USPS Logo

  United States Postal Service Logo

  Op de wereldranglijst staat het onafhankelijke USPS-bureau op de eerste plaats in het aantal leveringen, omdat elke burger van de Verenigde Staten toegang heeft tot zijn diensten. De officiële datum van oprichting van de dienst is 1 juli 1971, maar dit is slechts een van de fasen in zijn geschiedenis. In feite begon het allemaal veel eerder – in 1775, toen politicus Benjamin Franklin het postkantoor van de Verenigde Staten oprichtte en het overnam als uitvoerend hoofd. De huidige postmeester-generaal is Louis DeJoy, een Amerikaanse zakenman die in mei 2020 op de post werd aangesteld.

  Betekenis en geschiedenis

  USPS Logo Geschiedenis

  Wat is USPS?

  USPS is de binnenlandse postdienst van de Verenigde Staten. Het is een onafhankelijke overheidsinstantie en qua aantal medewerkers een van de grootste organisaties ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Washington. De dienst werd opgericht in 1775.

  De United States Postal Service heeft geen officieel motto, hoewel velen van het tegendeel overtuigd zijn. Maar hij heeft een mascotte – een Amerikaanse zeearend, die wordt erkend als het nationale symbool van de Verenigde Staten. Hij staat ook afgebeeld op het moderne USPS-logo. Maar deze vogel vertegenwoordigde niet altijd de postoperator op de dienstenmarkt. Vóór haar waren er andere insignes die verband hielden met snelle levering.

  1829 – 1837

  United States Post Office Department Logo 1829-1837

  Het postkantoor van de Verenigde Staten werd opgericht in 1792. Het werd vertegenwoordigd door het karakter van de oude Romeinse mythologie – de patroonheilige van de Mercury-handel, verantwoordelijk voor het transporteren van berichten. Ebenezer Hazard stelde voor om de boodschapper van de goden als het belangrijkste symbool te gebruiken. Dit gebeurde in 1782, toen de USPOD nog niet bestond, maar alleen het postkantoor van de Verenigde Staten.

  Hazard zorgde ervoor dat de Mercury in het postcentrum stond. De snelle god rende over de bal, armen opzij. Het was mogelijk om hem te herkennen aan zijn karakteristieke attributen: een gevleugelde helm en een caduceusstaf. Het mythische personage stond in de ring van de inscriptie “SEAL OF THE GEN POST OFFICE DEPARTMENT”. Dit embleem werd tot 1837 gebruikt.

  1837 – 1970

  United States Post Office Department Logo 1837-1970

  In 1837 nam de post een nieuw zegel aan met de afbeelding van een ruiter. En niet zomaar een ruiter, maar een postbode, want op zijn zadel zat een zak met letters en het opschrift “U.S. MAIL “. Dit beeld is niet toevallig ontstaan: eerdere koeriers reden op paarden om pakketten en correspondentie over land te bezorgen.

  De ontwerpers maakten het logo dynamisch omdat USPOD-directeur Amos Kendall wilde dat het het harde werk van de postbode uitdrukte. De zwart-wittekening bevond zich in een cirkel en was omgeven door een ring met twee inscripties: “POST OFFICE DEPARTMENT” en “UNITED STATES OF AMERICA”. De naam van het land werd van rechts en links gescheiden door vijfpuntige sterren.

  1970 – 1993

  United States Postal Service Logo 1970-1993

  Medio 1970 ondertekende de president van de Verenigde Staten de Postal Reorganization Act, die betrekking had op de oprichting van de United States Postal Service. Tegelijkertijd veranderde het embleem: de Amerikaanse zeearend stond voor het eerst in de schijnwerpers. Hij stond met gespreide vleugels boven de rode horizontale lijn. Onderaan was er een zwarte letters ‘U.S. MAIL ”, onderstreept door een andere rode streep. In plaats van een vierkant frame werden de volledige servicenaam en negen vijfpuntige sterren gebruikt. Afbeelding door Raymond Loewy, Master of Industrial Design.

  1993 – heden

  United States Postal Service Logo 1993-vandaag

  Toen Marvin Runyon postmeester-generaal werd, besloot hij het logo bij te werken. Hierdoor bleef van de adelaar alleen een witte kop met een haakvormige snavel 90 graden gebogen over. De ontwerpers plaatsten het in een blauwe rechthoek en plaatsten de naam United States Postal Service aan de rechterkant. De eerste twee woorden worden boven de dunne rode lijn geschreven. Hieronder staat het tweede deel van de inscriptie, die is gemaakt in hetzelfde ongebruikelijke cursieve schreefloze lettertype.

  Logo lettertype en kleuren

  United States Postal Service Logo

  De Amerikaanse zeearend symboliseert de toekomst van de USPS en de geest van het moderne tijdperk. Het is een majestueuze en krachtige vogel die wordt geassocieerd met Amerika en de VS. Mail. Op het huidige logo ziet ze er heel bepalend uit: de kunstenaars hebben haar in hoog tempo afgebeeld.

  Andrew Higgins, een hydrodynamica-fanaat en hoogleraar engineering, berekende zelfs een waarde die zou helpen bij het bepalen van de snelheid van de adelaar. Hij ging uit van het feit dat de witte halo rond het hoofd een schokgolf vertegenwoordigt. Met behulp van verschillende formules berekende de wetenschapper het Mach-getal: 4,9. Dit betekent dat de vogel sneller beweegt dan geluid. Nog twee Twitter-gebruikers volgden. Ze hielden rekening met de verschuiving in blauw en ontdekten dat de geschatte snelheid van de adelaar ongeveer 60 duizend km / s is.

  Het cursieve Postmaster-lettertype geeft het logo een ongebruikelijke en moderne uitstraling. Alle letters, inclusief de driehoekige “A”, zijn ontworpen door typograaf Daniel Zadorozny. De hoofdkleuren zijn wit, rood en blauw. Volgens de Hex-tabel komen ze overeen met de kleuren #FFFFFF, # DA291C en # 004B87.