Vevo — muziek, video en entertainment is nu nog beter

Vevo Nieuwe Stijl Merk

Het entertainmentplatform van Vevo, ontwikkeld en gelanceerd in 2009 door Sony Music Entertainment en Universal Music Group, is nog aantrekkelijker geworden. De nieuwe stijl is ontwikkeld door ontwerpstudio Porto Rocha uit Brooklyn, NY. Ten tijde van de oprichting was het probleem van het ontbreken van de mogelijkheid om een ​​enkele dienst te gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende soorten entertainment — muziek, video, games, enz., Rijp, wat leidde tot de opkomst van Vevo. Tegenwoordig bevat het platform alleen al meer dan 500.000 commercials, met unieke gepersonaliseerde programmering, liveconcerten en videoclips. De constante vulling van de bibliotheek, de vorming van nieuwe secties die rekening houden met de wensen van gebruikers, met meer dan 25 miljard views per maand, evenals de wens om constant te evolueren, vereisten fundamentele veranderingen in het uiterlijk van het platform.

De ontwikkeling van Porto Rocha was gebaseerd op het gebrek aan brede informatie over het merk Vevo zelf, hoewel het platform behoorlijk populair is. Het probleem zat in de communicatieondersteuning. De complexiteit van het communiceren van berichten tussen verschillende doelgroepen, inclusief het gemak van communicatie tussen gebruikers en de entertainmentindustrie, wiens werk door het merk wordt gebruikt, vereiste een voor de hand liggende en urgente oplossing. Dit vormde de primaire taak — het vinden van een oplossing voor het probleem voor implementatie in de interne interface van de service.

De hele constructie van de nieuwe identiteit was om de mogelijkheden van de merkelementen uit te breiden, waardoor Vevo veel verder ging dan een eenvoudig watermerk. Het verrichte werk creëerde een nieuwe redactionele ruimte, waarvan de oriëntatie was gericht op de cultuur die door het merk werd gecreëerd, en creëerde een nieuwe aanvullende richting in verband met de vorming van een deskundige beoordeling voor elk creatief product dat op het platform beschikbaar is. Dit draagt ​​bij aan de vorming van een dergelijke beoordeling, die betekenis krijgt in het gezicht van gebruikers, dankzij de ondersteuning van cijfers, feiten, de mening van Vevo-professionals, waarvan de juistheid en betrouwbaarheid alleen het merk zelf claimt. Hiervoor is het ontwerp gebouwd op dynamische oplossingen die zijn ontwikkeld door professionele kunstenaars.

Het zijn de secundaire tonen die een belangrijk element zijn geworden in de vorming van een nieuwe identiteit. Met hun hulp, dankzij de flexibiliteit van de tinten van het kleurenpalet, was het mogelijk om een ​​handige manier van informatiehiërarchie te vormen, waardoor een begrijpelijke en gebruiksvriendelijke zoekmachine werd gecreëerd. Het lettertype Plain door François Rappo voor de Optimo-fabriek, gekozen om de informatie weer te geven, ondersteunt en vult het logo van het merk zelf zeer effectief aan en creëert een effect van warmte en eenheid in combinatie met het Grotesque-lettertype.