Unity is een nieuwe 3D-game-engine met een nieuwe identiteit

  Unity Logo

  Unity Technologies onthulde dit najaar, voor iedereen over de hele wereld, zijn nieuwe 3D-logo, zowel voor het bedrijf zelf als voor de Unity-game-engine. Meer dan 17 jaar geleden werd het Unity-platform opgericht door het Amerikaanse bedrijf Unity Technologies. Het werd uitgebracht in 2005 op de Worldwide Developers Conference. Tot op de dag van vandaag houdt het niet op met ontwikkelen en uitbreiden. Als platformonafhankelijke omgeving voor het ontwikkelen van computerspellen biedt Unity de meest onverwachte oplossingen voor ontwerpers. Hun zoektocht, het verwerven van vaardigheden en de wens om het beste resultaat te behalen, hebben het platform tot een van de beste ter wereld gemaakt voor realtime softwareontwikkeling. Tegenwoordig bestaat het uit meer dan 50 producten van een breed assortiment op verschillende gebieden. Unity biedt echte voordelen voor een visuele weergaveomgeving op verschillende platforms en modulaire componenten. Met zijn hulp zijn er vandaag duizenden van de meest populaire spellen geschreven, een grote verscheidenheid aan wiskundige modellen gemaakt en gevisualiseerd. De voordelen zijn niet alleen gewaardeerd door de toonaangevende en grootste ontwikkelaars, maar ook onafhankelijke studio’s kunnen dat niet.

  Unity Nieuw Logo

  Vandaag beleeft het platform een ​​nieuwe geboorte en werkt het zijn visuele “garderobe” bij. Een nieuw imago, een logo – alles is gericht op het creëren van een identiteit waarmee je zonder onnodige voorbereiding meteen op de markt kunt doorbreken. Het door de ontwerpers ontwikkelde bord – een kubus – kent geen vaste grenzen. Dit komt overeen met de structuur van het project, dat is verdeeld in verschillende niveaus – afzonderlijke bestanden, waarin bepaalde werelden zich bevinden met hun volledige reeks karakteristieke markeringen, determinanten, instellingen, enz. Het is de kubus die dat bepalende accentelement wordt dat de essentie van het nieuwe logo kenmerkt – elke zijde is uniek. Maar dit is de zijkant van dezelfde kubus. Dit zijn stenen en platforms, niveaus en puzzels, kristalroosters en nog veel meer, waaronder het periodiek systeem van Mendelejev.

  Logo Unity

   

  De kubus, gemaakt in staalgrijze kleur, lijkt op ankers of stralen in vorm, symboliseert de basis waarop alles moet worden bevestigd en rond moet “draaien”, evenals onbeperkte mogelijkheden, onbeperkt door niets. Naast het bord – aan de rechterkant, langs de hoogte van het kubusvlak, staat een inscriptie van de platformnaam. De eerste kleine letter “U” gaat niet verder dan het driedimensionale karakter. Alle tekst is in het zwart, wat het bijzonder gemakkelijk maakt om de naam op een van de pakketten te lezen, maar ook direct op digitale media. Tegelijkertijd heeft het volume de onthoudbaarheid van het logo, de herkenning en de impact op de visuele waarneming aanzienlijk verbeterd.

  Unity Voor en Na Logo (geschiedenis)