Tsjernobyl is nu een merk

Chernobyl Logo

Een van de meest verschrikkelijke tragedies in de geschiedenis van de mensheid was de door de mens veroorzaakte ramp van 1986. De explosie van een kernreactor in de kerncentrale van Tsjernobyl eiste het leven van duizenden mensen die hun officiële plicht deden, de bevolking redden, hun families in gevaar brengen, maar anderen helpen, een ongelooflijke dosis straling innamen en lichamelijk ondraaglijk lijden.

Sindsdien zijn 35 jaar verstreken en de sporen van deze tragedie zijn nog steeds niet gewist uit de herinnering van de getuigen van die tijd. Degenen die jong waren, slaagden erin om op tijd de gevarenzone te verlaten, kunnen dit nog steeds niet beseffen en worden als een wonder beschouwd. In de loop van de tijd begon niet alleen wetenschappelijke interesse, maar ook gewone menselijke nieuwsgierigheid mensen van verschillende nationaliteiten uit verschillende landen te overwinnen, dus nu zijn er verschillende toeristische mogelijkheden om deze plek met een gids te bezoeken als onderdeel van een groep avonturiers en avontuurliefhebbers. Sinds 2011 komen adrenaline-dorstige enthousiastelingen hier herhaaldelijk om de 43.000 vierkante meter grote Tsjernobyl-zone te omzeilen. kilometer. De stralingsdosis is niet langer significant, maar het is ten strengste verboden om op die plaatsen te wonen. Een kort verblijf kan worden vergeleken met een vlucht van een uur in een vliegtuig, dus niets verschrikkelijks, behalve verlaten plaatsen, wacht niet langer op de liefhebber van dwalen door verlaten plaatsen.

Chernobyl Nieuw Logo

De spookstad is een nieuw verzamelpunt voor toeristen en een toeristische attractie in Oekraïne geworden. Nu al, helaas, niet als een bloeiend en kleurrijk hoekje van het Oekraïense land, maar als een verschroeide aarde, als een woestenij, als een leeg nest, aanlokkelijk met zijn mysterieuze leegte en eenzaamheid. Tijdens de periode van de covid-pandemie was elke beweging op dat grondgebied verboden, en nu, in de omstandigheden van versoepeling van de quarantaine, probeert de regering van Oekraïne opnieuw de aandacht van de samenleving te trekken en de eerdere interesse in de regio Tsjernobyl terug te geven. Daarom is het idee van het logo ontstaan.

Het is interessant dat het Ministerie van Toerisme van Oekraïne vandaag verklaart dat de uitsluitingszone een ontwikkelingsgebied is. Sommige sites zijn gepland om te worden toegevoegd aan de lijst van cultureel werelderfgoed.

Het creatieve bureau dat het logo van het merk heeft ontwikkeld, is het ontwerpbureau Banda. Wat kun je ongewoon bedenken voor een plek waar niets dan verwoesting meer is?

Logo Chernobyl

En de ontwerpers kwamen met een diepzinnig idee dat op ontroerende wijze alle bitterheid van het geheugen en de hoop op een betere toekomst weerspiegelt.

Het is onmogelijk te zeggen of ze specifiek hebben gekozen voor een ecologische benadering van de ontwikkeling van de identiteit of dat het simpelweg is geïnspireerd door de plek zelf, het logo werd de belichaming van de intensiteit van de stralingsvlek, die steeds minder helder zal worden over de jaren. Voor het logo werden 78 variaties bedacht, die jaar na jaar vervagen.

Het logo ziet eruit als een zwarte octaëder, waarvan de hoeken gekarteld worden en een zwarte bal in de figuur vormen, als een zwart gat. Afhankelijk van veranderingen in de ecologische situatie in de regio, zal het logo veranderen, elk van de 78 opties zal worden gepresenteerd. Het allerlaatste symbool ziet eruit als een kleine zwarte stip, van waaruit dunne zwarte stralen in verschillende richtingen neigen. Dit is een symbool van vergetelheid en laat verdriet en openheid achter voor een nieuw tijdperk.