Totale vernieuwing van de Total Western identiteit

  Total-Western Logo

  Industrieel bouwen is een niche die helemaal ver verwijderd is van creativiteit. Dit zijn duidelijkheid, consistentie, algoritmen, beveiligingsmaatregelen, naleving van normen en orde. Als ze zeggen dat dit of dat grote bedrijf een rebranding aan het doen is, zou je willen hopen dat er, samen met de externe strengheid van de vermelde merkpositionering, op zijn minst enige hoop zal zijn op een gemakkelijk en herkenbaar creatief imago.

  Elke grote zakenman of invloedrijke figuur in het bedrijf weet dat het belangrijkste wapen van reclame een goed gebouwde visuele communicatie met het publiek is, wat de basis is voor de loyaliteit van klanten, vertrouwen en, in het algemeen, de vraag naar een bepaald product .

  Total-Western Nieuw Logo

  De pretentieuze naam Total-Western, opgericht in 1972, is gestaag een tijdperk van transformationele nieuwe bedrijven ingegaan. Dit merk houdt zich bezig met industriële constructie en levert kant-en-klare levenscyclusdiensten. Aan de vooravond van het 50-jarig jubileum besloot het bedrijf zijn visuals op te frissen, waar het publiek erg blij mee was.

  De reeks diensten die door dit bedrijf worden geleverd (lucht- en ruimtevaart, productie en energie) zijn slechts enkele van de gebieden van een breed scala aan vectoren van de activiteit van het bedrijf. Dit jaar kondigde het bedrijf een grootschalige uitbreiding aan en wilden ze het nieuwe boekjaar vieren met een vernieuwd uiterlijk om de vooruitzichten en dynamiek van hun veranderingen te laten zien.

  Logo Total-Western

  De vier componenten waaruit het nieuwe ontwerpconcept bestaat, symboliseren de vier serviceaanbiedingen van het bedrijf. Ontwerp, montage, bediening, onderhoud zijn de vier pijlers waarop de Total Western wereld is gebaseerd. In het nieuwe ontwerp wilde het merk zijn algoritmische werking, consistentie en structuur laten zien, dus het idee leek de stap, gradatie over te brengen. Ze weerspiegelen het vermogen van het bedrijf om diensten en expertise te leveren in verschillende gebieden en stadia van de projectlevenscyclus.

  Het nieuwe logo ziet eruit als de omtrek van een cirkel die de zwarte typografie van de bedrijfsnaam gedeeltelijk omsluit. Er worden cirkelvormige lijnen gemaakt met behulp van drie tinten blauw en groen, dicht bij de schaduw van een moeras. Blauw wordt weergegeven door tinten van delicaat groenachtig blauw, die kunnen worden verward met lichtgroen, zoals de kleur van een bloemblad, evenals gedempt turkoois en helder Pruisisch blauw.

  Total-Western Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het cyclische karakter dat wordt overgebracht door ronde lijnen, alsof ze om elkaar heen draaien, getuigt van de levenscyclus van een bepaald project, overtuigt de kijker visueel dat alle stadia met elkaar verbonden en organisch zijn.

  Het kernidee dat er een continu proces is van het creëren, onderhouden, ondersteunen en beheersen van een project wordt perfect overgebracht, daarom wekt zo’n visuele oplossing vertrouwen en overtuigt het in de betrouwbaarheid van het merk.

  Natuurlijk kan men twijfelen aan de juistheid van de kleurkeuze, vragen stellen over de groenachtige tinten. Maar het antwoord zal uiterst eenvoudig zijn – in de psychologie van kleur betekent groen groei, winst, welvaart.

  De totale vernieuwing van de Total Western-identiteit is dan ook een gedurfde stap in de richting van een grootschalige transformatie van het bedrijf.