Urban Legend krijgt een nieuwe identiteit

Urban Legend Logo
Een «zoete traktatie» van de Britse bakkerij Urban Legend — ongevaarlijke donuts bereid met revolutionaire technologie hebben het meest aantrekkelijke ontwerp gekregen. Een uniek product vroeg om een ​​even uniek en even aantrekkelijk ontwerp voor de verpakking en reclame van het product, maar ook voor het imago van de fabrikant. Deze moeilijke maar “smakelijke taak” werd op zich genomen door de bekende ontwerpstudio Biles Hendry. Dit was niet de eerste ervaring van hun samenwerking.

De Britse bakkerij Urban Legend heeft een revolutie teweeggebracht op het gebied van ieders favoriete donuts. De oprichter, Anthony Fletcher, staat bekend als een vechter voor een gezonde levensstijl en het creëren van producten die onschadelijk zijn voor het lichaam die hun smaak behouden en het plezier van eten bieden zonder ingrediënten die voor iedereen bekend zijn, maar verre van veilig voor de gezondheid , evenals kookmethoden. Nieuwe donuts van Urban Legend zijn een uniek product gemaakt zonder suiker en vet. Kooktechnologie vereist geen frituren. Ze worden gestoomd en behouden dezelfde smaak als traditioneel koken. In plaats van suiker worden even zoete natuurlijke alternatieven voor de laatste gebruikt.

Urban Legend Nieuw Logo

Fletcher demonstreerde zijn innovatieve ideeën niet alleen op het gebied van snoep. Hij werkte nauw samen met de ontwerpers van Biles Hendry en inspireerde hen voortdurend tot nieuwe originele oplossingen. Vrijwel helemaal opnieuw gecreëerd — de strategie, stijl, naam, website en blog, verpakking en, belangrijker nog, het concept, het nieuwe merk is niet alleen een weerspiegeling van de ideeën en de geest van Fletcher zelf. Het bleek heel aantrekkelijk, zelfs grappig, maar ook vooral «lekker» te zijn, wat de eetlust opwekte, de wens om het product nu te kopen.

Logo Urban Legend

Bij het ontwerpen van het logo zijn drie kleuren gebruikt die kenmerkend zijn voor het uiterlijk van de donuts zelf — een roze achtergrond (crème die hun oppervlak bedekt), gele letters (de kleur van het afgewerkte deeg), bruin om schaduwen na te bootsen die voor volume zorgen (de kleur van een geweldige korst en chocolade). De tekst is gezamenlijk ontwikkeld — «grappig», een beetje fabelachtig, maar zeer weelderige letters van de bedrijfsnaam — Urban Legend, onder elkaar geplaatst. Tegelijkertijd werd een volledig unieke reclamebeweging gebruikt, speciaal ontworpen voor de zoetekauw — druppels van het meest verbazingwekkende chocoladeglazuur vloeien naar beneden uit de letters «L», «g» en «d». Voor kleine iconen is ervoor gekozen om alleen de eerste merknaam op een roze achtergrond te gebruiken.