Translink onthult nieuwe logo-stijl met focus op de toekomst

  Translink Logo

  In de afgelopen weken zijn veel merken nieuw leven ingeblazen en hebben ze hun rebranding aangekondigd. Of dit is zo’n mode, of een dringende dringende behoefte, of gewoon naar concurrenten gluren – het is moeilijk te begrijpen.

  Hoogstwaarschijnlijk, wanneer de werknemers van het bedrijf hun “oude” logo’s, saaie en verouderde elementen van de identiteit beu zijn, klagen ze over het gebrek aan aandacht voor het merk, dan wordt de modus “wind van verandering” ingeschakeld.

  Zo onthulde het openbaar vervoersbedrijf Translink onlangs een nieuw logo-ontwerp dat een heel rond bedrag kostte, namelijk £ 15.000. Heb je betaald gekregen voor de simpele visuals? Het is absoluut noodzakelijk om dit te begrijpen, anders loopt het merk het risico belachelijk te worden gemaakt.

  Translink Nieuw Logo

  Het idee van rebranding bestond misschien uit het uitzenden van een kwalitatief nieuw idee, in feite bleek het eenvoudig en oninteressant te zijn. In de witte zeshoek was een gestileerde “T” geplakt. De algemene achtergrond is bosgroen, rijk en mooi. Maar het lettertype, alsof ze niet probeerden te veranderen, in ieder geval nauwelijks waarneembare transformaties.

  Veel gebruikers reageerden zeer negatief op de update en verstopten hun sarcasme niet: hoe kun je zo’n enorm bedrag betalen voor een eenvoudige letter in een geometrische figuur die lijkt op het werk van een kind dat net een grafische editor onder de knie heeft?

  Translink zelf verkeert in een financiële ramp. Het merk is vast begonnen met de renovatie om meer investeringen aan te trekken, omdat ze onlangs te maken hebben gehad met ernstige financiële problemen en een vermindering van hun diensten. In reactie op kwaadwillige grijns en kwaadaardige opmerkingen antwoordde het bedrijf dat het nieuwe ontwerp helpt “de aanwezigheid van het merk te moderniseren en vereenvoudigen”.

  Logo Translink

  En echt, als je het van de andere kant bekijkt, is het dan de moeite waard om een ​​schilderij te maken in plaats van alleen een monogram en het te promoten bij de doelgroep?

  Het voormalige logo is al 25 jaar populair en heeft veel veranderingen ondergaan. Maar het bleef overeind en stond altijd in het middelpunt van de aandacht van de consument.

  Degene die dit zeer eenvoudige logo heeft gemaakt, is McCadden Design, een bureau in Belfast. Er zijn verschillende kleuren ontwikkeld voor verschillende diensten, dus Ulsterbus, Metro en NI Railways hebben hun eigen significante verschillen.

  Over het algemeen niet zo’n slecht ontwerp. Ja, een zeshoek, maar dit is een directe verwijzing naar het werkterrein. Nou ja, de letter T. Dus waarom hebben andere bedrijven het idee opgegeven om een ​​hoofdletter in hun logo te gebruiken? Nee, zo’n dertien in een dozijn. Daarom zal het logo over het algemeen banaal zijn, maar het is gemakkelijker te onthouden omdat het een directe associatie uitstraalt.

  Translink Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Wat betreft de algemene merkontwikkelingsstrategie is er ruimte voor creatieve spanning, omdat vertegenwoordigers worstelen met het implementeren en moderniseren van het systeem, maar dit is erg moeilijk te implementeren op het gebied van openbaar vervoer. Ook ondermijnen externe risicofactoren de geloofwaardigheid van het bedrijf, bijvoorbeeld stakingen van chauffeurs, constante wijzigingen in het schema, enz.

  Niettemin kijkt het merk naar de toekomst met de hoop dat alle prangende problemen naar de achtergrond zullen verdwijnen, en het gedigitaliseerde ontwerp zal klanten informeren dat het gebruik van Translink-services betekent kiezen voor prestige, autoriteit, betrouwbaarheid en veiligheid.