Tork Logo

Tork LogoTork is een Zweeds merk dat voorheen eigendom was van Essity. Sinds 2017 (na de opsplitsing van het bedrijf) is het overgedragen aan het SCA-bedrijf. Nu houdt hij zich bezig met de ontwikkeling en productie van papieren handdoeken, huisparfumerie (luchtverfrissers), vloeibare zeep, servetten, schoonmaakmiddelen, toiletpapier. Het hoofdkantoor van het moederbedrijf is gevestigd in Sundsvall (Zweden).

Betekenis en geschiedenis

Logo Tork

Ongeacht aan wie de lijn met hygiëneaccessoires is toegewezen, het heeft een individueel logo. Het persoonlijke teken verscheen samen met het debuut van het merk en is sindsdien op alle soorten goederen gebruikt.

Het logo bestaat uit twee golvende elementen. De merknaam staat op de brede blauwe streep. De letters daarentegen zijn recht, sober en hoekig, met uitzondering van de «O». Hierboven is nog een lijn in de vorm van een blauwe golf — smal en aan beide kanten aan de uiteinden puntig. Het volgt de contouren van een brede strook.

Logo lettertype en kleuren

Tork Logo

Het lettertype met het geschreven woord «Tork» is glad. Alle letters zijn in hoofdletters en hebben een geometrisch correcte structuur. Ze zijn uitgevoerd in een klassiek grotesk met verdikte lijnen. Het kleurenpalet omvat wit (merknaam) en donkerblauw (golvende elementen).