegreerde productie van nieuwe eenheden en componenten voor remeenheden, besturingsmechanica, speciaal gereedschap en uitrusting, en interieurartikelen voor garages. Het bedrijf heeft verandermanagement geïmplementeerd in zijn productieprocessen, wat een snelle en pijnloze herstructurering mogelijk maakt. De verkoop van producten ging verder dan de landsgrenzen en de bestaande faciliteiten ondergingen een effectieve modernisering. Dit alles moest worden gecommuniceerd naar consumenten, partners en medewerkers, wat het beste zorgde voor de creatie van een nieuwe visuele identiteit.

Remsons Nieuw Logo

De nieuwe huisstijl en merkstrategie waren gebaseerd op de drie pijlers van het bedrijf: mensen, structuren en technologieën. Een bijzonder belangrijk element van de visuele reorganisatie was de interface van het merk zelf. Het ontwerp vereiste volledige overeenstemming met de nieuwe intenties en huidige ideeën over de toekomst van het bedrijf. Hierbij werd speciale assistentie verleend door het ontwerpbureau Unlock, dat met succes de taak op zich nam om de huisstijl en filosofie van het nieuwe logo te creëren, dat luidt: “LETS MAKE GREAT”. Het nieuwe logo werd het belangrijkste element dat de belangrijkste last van het overbrengen van het hoofdidee van het bijgewerkte merk «overnam». Bijzondere typografie, waarbij elk element het resultaat is van de creativiteit van de ontwerpers van het bedrijf, door hen handgemaakt, creëert de nodige sfeer en symboliseert de degelijkheid, stevigheid en absolute toewijding van het merk aan het gebruik van moderne technologieën. Tegelijkertijd zorgt het voor de perceptie van de eenheid van elk element van productie en producten in een algemene integrale relatie.

Logo Remsons

De samenstelling van het logo is een manier om visueel de harmonie over te brengen die kenmerkend is voor Remsons Industries in het combineren van de eigen ideeën over ontwikkeling en ambities met de verwachtingen en voorkeuren van de klanten, partners en medewerkers van het bedrijf. Tegelijkertijd stelt de filosofie van het logo je in staat om meer te claimen — om te voldoen aan de behoeften van de hele samenleving. Als resultaat werd een uniek visueel beeldformaat verkregen dat volledig verschilt van de gebruikelijke identifiers op dit gebied, wat volledig overeenkomt met de creatie van nieuwe richtlijnen door de onderneming op het gebied van communicatie in de B2B-sfeer.

Remsons Voor en Na Logo (geschiedenis)

Dit geldt ook voor kleurschakeringen — een licht lichtblauw in de spelling van de merknaam en een accent oranje, gemarkeerd met de letter «O», die tegelijkertijd een wielsymbool is, wat het merkeigendom in de auto-industrie aantoont .