UNESCO Logo

  UNESCO Logo

  UNESCO is een non-profitorganisatie die wordt gevormd door een aantal landen. Het voert de missie uit om de vrede te bewaren, uitgebreide hulp te bieden, het menselijk erfgoed op aarde te beschermen, evenals waardevolle voorwerpen en culturen van verschillende staten. Opgericht in de herfst van 1945 in Londen (VK). Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Parijs (Frankrijk). Het heeft vestigingen en vertegenwoordigingskantoren op alle vijf continenten waarop het actief is.

  Betekenis en geschiedenis

  UNESCO Logo Geschiedenis

  Wat is UNESCO?

  Het is een gespecialiseerd bureau van de internationale organisatie van de Verenigde Naties. Het werd opgericht in 1945 om kwesties van cultuur, wetenschap en onderwijs aan te pakken. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad van Frankrijk.

  Het UNESCO-embleem is een gestileerde naam die is samengesteld uit de eerste letters van de Organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur. De afkorting en volledige versie van de naam worden gebruikt in de structuur van het meest herkenbare logo. Het symboliseert het feit dat de organisatie het bolwerk van de wereld is en klaar staat om alle goede initiatieven en het verdwijnende erfgoed van de mensheid te steunen.

  De kenmerkende symboliek van de internationale non-profitstructuur verscheen onmiddellijk na de oprichting. Het stelt een schematische constructie voor van een oude Griekse tempel, waar in plaats van ondersteunende kolommen letters van de naam staan, van links naar rechts, in de volgorde waarin het woord wordt gelezen – “U”, “N”, “E”, ” S “,” C “,” O “. Vanwege het feit dat ze zijn gestileerd als architectonische elementen, is hun vorm smaller en langwerpiger. Alle letters zijn horizontaal gecomprimeerd en lijken sterk op het lettertype Empire.

  De officiële versie van het logo, die zowel in de documentstroom als in advertenties wordt gebruikt, bestaat uit drie elementen. De eerste is de volledige naam van het internationale bedrijf en bevindt zich onderaan, onder de trap. De tweede is een grafisch bord in de vorm van een oud bouwwerk met een zadeldak, brievenzuilen en drie brede lijnen. De derde is de langwerpige stippellijn aan de rechterkant.

  Logo lettertype en kleuren

  UNESCO Logo

  Kleurenschema van het embleem: blauwgrijs, zwart, groen, wit, bruin. De keuze van het palet is afhankelijk van het gebruiksdoel en de locatie van het logo. Hetzelfde kan gezegd worden over de volledige inscriptie onderaan: op basis van het type document kan het zich op de treden, eronder of in de vorm van een kolom bevinden.

  Het concept van een logo, net als de organisatie die het vertegenwoordigt, is ongelooflijk belangrijk. Het teken symboliseert de strijd tegen discriminatie in het onderwijs, onderzoeksactiviteiten op het gebied van nationale culturen en de bevordering van het gemeenschappelijke erfgoed van de mensheid. Duidt ook op hulp bij het oplossen van urgente problemen van sociale wetenschappen, informatie, geologie, oceanografie en milieubescherming.