Tumblr Logo

  Tumblr Logo

  Tumblr is een sociaal netwerkplatform voor het hosten van persoonlijke microblogs. Het project is in februari 2007 opgericht door ondernemer en ontwikkelaar David Karp. Sinds 2019 is de site eigendom van Automattic. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York City (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Tumblr Logo Geschiedenis

  Wat is Tumblr?

  Dit is een Amerikaans sociaal netwerk in de vorm van persoonlijke microblogging, waar artikelen, video’s, gifs, foto’s, afbeeldingen, enzovoort worden gepubliceerd. Nadat u zich heeft geabonneerd op andere gebruikers, wordt hun inhoud weergegeven in uw feed.

  Het oorspronkelijke teken van het sociale netwerk verscheen onmiddellijk in het jaar van de opening – in 2007. Het bestond uit twee elementen: grafisch (bloem) en tekst (titel). In deze vorm (met uitzondering van kleur) bestond het logo tot medio 2013, toen het microblogplatform werd overgenomen door Yahoo!, en het logo ongewijzigd bleef.

  De bewerkingen waren zo klein dat ze niet als een herontwerp werden gezien, maar als een aanpassing. De nieuwe eigenaar vertrouwde het herontwerp van het logo toe aan een groep van zijn ontwerpers. Ze hebben zeer interessante veranderingen aangebracht, want als je naar het woord kijkt, lijkt het alsof het hetzelfde is, en als je elke letter afzonderlijk bekijkt, zijn de veranderingen merkbaar.

  De symbolen zijn dus breder geworden, waardoor de naam meer ruimte inneemt op het logo. De meest dramatische transformatie vond plaats met “u” – de linkerschreef werd eruit verwijderd. Bovendien ontving ze, samen met de “m”, gestroomlijnde en vloeiende rondingen. Hierdoor kreeg het logo een aantrekkelijk design. In de loop der jaren zijn er vier wijzigingen in het logo aangebracht.

  2007 – 2010

  Tumblr Logo 2007

  Tumblr Logo 2007-2010

  De debuutversie bevatte een bloem en tien bloembladen en een inscriptie met de naam van het sociale netwerk. Aanvankelijk was het blauw, maar toen werd het grijs, oorspronkelijk een combinatie van licht met donker. De verloopovergang is ongelijk: “t” is meer wit, “r” daarentegen is asy. Deze techniek wekt de indruk van de directe aanwezigheid van zonlicht – alsof stralen door een raam gaan en het woord “tumblr” ongelijkmatig verlichten. Het is overigens in kleine letters geschreven en heeft aan het einde een grote punt.

  2010 – 2013

  Tumblr Logo 2010-2013

  Het gevoel van het spel van schaduwen en de zon bleef op de naam, maar het kreeg een lichte, gedempte toon, alsof het pastel was geworden en niet zo helder. Er volgden geen andere wijzigingen.

  2013 – 2018

  Tumblr Logo 2013-2018

  In 2013 werd de blog-webomgeving gekocht door Yahoo!, die besloot het logo niet radicaal te veranderen. De belangrijkste reden: hij is al bekend met en wordt gewoonlijk geassocieerd met dit sociale netwerk, daarom kunnen de veranderingen leiden tot een sterke churn van gebruikers.

  De ontwikkelaars hebben in feite de kleur van het logo veranderd, waardoor het blauw is geworden, en een aantal merkpictogrammen toegevoegd. Ze vertegenwoordigen de bron op internet, in advertenties en op digitale media in een modern formaat. Het was de initiële “t”, gespeeld met donkerblauw en wit: donker op licht (2015-2016) en licht op donker (2016-2018). In het eerste geval heeft de letter schaduwen die hem een ​​3D-effect geven.

  2018 – heden

  Tumblr Logo 2018-vandaag

  In de moderne versie zijn de schreven “b” en “l” uitgelijnd en bij de “r” is het rechterbovengedeelte afgekapt. De punt aan het einde van het woord verdween en het woord zelf werd zwart. In wezen zijn de pictogrammen opnieuw ontworpen: ze zijn aangepast voor iOS- en Android-systemen. Ze bevatten allemaal een enkele letter “t”: de eerste is donker op een lichte achtergrond, de tweede is licht op een vierkant met afgevlakte hoeken en de derde is licht in een cirkel.

  Logo lettertype en kleuren

  Tumblr Logo

  Er was oorspronkelijk een bloem met tien bloemblaadjes naast “tumblr”. Het is geleend van het Davidville-project. Maar toen het bedrijf aan het ontwerp voor v3 werkte, besloten ze het te verwijderen om de merknaam te verminderen. Nu heeft het Tumblr-logo alleen een inscriptie die de originele versie weerspiegelt.

  Logo Tumblr

  Het tekstgedeelte van het logo is gebaseerd op een heel oud lettertype dat in 1860 verscheen. Het heet Bookman Old Style en is gemaakt door Alexander Phemister voor de Miller & Richard-gieterij. Deze variatie doet denken aan het Caslon-lettertype en verschilt ervan met een gladde en regelmatige structuur. Embleemkleuren: wit, blauw en grijs.