Tsjechische Motormerken

Tsjechische Motormerken

De vooroorlogse motorfietsindustrie van de Tsjechische Republiek concurreerde met succes met andere wereldfabrikanten. Het onderscheidt zich door een eerder kleiner aantal bedrijven dat de productie van motorfietsen als hun richting heeft gekozen dan Groot-Brittannië of zelfs Duitsland, maar was de eerste van de Slavische landen die met een dergelijke productie begon. In de vooroorlogse periode concurreerde zijn uitrusting echter met succes met de toonaangevende Duitse fabrikanten in die tijd. Na de oorlog, toen vooroorlogse Europese merken grote problemen begonnen te ervaren, was het Tsjechische bedrijf dat Jawa produceerde lange tijd zijn leidende positie in Europa behouden gebleven in de VS, Canada, India.

Wat zijn Tsjechische motorfietsmerken?

De Tsjechische motorindustrie is onderontwikkeld, maar was voor de oorlog competitief op de internationale markt. Het wordt nu vertegenwoordigd door een beperkt aantal merken, waarvan de bekendste Jawa, Blata, CZ, ESO en Böhmerland zijn.

De opkomst van nieuwe en meer succesvolle wereldwijde merken die eenvoudige en goedkope producten aanbieden, wat vooral belangrijk was tijdens de naoorlogse verwoesting, droeg niet bij aan de ontwikkeling van ondernemingen waarvan de producten nog steeds gebaseerd waren op de verbetering van de ooit populaire motorfiets modellen. Japanse fabrikanten speelden ook hun vernietigende rol in deze richting, nadat ze heel snel de wereldmarkt hadden veroverd. Dit had ook gevolgen voor de Tsjechische motorfietsindustrie, die nooit voldoende kon concurreren met nieuwe producten, waardoor de eigen productie van het land moest wijken voor buitenlandse bedrijven.

1. Jawa

Jawa Logo

De oprichter van het bedrijf in 1929 was František Janeček, wiens fabriek zich oorspronkelijk bezighield met de productie van wapens. Zijn eerste motorfiets was een gelicentieerde eenheid van Wanderer, een Duitse fabrikant. De combinatie van de naam van de eigenaar en het Duitse bedrijf creëerde de afkorting, die de naam werd van de modellijn van Tsjechische motorfietsen — Jawa en het toonaangevende merk van het land, populair in de 20e eeuw. Maar al in 1937 produceerde het bedrijf zijn eigen model — 100cc Jawa-Robot, ontwikkeld door de toen jonge ontwerper Josef Josef. Slechts twee jaar later, net voor de oorlog, produceerde de fabriek er een historisch model voor, dat het prototype werd voor alle naoorlogse motorfietsen van het bedrijf, waardoor het wereldwijde bekendheid kreeg. In 2017 kreeg het legendarische merk een tweede leven. De rechten op de productie ervan werden gekocht door de Indiase Mahindra.

Het embleem van het merk heeft gedurende bijna de gehele periode van zijn bestaan ​​geen veranderingen ondergaan. De rode kleur, die typerend is voor alle motormodellen van dit merk, is goed bekend bij amateurs en professionele motorrijders. De interne ruimte van het embleemovaal is visueel in tweeën gedeeld. De bovenste helft wordt ingenomen door de merknaam — Jawa, de onderste helft is een gestileerde afbeelding van de vleugels en wielen in het midden, waaruit ze tevoorschijn komen. Alles is eenvoudig en beknopt, maar het belangrijkste is zeer gedenkwaardig. Snelheid, beweging — alles is in één gemeenschappelijk ritme.

2. Blata

Blata Logo

Een van de relatief jonge en nog steeds opererende merken voor de productie van motorfietsen in Tsjechië is Blata. Het bedrijf, opgericht door Pavel Blata in 1990, vond onmiddellijk een veelgevraagde niche — de productie van «pocket-raketten», of «pocket bikes», lichtgewicht — tot 30 kg, waaraan voortstuwingssystemen van 40 cm3 worden opgehangen, evenals elektrische mini-scooters met een vermogen van 1, 4 kW. Het bedrijf is gevestigd in Blansko, Tsjechië, waar het ook zijn eigen motoren ontwikkelt met behulp van moderne CAD-CAM-technologie.

Het bedrijf heeft de traditionele oplossing gekozen voor zijn embleem — de naam van het bedrijf, evenals de gestileerde letter «B» zonder verbindingslijn, in een vorm die doet denken aan een motorkuip. De inrichting is heldergroen. Tegelijkertijd wordt de tekst van het logo, uitgevoerd in het lettertype Aachen SH Bold, gemarkeerd met een rand in een heldere lichtgevende rode tint.

3. CZ

CZ Logo

Een van de oudste motormerken in Tsjechië is CZ, gebaseerd op de wapenfabriek Ceska Zbrojovka, die in 1919 begon in Svatopluka Cecha 1283 Uhersky Brod. In 1930 oriënteerde «Chezet» zich op het maken van voertuigen en produceerde in hetzelfde jaar verschillende motorfietsen waarop de motor op het voorwiel werd geplaatst. Maar de bruikbaarheid van een dergelijk ontwerp bleek erg laag, wat leidde tot de ontwikkeling en lancering van een nieuw model na 2 jaar. Gedurende de vooroorlogse periode produceerde CZ elke twee jaar nieuwe modellen naar eigen ontwerp. Maar de oorlog maakte zijn eigen aanpassingen. Na voltooiing werd het merk een integraal onderdeel van Jawa.

