Venom Logo

Venom Logo

Venom is een Amerikaanse superheldenfilm gebaseerd op de gelijknamige Marvel-strips. Het werd geproduceerd door de filmstudio’s Columbia Pictures, Marvel en Tencent Pictures. De verhuur wordt verzorgd door Sony Pictures Releasing. Het script voor de fantastische actiefilm is geschreven door een groep schrijvers, waaronder Jeff Pinkner, Scott Rosenberg en Kelly Marcel. De regisseur van de film is Ruben Fleischer. De rollen van de hoofdpersonen werden gespeeld door Tom Hardy (Eddie Brock en Venom), evenals door Riz Ahmed, Michelle Williams, Reid Scott, Scott Haze. De film komt in 2018 uit. In 2019 werd de film genomineerd voor meerdere prestigieuze prijzen en werd hij zeer geprezen in de Taurus World Stunt Awards voor het beste werk met autostunts.

Betekenis en geschiedenis

Venom Logo Geschiedenis

Venoms plot draait om het feit dat een mislukte journalist plotseling superkrachten krijgt. Dit gebeurde toen een symbiont zijn lichaam binnenkwam, dat werd afgeleverd door een ruimteschip van een andere planeet. De lading bestond uit meerdere exemplaren. Een van hen ontsnapte, en de rest belandde in een wetenschappelijk laboratorium, waar ze probeerden te worden aangesloten bij de geëxperimenteerde. Maar het bleek dat de wezens zelf de dragers kozen, omdat ze dachten, krachtig en praktisch onkwetsbaar.

De missie van de symbionten was om zich voor te bereiden op verkenningsoperaties om de aarde binnen te vallen door vertegenwoordigers van hun soort. Venom, die Eddie Brock bezat, doordrenkte echter de atmosfeer van het leven op de planeet en confronteerde zijn kwaadaardige broer. Onderweg voerde hij verschillende superheldendaden uit in de menselijke wereld, perfect samenlevend in één lichaam met de eigenaar. Het einde van de film was open, dat wil zeggen, het gaf een hint van de voortzetting van de verhaallijn. Het bleek dat dit inderdaad het geval is: de volgende fantasiefilm staat gepland voor de herfst van 2021.

De titel van de film werd gebruikt als embleem. Het is glanzend, gemetalliseerd, glanzend, met een lichte patina. Dit was nodig om de essentie van het stalen karakter van de personages, hun standvastigheid bij moeilijkheden, doorzettingsvermogen en onoverwinnelijkheid te benadrukken. Elke letter heeft een verloop in de vorm van een overgang van lichte highlights naar grijze schaduwen. Ze maken de inscriptie driedimensionaal, alsof elk teken driedimensionaal is.

Op het zijvlak van de symbolen aan de rechterkant is een karmozijnrode gloed zichtbaar, als van een vuur dat ergens dichtbij brandt. In de film is hij daadwerkelijk aanwezig, het hoogtepunt van de plot, waarin de negatieve symbiont sterft en Venom overleeft. De stijl van het tekstbord is individueel: elke letter heeft een originele vorm. Het rechterbeen «V» is langwerpig, dus langer dan het linker. Het is omlijst met expressieve schreven, terwijl de «E», «N» en «M» ze nauwelijks opvallen en eruitzien als miniatuurextensies aan de uiteinden. Bovendien ging een van hun poten «N» verder dan de standaardlimieten en was bijna even hoog als de eerste letter. Het bevindt zich precies in het midden van het logo. In het geval van «M» gaat de lijn daarentegen voorbij de ondergrens en valt in lengte samen met de langwerpige hoek «V».

Logo lettertype en kleuren

Venom Logo

Er is ook een grafisch pictogram met het gezicht van een buitenaards wezen. Venom wordt afgebeeld als een verschrikkelijk en mysterieus monster, alsof het uit de duisternis komt. Op een zwarte achtergrond zijn de schuine ogen van de hoofdpersoon zichtbaar. Ze zijn bijlvormig en omringen een hoog voorhoofd. Hieronder staat een rij scherpe hoektanden, bestaande uit zestien tanden van verschillende groottes. De volgende is een langwerpige rode slangachtige tong. In vorm lijkt het op een hete peper (chili). Daarachter is nog een rij hoektanden verborgen, maar kleiner, geplaatst op de onderkaak van de hoofdpersoon.

Voor de inscriptie in het splashscreen en in het logo is gekozen voor een gestileerd lettertype, persoonlijk gemaakt. Het heeft geen analogen, maar het ontwerp heeft iets gemeen met twee lettertypen — Koop Algerijn en Leichenhaus.

Logo Venom

Het corporate palet is metallic met een chroomeffect. Zwart, wit en grijze kleuren van een breed spectrum worden gebruikt om de staalglans over te brengen. Rood is ook aanwezig: het creëert vurige reflecties op de letters en kleurt de tong van de alien.