United Rugby Championship verandert van identiteit

United Rugby Championship (URC) Logo

Het merk PRO14 verrast het publiek al sinds 1999. Het is een rugbytoernooi dat jaarlijks wordt gehouden onder professionele teams in Italië, Schotland, Ierland, Wales en zelfs Zuid-Afrika. Nog niet zo lang geleden kondigde de organisatie een naamswijziging aan. Het United Rugby Championship ziet het levenslicht in september 2021 als het wedstrijdseizoen 2021-2022 van start gaat.

Er worden veel teams verwacht, waaronder Cell C Sharks, DHL Stormers, Emirates Lions en Vodacom Bulls. Een grootschalige fusie met Guinness PRO14 is gepland om 16 grote teams te verenigen in één rugbycompetitie op het noordelijk en zuidelijk halfrond. De implementatie van de nieuwe identiteit van het kampioenschap is in handen van het Londense bedrijf «Thisaway».

United Rugby Championship (URC) New Logo

Je ziet dat er opvallende verschillen zijn in de aanpak van de makers van het merk. De visuele ontwerpers van Londen besloten af ​​te stappen van de traditionele afbeelding van zwaarden, richtingspijlen en ringen. Nu is het merk helder, pakkend, monolithisch, onverwoestbaar. Dit is niet zomaar een logo, het is een weerspiegeling van het trouwe credo. Het grafische monogram van de letter U-R-C, de associatie met het schild maakt het logo indrukwekkend en solide. Dit is een open verklaring aan toekomstige partners dat het merk klaar is voor dialoog en tegelijkertijd weet wat het wil en hoe het dit kan bereiken. Het lettertype en schild vereenvoudigen duidelijk de presentatie van de waarden en missie van het merk, waardoor duidelijk wordt dat ermee werken bijdraagt ​​aan een wederzijds voordelige uitwisseling van ervaringen. Het verwijderen van het logo van de sponsor gaf veel vrijheid en ruimte aan het merk, de puntige letters en de vette toon in het lettertype zijn indicatief voor het karakter van de sport die wordt vertegenwoordigd. Het logo kan in twee tegenover elkaar liggende gelijke delen worden verdeeld, maar ze blijven toch aan elkaar plakken. Het schild en de woorden van het United Rugby Championship zijn compositorisch vakkundig en naadloos met elkaar gecombineerd, zonder vermenging van waarnemingselementen.

Logo United Rugby Championship (URC)

In navolging van het logo zijn drie conceptlettertypen ontwikkeld voor verschillende doeleinden: URC Sans is het hoofdlettertype voor titels. Tegelijkertijd voegt URC Hand, dynamisch en energiek, snelheid en lichtheid toe aan het hoofdlettertype. En tot slot, de derde — URC United — een combinatie van URC Sans en Hand-elementen. Het generaliseert, schept een beeld van integriteit en onafscheidelijkheid. Het idee om de veelzijdigheid heel goed te omarmen, weerspiegelt het idee van het aanstaande evenement om een ​​multinationale competitie van rugbyteams te creëren.

United Rugby Championship (URC) Oud en Nieuw Logo (Geschiedenis)