Vernieuwd merk Barilla met nieuwe smaken en aroma’s

Barilla Logo
Italiaans onderscheidt zich door zijn verfijning en liefde voor verschillende soorten smaakmakers. Een van de bekende vertegenwoordigers is het Italiaanse merk Barilla, opgericht door Pietro Barilla Sr. in 1877, tegenwoordig een multinationaal voedingsbedrijf. Het bedrijf is uitgegroeid van een eenvoudige bakkerij tot ‘s werelds grootste pastafabrikant met het hoofdkantoor in Parma, Emilia Romagna, Italië. In de loop der jaren van zijn bestaan ​​heeft het merk niet alleen het aanbod uitgebreid, maar in 2013 ook een restaurantketen geopend. Sinds 2021 is het merk eigenaar geworden van het Canadese bedrijf Catelli en in het VK heeft het een meerderheidsbelang verworven in Pasta Evangelists, een bedrijf dat een nieuw product voor het merk produceert: verse pasta. Dit alles demonstreerde de internationale groei van het bedrijf, dat in de voorhoede de taak had om de behoeften van zijn klanten te identificeren en erop te anticiperen. Dergelijke drastische veranderingen vereisten veranderingen in de hoofdstrategie van het merk, in zijn visuele identiteit.

Barilla Nieuw Logo
Gezien de rijke praktijkervaring en meer dan een eeuw merkservice aan de consument, werd bij het creëren van een nieuw imago de nadruk gelegd op het vormen van een visualisatie die voldoet aan de moderne eisen, maar een link behield met de historische wortels van het bedrijf. Het nieuwe logo behield de traditionele ovale vorm, met de binnenruimte gevuld met de kenmerkende rode kleur. Maar de laatste kreeg bij verwerking een donkerdere en meer verzadigde tint, die het embleem beter onderscheidt van de algemene achtergrond met andere producten bij het plaatsen van de producten van het bedrijf in de winkelschappen. In het nieuwe ontwerp heeft het ovaal geen ruimte die niet gevuld is met kleur. Het centrale deel wordt ingenomen door de tekstnaam van het merk, gemaakt in grote letters, die de geaccepteerde stijl van uitvoering behoudt. Maar in de nieuwe versie is gekozen voor een ander type schreefloos lettertype, dat de eenheid en onderlinge samenhang van elke letter van de naam beter weergeeft, waarbij elk element van de letterafbeeldingen duidelijk wordt benadrukt. De stip boven de «i» heeft een ronde vorm gekregen. Het lettertype biedt het gemak van het lezen van de tekst in een van zijn dimensionale prestaties. Boven de naam staat in dunne letters de oprichtingsdatum van het merk.

Logo Barilla
Alle letters zijn uitgevoerd in het wit, wat de nodige nadruk legt op de tekstelementen van het logo tegen de algemene rode achtergrond. Het nieuwe bord heeft een enkele «smakelijke» ovaliteit en aangename symmetrie van het hele beeld gekregen, waardoor het visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te onthouden is, waardoor herkenning door een groot aantal vergelijkbare producten wordt gegarandeerd.

Barilla Voor en Na Logo (Geschiedenis)