Turner Classic Media presenteerde een nieuw ontwerp

Turner Classic Media Logo

Turner Classic Media, eigendom van WarnerMedia, heeft voor het eerst in zeven jaar het nieuwe ontwerp onthuld. De rebranding werd toevertrouwd aan een ontwerpbureau in New York, Sibling Rivalry.

Het nieuwe visuele beeld gaat gepaard met de slogan «Where then meets now», die het idee van het verhaal van de cinema van de 20e eeuw in het tijdperk van de moderniteit weergeeft. De geloofwaardigheid en het respect dat het bedrijf heeft verworven, wordt weerspiegeld in de nieuwe stijl van het merk.

Turner Classic Media Nieuw Logo

De visuele identiteit heeft een frisse kleurstelling en het logo is uitgevoerd in een modern lettertype. De letter C is afgebeeld in verschillende vormen en tinten om de dynamiek van de ontwikkeling van cinema in statica te laten zien. De stileringen bleken meer dan geslaagd, want als je ernaar kijkt, krijg je de wens om nog langer naar de letters te kijken en je opties aan te bieden. Het is interactief, wat nodig is in een gebied als de filmindustrie. Interessant is dat in de schermversie de geanimeerde C is verdeeld in een dubbele C, wat de moderne houding ten opzichte van klassieke films weerspiegelt. Dit wordt gevolgd door de vier C’s die de 4 principes van Turner Classic Media onthullen: cultuur, context, curatie en coherentie.

Logo Turner Classic Media

Tien verschillende C’s, net als tien verschillende filmgenres, illustreren perfect de geest van cinema, zijn dynamiek en statica, de alledaagsheid en niet-trivialiteit van het leven.

Turner Classic Media Voor en Na Logo (geschiedenis)

Waar de ontwerpers naar streefden — om de transformatie te laten zien — was 100% succesvol. Het witte naschrift aan de rechterkant TCM Turner Classic Movies balanceert het contrast van de C’s aan de linkerkant. Een interessante en ongebruikelijke visuele oplossing voor een bedrijf dat altijd blijft verbazen.