Tuft the World — het nieuwe zachte karakter van het merk

Tuft the World Logo

De geschiedenis van het merk Tuft the World begon in 2018 toen een textielkunstenaar, namelijk fiber, de eerste poolmachine kocht. Tim Eads hield van deze schattige en creatieve onderneming. Thuis bleek het heel eenvoudig en aangenaam om avonden door te brengen en prachtige tapijten van verschillende afmetingen te creëren. Toen groeide de hobby van de kunstenaar uit tot een klein handwerkbedrijf, in korte tijd bedekte hij een deel van de West Philadelphia-markt, en het bleek dat de vraag steeds meer groeide. Dit betekende twee dingen: ten eerste worden handwerk en zachte decoratieve artikelen nog steeds gewaardeerd in Amerika; ten tweede — het zal niet lang werken om een ​​onzichtbaar merk te zijn, je moet een heldere en sprekende foto maken.

 

Tuft the World Nieuw LogoMet Lucy Price en Melissa McFitters, legde de maker van Tuft het credo van het merk uit: het is belangrijk om de kwaliteit, creativiteit en beschikbaarheid te tonen van materialen, gereedschappen die worden aangeboden aan een potentiële koper voor tuften. De aanpak van het merk is ecologisch, met behoud van natuurlijke hulpbronnen en geloof in de vernieuwing van de planeet. Ideeën over de ontwikkeling van creativiteit van de bevolking worden gepostuleerd: meer creativiteit, minder schadelijk consumentisme en ander kwaad voor de inheemse aarde.

Logo della Tuft the World

De auteurs van het nieuwe logo weerspiegelden het speelse karakter van tuften. Een met de hand getekende doodle met een zacht oppervlak en golving, gecombineerd met een geometrisch lettertype, geeft het idee weer van het plezier van creativiteit, het plezier om betrokken te zijn bij het creëren van iets nieuws en origineels. De krullen van de letters in het woord «Tuft» lijken op klitten van draad of knopen aan de zijlijnen die tapijten sluiten. Er is zelfs geen spoor meer van het zachtroze vierkant waarin het woord oorspronkelijk was geschreven, verdeeld in twee groepen letters die helderder zijn dan het vierkant zelf. Nu is het plein in de vergetelheid geraakt en is de opstelling van de woorden veranderd. Bovendien is er een grootschalig «de wereld» toegevoegd, waarmee de schaal van het bedrijf wordt aangegeven.

 

Tuft the World Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)Succesvolle en opvallende rebranding, ondanks het ontbreken van een pakkend palet. De belangrijkste kwaliteit van vakmanschap en de kwaliteit van de verkochte goederen.