Udemy Logo

Udemy Logo

Udemy biedt tutorials over alles, van plantenverzorging en videobewerking tot make-up en hondentraining. Ze zijn niet alleen verzonnen door professionals, maar ook door gewone gebruikers die goed thuis zijn in sommige zaken. Alle lessen zijn betaald, hoewel het mogelijk is om de prijs te verlagen met een actiecode of om restitutie aan te vragen. Eventbrite, Pinterest en Adidas hebben al gebruik gemaakt van de diensten van dit online platform. Er wordt aangenomen dat de cursussen werknemers kunnen motiveren om hun vaardigheden te verbeteren, ondanks het gebrek aan inhoud van eminente professoren en docenten.

Betekenis en geschiedenis

Udemy Logo Geschiedenis

Eren Bali, een van de mede-oprichters van Udemy, studeerde in een kleine dorpsschool, dus de kwestie van zelfstudie lag hem heel dicht bij. Hij werkte samen met Oktay Caglar en Gagan Biyani om een ​​virtueel klaslokaal te creëren waar mensen nieuwe kennis kunnen opdoen of hun eigen ervaringen kunnen delen. Geen enkele investeerder geloofde in het succes van hun project, maar na het aantrekken van 10 duizend gebruikers werden er toch financieringsbronnen gevonden.

De bedrijfsnaam bestaat uit twee delen: “U” (You) en “demy” (Academy). Het werd in 2010 gekozen en werd de basis voor alle woordtekens, die periodiek werden bijgewerkt en van ontwerp veranderden.

2010 — 2011

Udemy Beta Logo 2010-2011

De bètaversie van Udemy gebruikte een uit meerdere componenten bestaand logo met bijschriften. Aan de linkerkant stond de naam van het online leerplatform in een schreefloos lettertype. Daarboven, in de rechterbovenhoek, stond het rode handgeschreven woord «beta». Rechts werd een dunne verticale lijn getrokken. Ze scheidde de uitdrukking ‘academie van jou’ in grijs cursief. De eerste letter in de titel was wit en afgebeeld in een groen vierkant met drie afgeronde hoeken. Dit element bleef tot 2014 in de identiteit behouden.

2011 — 2014

Udemy Logo 2011-2014

In 2011 werden de hoofdversie van de Udemy-site en het nieuwe logo gepresenteerd. Door de statuswijziging is het woord «beta» verdwenen. De verticale scheidslijn werd verwijderd en het motto van het bedrijf stond onderaan, uitgelijnd op het midden. Bovendien namen de ontwerpers het tussen aanhalingstekens en gebruikten ze een recht lettertype in plaats van cursief.

2014 — 2017

Udemy Logo 2014-2017

In 2014 veranderde Udemy van CEO. Dennis Yang nam de leidende positie over en ondernam een ​​herontwerp. De ontwikkelaars van het logo verwijderden de slogan en lieten alleen de naam van het onderwijsplatform over. Het lettertype is gewijzigd: afrondingen verschenen aan de uiteinden van de letters en de uitstekende strepen in de rechterbenedenhoek verdwenen uit de «u» en «d». De letters werden lichtgroen.

2017 — 2021

Udemy Logo 2017-2021

Een jaar na het ontvangen van massale financiering van Naspers Ventures, vernieuwde het bedrijf zijn logo opnieuw. Deze keer maakte ze het woord ‘Udemy’ donkergrijs en zette de eerste letter in hoofdletters. Om de inscriptie ongebruikelijk te maken. De ontwerpers kozen voor een lettertype met een vet lettertype en lijnen van verschillende diktes. Links verscheen een rood symbool in de vorm van een grote handgeschreven «U».

2021 — heden

Udemy Logo 2021-vandaag

Logo lettertype en kleuren

Udemy Logo

Het U-vormige pictogram dat in combinatie met het woordmerk wordt gebruikt, heet Union. Het drukt de tweerichtingscommunicatie uit van degenen die trainingen creëren en deze lessen gebruiken om nieuwe ervaringen op te doen. De gekartelde, gebogen lijnen belichamen dynamiek omdat leren niets meer is dan ontwikkeling, vooruitgaan.

De naam van het bedrijf is in gekartelde letters met contrasterende dikke strepen. Het ziet eruit als een gewijzigde Typold Extra Bold, alleen de «d» en «e» lijken op de corresponderende letters van het Rawson Extra Bold-lettertype.

Logo Udemy

De identiteitsontwikkelaars hebben elke kleur in het logo een eigen naam gegeven. De belangrijkste in het palet is de rode Durulova (# EB5151). Het weerspiegelt Udemy’s connectie met het kleine dorp waar het allemaal mee begon. En voor het gebruikte opschrift is een grijsbruine Mombasa (# 645A52), genoemd naar de zich ontwikkelende stad.