Alle producten van het bedrijf zijn gedurende het hele bestaan ​​gemarkeerd met een logo, dat geen wijzigingen heeft ondergaan. Het embleem was de afkorting CZ omsloten door een cirkel. De letter «C» volgde de vorm van de buitenste cirkel, maar met een onafgewerkte rechterkant van de sector waarin de punt was geplaatst. In het centrale deel was het teken «z», het Tsjechische alfabet, waarvan het vinkje bovenaan de omtrek «C» verdeelde. Het hele vrije veld van het embleem in de cirkel was gemaakt in een lichte titiaan kleurtint, die een visueel «hoogtepunt» gaf aan de contouren van de gemetalliseerde cirkel en elementen van de afkorting.

4. ESO

ESO Logo

De beroemde Tsjechische motorcoureur Jaroslav Simandl richtte in 1949 zijn eigen racefietsbedrijf ESO op. De reden voor deze beslissing was de ontevredenheid van ‘s werelds motorfabrikanten voor speedway-, motorcross- en ijsraces. Het was op de ontwikkeling van modellen voor deze sporten dat de activiteiten van het bedrijf zich concentreerden. Het bestond tot 1964 als een onafhankelijk merk en werd, samen met al zijn capaciteiten, gekocht door Jawa, dat de ESO-sportlijn in het Tsjechische Divišov voortzette, maar onder zijn eigen merk.

Simandl markeerde zijn motorfietsen met een embleem, dat hij samen met zijn zoon ontwikkelde. Op het ovaal, uitgevoerd in een donkere tint rood, werd een element aangebracht dat qua contouren leek op een dop voor een brandstoftankvuller. Het bevatte een merkafkorting waarin de eerste en laatste letters kleiner waren dan de middelste. Elk van de letters werd in het midden gescheiden door een zwarte lijn die de omtrek volgde. Om aantrekkelijkheid en comfortabele visuele waarneming te garanderen, werden de letters en de omtrek van de «omslag» in brons gemaakt. Rond dit symbool, de contouren van het ovaal op de achtergrond herhalend, werd de tekst in het zwart getekend — in het bovenste gedeelte «MADE IN», in het onderste gedeelte — «Tsjechoslowakije», aldus de eigenaar dat hij tot zijn staat behoorde, wat in die tijd was Tsjecho-Slowakije.

5. Böhmerland

Bohmerland Logo

Een van de merken voor de productie van motorfietsen in Tsjechië (tijdens zijn bestaan ​​- Tsjechoslowakije) was Böhmerland, dat slechts 17 jaar bestond. Opgericht door de getalenteerde Tsjechische ontwerper Albin Hugo Liebish in 1922, werd het merk gekenmerkt door de productie van modellen met een zeer lange wielbasis tot 3,50 meter. Het eerste prototype kwam uit in 1922 met de steun van Alfred Hille, hoofd van het bedrijf Tatra. De montage werd met de hand gedaan, wat de kosten deed stijgen. De eerste 5 modellen werden pas na 3 jaar getest — in 1925 bij Schönlind. Het was toen dat het merk «klonk» als Böhmerland, wat in vertaling «Land van Bohemen» betekende zoals het grondgebied van de Tsjechische Republiek in de oudheid historisch werd genoemd. De modellen van het merk kregen echter geen brede vraag en het bedrijf sloot al in 1939.

Ondanks zo’n verheven naam kreeg het merk zijn visuele identiteit niet in overeenstemming met schoonheid en uniciteit. Het embleem zag er eenvoudig en laconiek uit — alleen de merknaam in kleine letters, die op het oppervlak van de geproduceerde 3000 motorfietsen van dit merk werd aangebracht.

Uit welk land komt de Jawa-motorfiets?

Er zijn nu twee Jawa-motorfietsbedrijven. Het hoofdkantoor van een van hen, Jawa Moto, is gevestigd in Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Er is ook een bedrijf met dezelfde naam in India dat onder licentie opereert.

Maken ze nog steeds Jawa-motorfietsen?

Ja, het Tsjechische bedrijf Jawa en zijn Indiase tweelingbroer bestaan nog steeds en maken motorfietsen. Onlangs werden onder dit merk nieuwe modellen gepresenteerd.

Wat zijn de 4 grote motormerken?

Op de eerste plaats in de ranglijst van de grootste motorfabrikanten staat Honda. Het wordt gevolgd door zijn naaste concurrent Yamaha. Dan zijn er nog Suzuki en Kawasaki. In feite zijn dit vertegenwoordigers van de Japanse Big Four, waar niemand omheen kan.

Is Jawa succesvol?

Het merk Jawa was ooit succesvol, maar raakte toen in verval. Nu proberen de nieuwe eigenaren het nieuw leven in te blazen en er een populair retro-motorfietsmerk van te maken met productie in India.