Twitch Logo

Twitch LogoTwitch is een videostreamingservice die in juni 2011 werd gelanceerd als een extra platform voor Justin.tv. Hiermee kunt u muziek, artistieke en creatieve uitzendingen bekijken, evenals het proces van videogames en e-sportwedstrijden. Alles kan in realtime worden verzonden, in de vorm van een chat op uitnodiging of op verzoek in de zoekbalk. De oprichters van het project zijn Justin Kan en Emmett Shear. Tegenwoordig is het eigendom van Amazon.

Betekenis en geschiedenis

Twitch Logo Geschiedenis

In eerste instantie werd de dienst gelanceerd als een platform voor het Justin.tv-kanaal, dus toen het werd gelanceerd, had het onmiddellijk een embleem bestaande uit de inscriptie «TwitchTV». Toen veranderde de status en daarmee het uiterlijk van het embleem. In totaal heeft het in de loop van de jaren dat de internetbron bestaat, drie logo’s gehad.

2011 — 2012

Twitch TV Logo 2011-2012

De debuutversie heeft een lichtgrijze «Twitch» -belettering. Het is in een gemengd formaat: de meeste tekens zijn in hoofdletters en «i» in kleine letters. De eerste letter van het woord heeft een langwerpig been, dus het gaat verder dan de grens en lijkt groter dan de rest. Een soortgelijke truc wordt toegepast op «H», maar zijn been is nog steeds iets korter dan die van «T».

Rechts van de inscriptie staat het pictogram «TV». Het is geplaatst in een vierkant met afgeronde hoeken dat het tv-scherm vertegenwoordigt. De displaykleur is donkergrijs.

2012 — 2019

Twitch Logo 2012-2019

In 2012 veranderde de service van naam en verwijderde het onderdeel met betrekking tot televisie. Nu is het een hulpmiddel dat volledig gericht is op samenwerkingsprocessen die in realtime worden uitgevoerd en niet alleen kunnen worden bekeken, maar ook kunnen deelnemen. Het bijgewerkte logo is ontworpen door NX World.

Het embleem toont de naam van het bedrijf in de vorm van een combinatie van tekst en afbeeldingen. Dit zijn grote geometrische symbolen die het woord «twitch» vormen. Het is gemaakt in witte kleine letters met paarse schaduwen. «T», «w» en «c» hebben een afgeschuinde linker benedenrand, «h» een rechter bovenhoek. Ongebruikelijke schaduwachtige randen betekent «glitch», «glitch», gesplitst beeld en creëert een soort 3D-effect.

2019 — heden

Twitch Logo 2019-vandaag

Het moderne logo-formaat is hetzelfde als het vorige. Het verschil zit hem in de kleurverandering naar lichtpaars en in de versmalde openingen van de letters. De bijgewerkte variant is geïntroduceerd op 26 september 2019. Het is gezamenlijk ontwikkeld door Collins en zijn eigen ontwerpafdeling voor webservices.

De makers van het logo benadrukken dat ze een individueel lettertype wilden creëren. En voeg ook emoties toe aan de afbeeldingen en verander de stijl in een vriendelijkere stijl, waarbij gebruikers worden uitgenodigd om zich bij de nieuwe wereld aan te sluiten en er deel van te worden.

Logo lettertype en kleuren

Twitch Logo

De merknaam van de dienst is te allen tijde opgebouwd rond de naam «Twitch». Volgens het bedrijf wordt hun pictogram in feite geassocieerd met het woord «Glitch», wat een storingstoestand aangeeft. Daarom verschenen in 2012 kleine individuele pictogrammen die een storing aanduidden. Dit zijn vierkanten met een afgesneden rechterhoek, twee rechthoekige «sleuven» en een brede schaduw.

De naam is geschreven in een lettertype dat doet denken aan Dimitri met karakteristieke hoeken en een «t» zonder de helft van de bovenste band. Het bedrijfspalet bestaat uit paars (Hex: # 6441A4, PMS: 2665C), zwart en wit.