Vichy Logo

Vichy LogoVichy is een van de merken van L’Oréal. Haar producten behoren tot het actieve cosmeticasegment en bevatten thermaal water uit de Lucas-bron. Het assortiment omvat premiumproducten voor verjonging, zonbescherming, huid- en haarverzorging.

Betekenis en geschiedenis

Vichy Logo

Er is niets overbodigs aan het merklogo. De minimalistische zwarte letters op een witte achtergrond passen in het puurheidsconcept van Vichy. Voor hetzelfde doel kozen de ontwerpers voor een strikt schreefloos lettertype. Ondanks zijn eenvoud ziet hij er best stijlvol uit: lange, rechte lijnen met gesneden randen benadrukken de harmonie van vormen. De ontwikkelaars hebben opzettelijk heldere en niet-standaard elementen verlaten om de merknaam te associëren met natuurlijke schoonheid.

De bovenste regel bevat het woord «Vichy». Het wordt afgebeeld in grote letters. Hieronder staat het opschrift «Laboratoria», dat in kleine hoofdletters is uitgevoerd. Maar zelfs zo’n duidelijk contrast heeft geen invloed op de visuele perceptie van het embleem.

Naast het woordmerk met de woorden «Vichy Laboratories», heeft dit merk een embleem in de vorm van de letter «V». Het ziet eruit als een scheut water, waaruit druppels en spetters zich in alle richtingen verspreiden. Het is een feit dat het bedrijf dermatologische cosmetica produceert op basis van vloeistof uit thermale bronnen. Daarom verscheen zo’n grafisch beeld. Overigens duidt het woord “Vichy” op het logo niet alleen het handelsmerk aan, maar ook de naam van de gemeente waar de geothermische bron Lucas zich bevindt, uniek in zijn eigenschappen. Het mineraalwater is het belangrijkste «geheime» ingrediënt van de fabrikant.

Logo lettertype en kleuren

Logo Vichy

De merknaam wordt uitgevoerd in sans serif — een minimalistisch schreefloos lettertype. De letters zijn dun en hoofdletters. Aan de uiteinden van de «C» zijn er rechte verticale sneden, en de «V» is vergelijkbaar met het Romeinse cijfer vijf.

In de klassieke versie is de tekst zwart en de achtergrond licht. Maar er zijn andere versies: bijvoorbeeld een witte letters op een zwarte of blauwe achtergrond. Bovendien kunnen Vichy Laboratories grijs zijn. Het watermerk is meestal grijs of blauw.