Triumviraat door de ogen van een ontwerper

ILAT Logo

Wanneer de krachten en middelen van verschillende bedrijven worden geconsolideerd, wordt een krachtig modern en innovatief hulpmiddel verkregen voor het oplossen van urgente praktische problemen. En als deze unie bestaat uit eminente bedrijven als Inter-American Development Bank, CAF en FONPLATA, dan blijkt het een ongelooflijke samenwerking die technische en financiële ondersteuning biedt aan regionale infrastructuurprojecten. In 2020 werd ILAT (“Integración y Desarrollo de America Latina”) opgericht, een tot de verbeelding sprekend merk dat zich bezighoudt met 100 integratieprojecten in Zuid-Amerika met een jaarlijkse winst van 10 miljoen dollar.

Het logo-ontwerp en de huisstijl zijn ontwikkeld door Asís (Buenos Aires, Argentinië), en het moet worden opgemerkt dat het er heel beknopt, helder en solide uitkwam.

Ten eerste werden mooie kleuren gekozen — oranje en donker blauwgroen. Het logo bestaat uit een merknaam en een grafisch element in een onopvallend onhandig Arial lettertype. Maar wat een karakter en potentie zit er in het logo!

Logo ILAT

De figuur in het logo bestaat uit drie selectievakjes-haakjes. In één oogopslag zijn dit vogels of pijlen die elkaar inhalen. Tegelijkertijd zijn ze verbonden, wat spreekt van hun unie, consistentie en partnerschap.

De makers van het creatieve concept slaagden erin om de concurrentie van bedrijven in het imago uit te sluiten en hun leidende activiteitsgebieden aan elkaar te knopen. Naast de symbolische oranje pijlen wordt de naam van de vakbond — ILAT — in ernst en formaliteit gehandhaafd.

ILAT Nieuw Logo

Een mooi logo, er is geen gram overschot. Benadrukt formalisme, en tegelijkertijd de associatie van vooruitzichten en groei. Wat is er nog meer nodig om het karakter van formaliteit en een gevoel van overwinning te geven? Het is de moeite waard om ILAT te vragen, de leider op het gebied van technische infrastructuur in Zuid-Amerika.