Turner Duckworth creëert nieuwe visuele identiteit voor Icelandic Provisions

Icelandic Provisions Logo

Het Icelandic Provisions-merk van IJslandse zuivelyoghurts verheugt zich al 6 jaar bij haar klanten. In Amerika wordt dit over het algemeen als exotisch beschouwd, omdat de specifieke technologie van het bewaren van yoghurt, het bereidingsproces, al 1000 jaar een ononderbroken authentiek hoogtepunt van IJsland is. Samen met partnermerk MS Iceland Dairies, het oudste en grootste zuivelconcern sinds 1929, heeft Icelandic Provisions de exclusieve rechten en een recept dat het geheim houdt. Interessant is dat de productie van een interessant zuivelproduct plaatsvindt op boerderijen die eigendom zijn van individuen, of liever families, en dit alles gebeurt dankzij de kunstmatige teelt van melkgewassen met toevoeging van hormonen. Yoghurtvariëteiten omvatten het traditionele recept, extra romige, fruitige en nootachtige varianten, en nog veel meer.

Icelandic Provisions Nieuw Logo

Nieuwe verpakking dit jaar kwam met een nieuw logo ontworpen door Turner Duckworth.

De belangrijkste taak was om het IJslandse karakter van de producten te laten zien. Dit werd gedaan door een typisch Scandinavische boot voor te stellen: het beeld wordt vastgehouden door het woord «IJslands», en aan boord is de Viking-boot afgebeeld in witte letters «voorzieningen».

Logo Icelandic Provisions

Voorheen was het logo eenvoudiger, al was het idee van de boot ook zichtbaar. De letter I had een schuine lijn, als een punt, alleen van een vierkante vorm. De afbeelding zelf eindigde met de letter «C» met een schreef. En de inscriptie zelf met de naam van het merk was in verschillende lettertypen, het handelsmerkteken was bevestigd.

Icelandic Provisions Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het huidige logo is mooi, vloeiend en illustreert het nationale karakter van IJsland en de originaliteit van de producten die op de Amerikaanse markt worden gepresenteerd.