Tupperware Logo

Tupperware Logo

Tupperware is een Amerikaans merk dat gespecialiseerd is in de verkoop van voedselbereidingsproducten. Opgericht door Earl Tupper in 1942. De belangrijkste specialisatie van het bedrijf is het maken van containers voor voedselopslag van glas en plastic. Het handelsmerk is eigendom van Tupperware Brands Corporation, een internationale directe voedingsdistributeur.

Betekenis en geschiedenis

Tupperware Logo Geschiedenis

Wat is Tupperware?

Allereerst is dit een bedrijf dat in meer dan 100 landen over de hele wereld vertegenwoordigd is. Een van de eerste grote bedrijven op de Amerikaanse markt, die weigerde te verkopen via winkelketens en de voorkeur gaf aan directe verkoop. Het aantal werknemers wereldwijd bedraagt ​​meer dan 13 duizend mensen, van wie 900 rechtstreeks in de Verenigde Staten werken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Orlando, Florida.

Al meer dan 70 jaar van het bestaan ​​van het merk, is het logo in alle interpretaties gemaakt met behulp van een monochroom kleurenpalet. Er werd alleen zwarte kleur gebruikt, waarbij de voorkeur werd gegeven aan beknoptheid, zonder onnodige elementen aan de afbeelding toe te voegen. Als we de geschiedenis van merkontwikkeling in de context van identiteit beschouwen, kan deze voorwaardelijk in twee fasen worden verdeeld: logo-variaties die plaatsvinden in de 20e eeuw, evenals de huidige versie.

1946 — 1951

Tupperware Logo 1946-1951

rond. De inscriptie op het logo is gemaakt in een niet-standaard stijl. De basis voor de karakters was een vet schreefloos lettertype. Van de brieven heeft de auteur speciale aandacht besteed aan «T» en «W». Ondanks dat alle letters in de naam hoofdletters waren, is het de «T» die wat vergroot lijkt. Tegelijkertijd wordt de horizontale lijn in beide richtingen aanzienlijk uitgebreid. Op zijn beurt lijkt «W» geen onafhankelijk teken te zijn, maar bestaande uit twee «V» die op elkaar zijn geplaatst.

1951 — 1958

Tupperware Logo 1951-1958

De volgende variatie van het logo is bijna volledig identiek aan de originele versie, als we het hebben over de stijl van het schrijven van de naam. Naast de hoofdinscriptie voegde de auteur echter ook de slogan van de organisatie toe, die werd aangegeven onder de hoofdinscriptie: «An airtight case for freshness». De slogan gebruikt hoofdletters geschreven in een klassiek schreefloos lettertype. Daarnaast is er een copyright ® -merk aan het logo toegevoegd om de merkregistratie aan te geven.

1958 — 1974

Tupperware Logo 1958-1974

Het herontwerp van 1958 bracht het logo van het bedrijf terug naar het oorspronkelijke ontwerp, op enkele uitzonderingen na. Alle lijnen en contouren in de symbolen zijn bewaard gebleven, maar tegelijkertijd heeft de auteur geprobeerd ze helderder en krachtiger te maken, zodat het beeld een gevoel van kracht en vertrouwen uitstraalt naar klanten. Alle aanvullende elementen zijn verwijderd. Het gaat niet alleen om het ® teken, maar ook om de slogan.

1974 — 2007

Tupperware Logo 1974-2007

Aanzienlijke wijzigingen werden aangebracht in de vorige versie in 1974. Toen kreeg Tupperware het outline-logo. De contouren in de letters waren niet solide. De auteur gebruikte de inscriptie in witte contouren met ronde lijnen en vloeiende vormen. De zwarte contouren en witte vulling creëerden een doolhofachtig gevoel bij het verkennen van het logo. Deze optie bestond al meer dan 30 jaar en werd pas aan het begin van de 21e eeuw vervangen. Ook is het ®-teken teruggekeerd, wat het copyright van het bedrijf op het gebruik van dit logo bevestigt.

2007 — heden

Tupperware Logo 2007

Het laatste Tupperware-logo tot nu toe werd in 2007 geïntroduceerd. Interessant is dat twee kleurenpaletten relevant zijn. De merknaam kan worden weergegeven in zwart of roze (tint — fuchsia). In beide versies wordt de naam weergegeven op een witte achtergrond. Soms wordt er links een embleem aan toegevoegd. Het kan ook, afhankelijk van de gelegenheid, roze of zwart zijn. Dit is een abstracte afbeelding met lijnen die uit het midden komen. Op elke regel staan ​​cirkels. Visueel lijkt het embleem dus op een paardenbloem. Bij de eerste introductie moet het logo een gevoel van kracht en vertrouwen oproepen. Het handelsmerkregistratieteken blijft behouden op het logo.

Logo lettertype en kleuren

Tupperware Logo

Het lettertype van het huidige Tupperware-merklogo komt zo dicht mogelijk bij Europa Grotesk SH. De karakters in de titel zijn vetgedrukt en schreefloos. Het klassieke lettertype en de evenwichtige inscriptie van het bedrijf zorgen ervoor dat het merk tot ver buiten de VS herkenbaar is.

Logo Tupperware

Als kleurenpalet werd in de regel zwart op een witte achtergrond gebruikt. De versie van het logo die sinds 2007 in gebruik is, kan echter ook in roze formaat worden gepresenteerd.