Verandering van de externe stijl van de grootste Europese pakketbezorgdienst — GSL

GLS Logo

De wens om te voldoen aan moderne trends en altijd populair te zijn in de moderne consumptiemaatschappij is de reden geworden voor de verandering in de externe identiteit van het GSL-bedrijf. Als toonaangevende Europese pakketbezorgdienst heeft het grootste Euroset-netwerk, General Logistic Systems, dat deel uitmaakt van Royal Mail, een rebranding ondergaan om zijn rol op de internationale markt te versterken, die zijn aanwezigheid op het gebied van gerichte en bulk zendingen. Tegelijkertijd is het een effectieve manier om het succes van een merk aan te tonen, wat kan zorgen voor een verandering in de huisstijl. Opgericht in 1989 onder de naam German Parcel en gebaseerd op een Duits expeditiebedrijf, biedt het merk nu diensten aan in meer dan 40 landen, gevestigd in Amsterdam, en levert het bijna 840 miljoen pakketten per jaar.

GLS Nieuw Logo

Na 20 jaar heeft het bedrijf de eerste radicale rebranding doorgevoerd, waarbij het logo en de bedrijfskleuren zijn veranderd, waardoor de nieuwe huisstijl meer in overeenstemming is met de ambities en de geest van service. De uitvoering ervan bracht frisheid en dynamiek, maakte het mogelijk om een ​​identiteit te creëren die voldoet aan de moderne eisen van visuele waarneming en digitale weergavetechnologieën. In de logo- en tekstvisualisatie heeft het merk de huisstijlkleuren, het type en de grafische vormgeving van het lettertype gewijzigd.

Logo GLS

De levendige gele en blauwe tinten zorgden voor een visuele identiteit met aantrekkingskracht en memorabiliteit. De afwijzing van het teken — de gele pijl die aan het logo voorafging en het bedrijf jarenlang vertegenwoordigde, maakte het niet alleen mogelijk om de compositie compacter te maken, maar ook om de aandacht te heroriënteren op het bedrijf zelf, en niet op het symbool ervan. Maar niemand verliet de geschiedenis van het bedrijf, waardoor deze pijl een voortzetting is van de letter «G». Er is een dynamische, felgele vierkante stip in het logo verschenen, die de historische afkorting van de bedrijfsnaam — GSL — heeft behouden. Het is een effectieve manier geworden om, met behulp van moderne digitale technologieën, de point-to-point-missie van de onderneming te symboliseren, het aantonen van zijn nauwe band met klanten — afzenders / ontvangers en partners.

GLS Voor en Na Logo (geschiedenis)

De tekst van de afkorting is gemaakt in vetgedrukte kleine letters, het type Galvani BlackbyHoftype, dat zich onderscheidt door zijn goede leesbaarheid in alle versies en in een combinatie van verschillend ontworpen oppervlakken. Het heeft een kleine verandering ondergaan. De letter «G» is voor grafische verwerking en de tekenspatiëring is iets verhoogd voor de leesbaarheid. De felblauwe kleur contrasteert gunstig met de felgele stip, waardoor de compositie opvalt tegen elke achtergrond en de aandacht trekt.

Een heldere en eenvoudige beeldtaal die geestig, vrolijk en stijlvol is, vergroot de impact op de kijker alleen maar, waardoor het logo gedenkwaardig en vooral interessant wordt.