Umbrella Academy Logo

Umbrella Academy Logo

Umbrella Academy is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op het gelijknamige stripboek geschreven door Gerard Way en uitgegeven door Dark Horse Comics. Gemaakt door Steve Blackman met Jeremy Slater. Filmwerk wordt in meerdere genres tegelijk gepresenteerd: het is een komedie met zwarte humor, fantasy, superheldenfilm, drama en sciencefiction. De producenten zijn de studio’s Borderline Entertainment, Universal Cable Productions, Dark Horse Entertainment, de klant en distributeur is Netflix. De opnames vinden plaats in Toronto en Hamilton, Ontario. Het eerste seizoen verscheen in de winter van 2019, het tweede verscheen in de zomer van 2020. En meteen in november werd gemeld dat de cyclus werd verlengd voor nog een seizoen, wat vermoedelijk eind 2021 te zien zal zijn.

Betekenis en geschiedenis

Umbrella Academy Logo

Een bewerking van de fantasy-superheldenstrip begon in 2011 op initiatief van Universal Pictures. Maar toen werd het project opgeschort en werd het vervolgens geen speelfilm, maar een televisieserie (in 2015). Na nog twee jaar te hebben gelogen, kreeg het idee toestemming van Netflix om te gaan filmen. Na de release van Umbrella Academy keken 45 miljoen mensen ernaar, waardoor werd besloten om een ​​vervolg te maken. Bovendien werd de nieuwigheid goedgekeurd door zowel kijkers als critici.

De filmversie draait om de gebeurtenissen die plaatsvinden in een pleeggezin van kinderen die onder mysterieuze omstandigheden uit verschillende moeders zijn geboren. Het feit is dat vrouwen vóór de bevalling niet aannamen dat ze zwanger waren, tot 1 oktober 1989 werden 43 baby’s met bovennatuurlijke vermogens plotseling in verschillende landen van de wereld geboren. Zeven kinderen worden geadopteerd en geadopteerd door een miljardair genaamd Reginald Hargreeves. Onder het masker van een excentrieke man verschuilt zich in werkelijkheid een buitenaards wezen, wiens planeet werd vernietigd door een atoomexplosie.

Nu probeert hij de aarde te redden van een soortgelijk lot en opent hij de Umbrella Academy voor pleegkinderen. Daar ontwikkelen ze hun buitengewone vaardigheden en verbeteren ze, en veranderen ze in een team van superhelden. Hargreeves noemt ze bij hun nummer, maar de robotoppas geeft ze namen. De pleegvader is er zeker van dat de capaciteiten van de jongens op een dag zullen helpen de planeet en al het leven erop te redden van de dood. Nadat ze volwassen zijn geworden, verspreiden de afdelingen zich over de hele wereld en houden ze liever geen contact met elkaar. De dood van Reginald Hargreeves dwong hen om weer samen te komen, wat ze proberen te ontrafelen en de dreiging van de apocalyps te voorkomen. Het tweede seizoen vertelt precies over deze gebeurtenissen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Umbrella Academy

Het logo van de tv-serie, dat in verschillende designs als basis dient voor de intro, stelt een gewone zwarte paraplu voor. Het is echter niet eenvoudig, maar met veel toespelingen en betekenissen. Het hoofdelement bestaat uit vijf segmenten: drie bovenste, die een luifel vormen, en twee onderste, die een handvat vormen. Bovendien lijken de panelen aan de bovenkant op de open vleugels van een vliegende vleermuis met scherpe uiteinden. Hieronder zijn ze gebogen.

Elk deel van de paraplu is van het volgende gescheiden door een dunne witte lijn. Dezelfde scheidingsstrip zit op het handvat. Het loopt tussen een rechte stok en een gebogen handvat en markeert hun grenzen. De paraplu is geplaatst in smalle ronde frames en neemt de gehele binnenruimte van de ring in beslag. Hij personifieert zowel eenwording, als bescherming, en zorg, en een plek vrij van bedreigingen.

Hoewel het embleem officieel geen tekst bevat en enkelvoudig is, wordt het in andere versies (splashscreens) in talloze versies gepresenteerd. De inscripties zijn gemaakt in gladde grotesk met eenzijdige langwerpige letters die lijken op een parapluhandvat. De kleur van het logo is monochroom, om te benadrukken dat dit een zwarte humor televisieserie is en dat de gebeurtenissen erin eigenlijk superserieus zijn.