Treetops Adventure — actieve vakanties met een nieuwe huisstijl

Treetops Adventure Logo

Een Australisch recreatiebedrijf, Treetops Adventure, werd in 2010 opgericht om een ​​netwerk van parken in het land te organiseren. Ze bieden diensten voor degenen die graag touwen en kabelbanen berijden. Vandaag heeft het bedrijf al 13 parken ingericht die zijn uitgerust met houten en touwvelden voor bomen, die de groei van de laatste niet belemmeren. De parken hebben goed doordachte paden voor liefhebbers van het buitenleven van alle leeftijden. De oorspronkelijke naam van het merk was Trees Adventure. Maar na de aankoop van een concurrent op zijn gebied, TreeTops genaamd, besloot het bedrijf de naam te wijzigen om de zichtbaarheid te verbeteren en effectiever informatie te verstrekken in de digitale en printsector. Dankzij de nieuwe naam konden de klanten van het overgenomen bedrijf behouden blijven, waardoor het merk aantrekkelijker werd. De nieuwe stijl van het merk is ontwikkeld in samenwerking met de in Melbourne gevestigde ontwerpstudio, het in Australië gevestigde Self-titled.

Treetops Adventure Nieuw L

Gezien de fusie van de twee organisaties en het feit dat het gekochte bedrijf zijn eigen leden en bewonderaars had, was een aanpak vereist die hen gemakkelijk en zonder verlies naar het nieuwe bedrijf kon trekken, met behoud van het oude en nieuwe contingent. Er werd gekozen om te beginnen met een naam die de bekende elementen van beide merken zou bevatten. De nieuwe naam bestond uit de naam van het gekochte merk gecombineerd in één woord en het tweede woord van het bedrijf zelf. Bovendien zorgde deze optie voor een letterlijke interpretatie — de eenheid van de opwaartse pijl en de boom. In digitale representatie is het teken dynamisch. De constante veranderingen tonen de diversiteit aan mogelijkheden van bezoekers.

Logo Treetops Adventure

Het nieuwe logo bevat een mix van aantrekkelijke boomabstractie en dient tegelijkertijd als een opwaartse pijl. Dit is praktisch alles over het merk zelf, zijn taken en voorstellen. Het Garnett by Sharp Type-lettertype dat voor de belettering is gekozen, straalt vertrouwen uit en staat garant voor betrouwbaarheid. Tegelijkertijd verbindt de originele uitvoering van de eerste letter «T» met kleine inkepingen in het bovenste deel, aan beide zijden van zijn «been», het met de pijlgrafiek, waardoor de eenheid van de hele compositie wordt gewaarborgd. Origineel is ook de combinatie van de «p» van het onderste woord met de «t» van het bovenste woord, waarvan de afschuiningen van de poten een visuele waarneming van een enkele overgang geven.

Treetops Adventure Voor en Na Logo (geschiedenis)

Met behulp van de nieuwe identiteit werd het mogelijk om het belangrijkste onderscheid van het merk over te brengen — de aanwezigheid van vele richtingen en opties, zowel rekening houdend met de leeftijd en het opleidingsniveau van de deelnemers, als om constante nieuwigheid voor bezoekers te garanderen. Dit kwam vooral door het gebruikte kleurenpalet in een complex systeem. Pijlen werden ook gebruikt als identificatie van de moeilijkheidsgraad, die toenemen naarmate het programma complexer wordt en obstakels.