Tripadvisor Logo

Tripadvisor LogoTripadvisor is ‘s werelds grootste reisinformatieplatform om u te helpen bij het plannen van uw reizen met miljoenen beoordelingen over cruises, luchtvaartmaatschappijen, restaurants en hotels. Het werd opgericht in 2000, publiceert door gebruikers gegenereerde inhoud in 25 talen en is actief in 45 landen.

Betekenis en geschiedenis

Tripadvisor Logo Geschiedenis

Tripadvisor heeft een ongebruikelijke mascotte: een kleine uil met de bijnaam Ollie. Sinds 2000 maakt het deel uit van het logo en wordt het beschouwd als een herkenbaar symbool van de toeristenindustrie. Ontwerpers hebben het uiterlijk slechts één keer gewijzigd om de branding in lijn te houden met de huidige wereldwijde trends.

2000 — 2020

TripAdvisor Logo 2000-2020

De eerste versie van het logo werd voor altijd herinnerd door Tripadvisor-gebruikers: een uil met kleurrijke leerlingen zag eruit alsof hij een heel andere reis ging maken. En dit maakte het populair, niet alleen op internet, maar ook in het echte leven, omdat veel etablissementen een ongebruikelijke foto plaatsten bij de incheckbalies en op de ramen.

De ogen van de vogel bestonden uit twee cirkels, waardoor het leek alsof hij door een verrekijker keek. Dergelijke associaties zijn erg symbolisch, aangezien de dienst betrouwbare reisdiensten en zoekdiensten voor bedrijven biedt. Rechts van de afbeelding stond het opschrift «TripAdvisor». Alle letters waren kleine letters, hoewel in andere contexten de platformnaam werd geschreven met een hoofdletter «A» in het midden van het woord.

2020 — heden

Tripadvisor Logo 2020-vandaag

2020 is een jaar van verandering geweest. Eind januari ontwierp de in New York gevestigde merkstudio Mother Design een nieuw logo voor de reisservice, met behoud van de iconische Ollie-uil. De auteurs hebben de geometrie van de afbeelding verbeterd, zodat deze er op elke schaal even goed uitziet. Daarbij namen ze de weg van vereenvoudiging door de middelste cirkels uit de ogen te verwijderen en beide pupillen zwart te maken.

Als gevolg hiervan ziet de vogel er correcter uit. Het weerspiegelt nu de status van TripAdvisor als vooraanstaande ambassadeur in de reisindustrie en onderstreept zijn individuele stijl. De herontworpen branding behoudt de essentie van de mascotte, hoewel de ronde ogen helemaal niet op een verrekijker lijken. Het bijschrift aan de rechterkant is ook gewijzigd: Tripadvisor begint met een hoofdletter T. Het lettertype is op maat ontworpen door Colophon Foundry.

Logo lettertype en kleuren

Tripadvisor Logo

In 2020 wordt het reisplatformsymbool geleverd met een eenvoudig monochroom ontwerp. Een informatieve site hoeft niet langer de aandacht te trekken met een ongewoon palet: na 20 jaar gebruik van een uil met kleurrijke leerlingen is hij behoorlijk herkenbaar geworden. Bovendien doet de minimalistische uitstraling de algehele indruk van het embleem niet in het minst bederven. Integendeel, het ziet er nu harmonieus uit in verschillende contexten en weerspiegelt tegelijkertijd het historische verleden en de progressieve toekomst van het toeristenportaal.

Het lettertype dat in het Tripadvisor-logo wordt gebruikt, is aanzienlijk geëvolueerd. Met het herontwerp van 2020 zijn de letters vetgedrukt en leesbaar. Dit is een versie van het aangepaste lettertype Trip Sans dat is ontwikkeld door Colophon Foundry.

Hetzelfde geldt voor het palet: het veranderde na de inscriptie. Het oude vierkleurenembleem is er in twee kleuren: zwart en lichtgroen (Trip Green), afgezien van de witte achtergrond. Soms is de klassieke combinatie van zwart en wit toegestaan ​​zonder felle accenten.