Veranderingen in de visuele identiteit van de American Thoracic Society

American Thoracic Society (ATS) Logo

De American Thoracic Society (ATS), 116 jaar geleden opgericht, is voortdurend bij de tijd gebleven door innovaties en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geneeskunde toe te passen. Het bedrijf markeerde zijn ontwikkeling door veranderingen in zijn eigen visualisatie, logo en begeleidende informatie over zichzelf. Moderne technologieën hebben nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor het presenteren van informatie en stellen strenge eisen aan elk merk om verder succes te garanderen. Vandaag heeft de American Thoracic Society, met het hoofdkantoor in New York, een nieuw hoofdstuk geopend in haar meer dan een eeuw geschiedenis. Op 7 september 2021 voltooide ATS zijn grootste rebranding in zijn hele geschiedenis en presenteerde het zich in een geheel nieuwe vorm aan zijn patiënten en gebruikers van zijn diensten.

American Thoracic Society (ATS) Nieuw Logo

Veranderingen in de visuele identiteit van het bedrijf hadden betrekking op bijna alle aspecten met betrekking tot reclame- en informatieondersteuning — embleem, logo, huisstijl, website en alle soorten beeld- en informatieproducten.

Allereerst werd het logo gereconstrueerd, wat op visueel vlak een efficiëntere vormgeving kreeg. De slogan is ook veranderd en verklaart de missie van ATS, het belang en de focus ervan. Het logo heeft niet alleen een moderne visuele identiteit gekregen van de professionele oriëntatie van het bedrijf. Het gaf een visueel beeld van de energie van het bedrijf, gericht op het behoud van de gezondheid van patiënten en het redden van hun leven. Tegelijkertijd is het een belangrijk element geworden van een uniforme visualisatie, die zich richt op het versterken van de samenwerking met specialisten op het gebied van alle soorten luchtwegaandoeningen, die in de eenheid van de inhoud alle soorten onderzoek, preventieve maatregelen en behandelmethoden omvat .

Logo American Thoracic Society (ATS)

Visueel is het logo sterk vereenvoudigd om het leesbaarder te maken. De gestileerde afbeelding van de longen in twee tinten blauw symboliseert lucht en ademhaling, waar iemands leven direct van afhangt. Het teken wordt gevolgd door de afkorting van de naam van de Society — ATS. Gemaakt in monochroom zwart in grote kleine letters, is het gemakkelijk en duidelijk waarneembaar op elk oppervlak in combinatie met afbeeldingen of wanneer uitgevoerd op sitepagina’s, in digitale media. Ernaast staat in een «kolom» de decodering van de afkorting, links uitgelijnd en met beperkingen op de hoogte van de letters van de afkorting.

Dit alles «werkt» om patiënten te informeren over de constante verbetering van de voorwaarden voor het verbeteren van hun gezondheid. Bovendien benadrukt het nieuwe imago de eenheid van het personeel van de Society bij het nastreven van dit doel, evenals de mogelijkheden voor opleiding, voortdurende professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.

American Thoracic Society (ATS) Voor en Na Logo (geschiedenis)

ATS-update — Verhoogt de transparantie en het begrip van operationele details. Er wordt een demonstratie gegeven van het gebruik van innovatieve technologieën die de interactie tussen afdelingen en leden van de Society vereenvoudigt, waardoor de tijd voor besluitvorming wordt verkort en de meest effectieve voorwaarden voor behandeling worden gecreëerd.