Uber Eats Logo

Uber Eats LogoUber Eats is een internationale online bestel- en bezorgservice voor eten die in de meeste landen over de hele wereld actief is. Het werd in augustus 2014 gelanceerd door twee ondernemers, Travis Kalanick en Garrett Camp. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in San Francisco, Californië (VS).

Betekenis en geschiedenis

Uber Eats Logo Geschiedenis

Het moederbedrijf richtte in 2009 de gelijknamige dienst op, maar lanceerde het een paar jaar later (precies in 2014) opnieuw onder een andere naam. Daarom heette het oorspronkelijk UberFRESH en bevond het zich in de stad Santa Monica in Californië. In 2015 kreeg de dienst zijn huidige naam. Tot nu toe heeft hij verschillende emblemen veranderd voor culinaire en voedselonderwerpen.

Het bedrijf is nu in verval vanwege de pandemie van het coronavirus. Feit is dat veel restaurants afhaalmaaltijden op het menu hebben geïntroduceerd en de bezorging ervan onafhankelijk organiseren. Daarom heeft het bedrijf al een personeelsreductie van 20 procent aangekondigd. Het is mogelijk dat er weer een rebranding komt met een wijziging in het ontwerp van het embleem.

2015 — 2016

Uber Eats Logo 2015-2016

Omgedoopt tot Uber Eats, werd het online platform onafhankelijk, een app en een eigen website. Het is met hun hulp dat klanten bestellingen kunnen plaatsen. Een uniek logo bestaande uit een driepuntige vork in een cirkel op een witte achtergrond voegt herkenning toe aan de service. De afbeelding is gemaakt met een onafscheidelijke dunne lijn die zowel het bestek als het geïmproviseerde ronde «bord» vormt. Onderaan in twee regels staat de naam van de dienst, waarbij elk woord zijn eigen kleur heeft.

2016 — 2017

Uber Eats Logo 2016-2017

De vorm van het logo blijft behouden. Alleen haar palet en letters zijn veranderd: groen heeft blauw vervangen en dunne letters zijn vetgedrukt.

2017 — 2018

Uber Eats Logo 2017-2018

In deze versie van het logo is niets bewaard gebleven van de vorige versies — de veranderingen waren dramatisch. De ontwikkelaars verwijderden het ronde merkpictogram en concentreerden zich op de naam van het voedselleveringsbedrijf. Ze hebben het woord «eet» vergroot en in kleine letters gemaakt. Terwijl de inscriptie «Uber» in vergelijking daarmee klein en onmerkbaar bleef: er waren maar twee karakters voor nodig — «ea». Groen is verzadigd.

2018 — 2020

Uber Eats Logo 2018-2020

De ontwerpers hebben de zin ‘Uber Eats’ in één rij gerangschikt, waardoor het eerste woord donkergroen en het tweede lichtgroen overblijft.

2020 — heden

Uber Eats Logo 2020-vandaag

Om de aandacht van potentiële consumenten te trekken, veranderde het management van het bedrijf de kleur van de Eats-letters in aquamarijngroen. De rest van de elementen zijn niet veranderd — ze zijn hetzelfde gebleven.

Logo lettertype en kleuren

Logo Uber Eats

Het middelpunt van alle opties is de naam «Uber Eats». Tot eind 2017 was het secundair, daarna was het de belangrijkste en enige. Ontwerpers veranderden voornamelijk de vormen, schakeringen en rangschikking van de woorden erin.

Het logo bevat het op maat gemaakte schreefloze lettertype van Uber Love, mede geschreven door Jeremy Mickel van MCKL en Wolff Olins. Het embleem maakt gebruik van twee kenmerkende greens: Dark Jungle Green (# 162328) en Medium Sea Green (# 3FC060).