VistaPrint werd Vista

Vista Logo

VistaPrint kondigde zijn evolutie aan direct na de overname van Depositphotos en haar dochteronderneming Crello. Het re-branded merk werd gelanceerd als Vista met een nieuwe branding en nieuw logo. Na meer dan 20 jaar een vaste ontwerp- en marketingpartner te zijn geweest met miljoenen kleine bedrijven over de hele wereld, omvat het opnieuw ontworpen merk nu verschillende overgenomen startups — VistaPrint, 99designs by Vista, Vista x Wix en Crello. De laatste heeft een snelle groei laten zien op het gebied van het maken van software die zelf-digitaal ontwerp mogelijk maakt, vooral in de creatieve verbetering van hun eigen pagina’s op sociale netwerken. Door gebruik te maken van het platform kunt u zelfstandig uw eigen ideeën over de vormgeving van uw merk realiseren, zowel op digitaal gebied als in print met een volledige cyclus van gerelateerde diensten. Bovendien vereist het gebruik van het platform geen ervaring op dit gebied.

Vista Nieuw Logo

In de loop der jaren is het merk veranderd, samen met zijn gebruikers en hun behoeften. Het nieuwe beeld was een weerspiegeling van deze constante transformatie. Het logo dat het gezicht van het bijgewerkte platform is geworden, demonstreert de mogelijkheden ervan. Het ontwikkelde teken is een symbool dat de kijker visueel relateert aan de mogelijkheden van het merk. Gemaakt in de vorm van de eerste letter van de naam — «V», verbindt het visueel alle elementen van de identiteit met elkaar, de naam en het platform zelf. Het is gemaakt met behulp van digitale technologieën die het platform zelf bezit. Een van de elementen van het bord is doorschijnend gemaakt, als een afzonderlijk element dat op de basis rust. Het wordt niet uitgevoerd met een letter, maar als een grafisch gecombineerd symbool met meerdere componenten dat met Vista kan worden gemaakt. Transparantie is een manier om te communiceren dat er geen problemen zijn bij het beheer van het platform, alle functionaliteit is eenvoudig en duidelijk.

Logo Vista

De geometrische piramide of gelijkbenige driehoek gevormd op de kruising van de elementen van het teken heeft ook een interne betekenis. Het bord symboliseert het bieden van de mogelijkheid om op eigen kracht vele ideeën in één enkele juiste oplossing om te zetten.

Het kleurenpalet — diep donkerblauw en lichtblauw in het ontwerp van het bord, maakte het bijzonder aantrekkelijk en gedenkwaardig. Deze kleur wordt geïdentificeerd met luxe en trekt de aandacht niet naar de verpakking of externe gegevens, maar niet naar een middelmatig product. In combinatie met zwart, waarin het tekstgedeelte van het logo is gemaakt — de merknaam, gemaakt in hoofdletters zoals Kamerik 105 Bold van Talbot Type, wordt het blauwe bord een accent. Bovendien zorgt donkerblauw visueel voor een unieke harmonie, verweven met zwart, waardoor de eenheid van perceptie van de hele compositie wordt gewaarborgd.