Twisted Tea Logo

Twisted Tea Logo

Twisted Tea is een van de vele merken alcoholische dranken die eigendom zijn van de Amerikaanse brouwerij The Boston Beer Company, Inc. De geschiedenis van de fabrikant begon in 1984, toen C. James Koch thuis in de keuken amberkleurige pils begon te brouwen. Het merk Twisted Tea verscheen bijna 20 jaar later — in 2001. Het werd gemaakt door gedurfde onderzoekers die bier en ijsthee wilden combineren met citroen.

Betekenis en geschiedenis

Twisted Tea Logo Geschiedenis

Alcohol uit gemoute gerst heeft een sterkte van 5%, dit staat aangegeven op blikjes en flessen. Tegelijkertijd wordt het gepositioneerd als «sterke groene thee» — een uitdrukking die de merknaam in het logo aanvult. En dit is niet zomaar een reclameslogan: het drankje is echt gemaakt van theeblaadjes met toevoeging van echte citroen. En de mout benadrukt alleen de pikantheid van de smaak.

De experts van Boston Beer Company gingen uit van het feit dat het product volledig moet voldoen aan de opschriften op de verpakking. Dus vonden ze het perfecte recept door de verhouding tussen alcohol en andere ingrediënten in evenwicht te brengen. In de loop van de tijd werden nieuwe variëteiten van Twisted Tea uitgevonden: met perzik, framboos, half en half, enzovoort. De laatste optie imiteert de frisdrank Arnold Palmer, waarbij limonade en thee in gelijke verhoudingen worden gemengd.

Alle soorten van dit bijzondere bier hebben een gemeenschappelijk logo, dat in de 20 jaar van het bestaan ​​van het merk slechts één keer is veranderd. Beide versies van de merknaam bevatten meerdere inscripties en het symbool van de rijzende zon.

Oud

Twisted Tea Oud Logo

De eerste logo’s van moutdranken waren helder en uit meerdere componenten bestaan. In het midden was een afbeelding van een ovale zon met 18 langwerpige stralen. Door zijn vorm leek het meer op een brandende ster of een flits van een explosie. Het midden was lichtgeel en voor de stralen werd een donkerdere tint gebruikt. Langs de randen van elk proces werden twee oranje strepen getrokken, waardoor een effect van diepte ontstond.

De zon diende als achtergrond voor het blauwe woord «TWISTED TEA» dat naar buiten werd gebogen. De eerste «T»s waren iets groter dan de andere. Tegelijkertijd leken beide woorden volumineus vanwege de lichtblauwe lijnen. Naast de naam stonden extra inscripties: «The Original» bovenaan en «Hard Iced Tea» onderaan. Ze waren aan de zijkanten omlijst met gebogen strepen. Op de verpakkingen werd het logo vergezeld van informatie over het product. Op de onderste balken stond het woord «Naturally Sweetened» en net daaronder «5%» in een kleine blauwe zon met de woorden «Alcohol By Volume». De laatste zin had de vorm van een boog, gebogen in de tegenovergestelde richting, en was versierd met gedurfde stippen langs de randen.

Nieuw

Twisted Tea Nieuw Logo

Het moderne moutdrank-logo heeft een meer minimalistische uitstraling. De ontwerpers behielden de gebogen letters «TWISTED TEA» en behielden de algemene verhoudingen van de letters, maar maakten ze tweedimensionaal door de extra lichtblauwe schaduwen te verwijderen. De uitdrukking «HARD ICED TEA» werd veranderd in hoofdletters en ontdaan van de kaderstrepen. Alle andere tekst is verdwenen, evenals de grote gele zon op de achtergrond.

Nu wordt het silhouet van de zon geraden in de negatieve ruimte, die wordt gecreëerd door zeven korte stralen opgesteld in de vorm van een halve cirkel. Het grafische element bevindt zich direct boven de inscriptie, dus het lijkt alsof de zon aan de horizon opkomt.

De rijzende zon is een krachtig symbool met een positieve betekenis. Dit is de personificatie van dageraad, moed en vitaliteit. En in sommige wereldreligies wordt het geassocieerd met machtige goden. Hoewel de zon een bron van warmte en licht is, gebruikt de fabrikant van Twisted Tea zijn imago om een ​​koude drank voor te stellen. Een dergelijk contrast versterkt alleen de indruk van het logo en maakt het gedenkwaardig.

Logo lettertype en kleuren

Logo Twisted Tea

Voor het logo van het biermerk is gekozen voor een gedurfd schreefloos lettertype. Het heeft een eigen ontwerp en de letters in de naam Twisted Tea lijken te zijn getekend door onvolmaakt gelijkmatige lijnen en afgeronde hoeken. De woorden «HARD ICED TEA» zijn meerdere malen kleiner dan de bovenste inscriptie, maar hebben een soortgelijk ontwerp.

Twisted Tea Logo

In de eerste versie van het embleem werden de basiskleuren (blauw, geel) en hun talrijke tinten gebruikt, waardoor de elementen volumineus leken. De moderne versie is tweedimensionaal: het bevat duidelijke blauwe tekst en gele stralen van de zon.