UK Courtauld Gallery presenteert ‘art for all’-versie

The Courtauld Logo

De Courtauld Gallery, gelegen in het hart van Londen, besloot haar visuele identiteit te veranderen. Het herzien van de eigen doelen in de nieuwe moderne omstandigheden, het stellen van de hoofdtaak — kunst voor iedereen toegankelijk maken, werd de aanleiding om de eigen visualisatie te veranderen. Deze beslissing werd ook beïnvloed door een belangrijk kenmerk van de galerie — het behoort tot een onderwijsinstelling — het college van de Universiteit van Londen, dat gespecialiseerd is in de studie van kunstgeschiedenis. De wens om de opgedane kennis aan de massa over te brengen, om een ​​diepe interesse voor kunst zelf op te wekken, vereiste veranderingen in de presentatie van het merk zelf. Zijn toewijding aan de filosofie van One Courtauld kwam tot uiting in de nieuwe positionering van de galerie zelf en haar website. Aangezien het museum 2 hoofdtaken vervult — educatie en een informatief bezoek, hebben de ontwerpers van Spy Studio zich volledig ondergedompeld in de wereld van de kunst waarin de Courtauld Gallery leeft en werkt.

The Courtauld Nieuw Logo

Deze verdeling van de richtingen van één instelling heeft geleid tot enige historische verwarring in de definitie van één merk. De veranderingen moesten dit probleem oplossen door alles in één identiteit te brengen, terwijl de visuele ruimte zo werd uitgewerkt dat het de eigenaar zou helpen om gunstig op te vallen. Het nieuwe logo is een woordmerk dat duidelijk is gedefinieerd in zijn eigen grafische ruimte. De stijl resoneert met succes met het beeld van een zandstenen structuur en de letters zelf lijken op hun handgeschreven uitvoering. Zo werd de sfeer van het snijpunt en de overlap van de geschiedenis met een hedendaagse weerspiegeling van kunst goed weergegeven. Om een ​​contrasterend accent te geven bij het schrijven van het logo, werd een lettertype zoals GT America gebruikt. Het gebruik van een gecondenseerde stijl en durf in het gebruik van metingen zorgden voor de uitvoerbaarheid van academische titels. Tegelijkertijd wordt dit lettertype zeer goed overgebracht, zowel bij het gebruik van typografie als digitaal.

Logo The Courtauld

Een goed doordacht kleurenpalet zorgt ook voor een hoogwaardige visuele en informatieve overdracht van het hoofdconcept van het merk. Het is het belangrijkste element geworden om de kenmerken en individualiteit van het museum over te brengen. Een grote selectie van levendige kleurtinten en oplossingen creëert een samenhangende en harmonieuze kleurruimte die goed samengaat met afbeeldingen van een nieuwe identiteit. Deze beslissing draagt ​​op zijn beurt bij aan de gewenste maximale impact op de kijker. Het was kleur die erin slaagde het probleem van het mengen van richtingen op te lossen, een sfeer van hun eenheid te creëren en zich te concentreren op de individuele kenmerken van elk van hen.

The Courtauld Voor en Na Logo (geschiedenis)