Top-40 meest bekende logo’s met een Pijl

Meest bekende logo's met een Pijl

Een pijlteken wordt niet alleen als aantrekkelijk en informatief beschouwd in sommige aspecten van de visuele identiteit van een merk. Maar de schijnbare eenvoud is het resultaat van het vruchtbare creatieve werk van ervaren ontwerpers die met behulp van grafische visualisatie van het bord de overdracht van de benodigde informatie vormen. Ongeacht de stijl van het logo, geeft dit element duidelijkheid en specificiteit aan het beeld en symboliseert het de wens van de eigenaar om zijn mogelijkheden verder te ontwikkelen en uit te breiden. Het symbool impliceert het mannelijke principe, dat tot uiting komt in harde en scherpe lijnen. Er zijn echter momenten waarop ontwerpstudio’s erin slagen hem de delicatesse en tederheid te schenken die inherent zijn aan het andere geslacht. Het wordt toegepast op merken die daar niet stoppen en daarmee klanten en consumenten informeren over hun wens om te groeien, te veranderen en te voldoen aan de eisen van deze tijd. De pijl is ook een symbool van het constante streven naar het veroveren van nieuwe hoogten en zelfverbetering.

1. Greenpeace

Greenpeace Logo

Greenpeace, een onafhankelijke niet-gouvernementele internationale organisatie, werd in 1971 in Canada opgericht. Ze richt zich op mondiale milieuproblemen die samenhangen met abiotische, biotische en antropogene factoren die van invloed zijn op het milieu. Vestigingen opereren onafhankelijk van elkaar volgens algemene principes.

Het logo van het bedrijf geeft duidelijk informatie over de reikwijdte van het merk. Het beeld van de planeet, omgeven door pijlen, impliceert een beweging naar de toekomst in verband met de verwerking van afval en de verwijdering van stoffen die het milieu nadelig beïnvloeden, waardoor een algemene cycluskarakteristiek van de natuur zelf ontstaat. Het bedrijfskleurenschema van het embleem omvatte aanvankelijk een combinatie van groene tinten van de natuur op een witte achtergrond, wat symbool staat voor nieuw leven, natuur en vooruitstrevende ontwikkeling. Het gekozen palet vult het bord met frisheid, creëert een visueel effect van de beleving van moed en doorzettingsvermogen waarmee het merk vecht om zijn doel te bereiken, en voegt ook stijl toe aan zijn eigen identiteit. De hoofdtekst van het embleem is gemaakt in LeDrole Letting Pro Black-lettertype met kleine veranderingen in lijnen, vormen en de toevoeging van extensies, waardoor de perceptie als een met de hand gemaakte markering wordt gevormd. Met het tijdperk van digitale technologie is het mogelijk geworden om de kwaliteit van detail te verbeteren, zowel van individuele elementen als van de gehele compositie, waardoor de waarneming duidelijker en gemakkelijker wordt in elke dimensionale uitvoering.

2. Subway

Subway Logo

Subway onderscheidt zich door de eigenaardigheid van zijn werk met klanten op basis van commerciële concessie. Het is een fastfoodketen. Het merk vindt zijn oorsprong in 1965 in Bridgeport. Anno 2011 neemt het bedrijf een leidende positie in wat betreft het aantal open verkooppunten voor het verlenen van cateringdiensten. Het meest populaire product van de onderneming zijn de zogenaamde sandwich-onderzeeërs.

Het nieuwe logo van het bedrijf is ontwikkeld met het gebruik van een minimum aantal elementen, wat in moderne omstandigheden van informatieperceptie de beste memorabiliteit biedt. Het kleurenpalet van drie kleuren is vervangen door twee — groen en geel. De eerste kenmerkt de natuurlijkheid van producten en informeert klanten dat voedsel in het etablissement alleen wordt gemaakt van natuurlijke producten. De tweede kleur is een symbool van welvaart en zonneschijn, die bij mensen positieve associaties oproept en hen ertoe aanzet een restaurant te bezoeken. Pijlen die uit de letters «S» en «Y» komen, symboliseren het in- en uitstappen en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om te eten terwijl je beweegt. Bovendien dragen ze ook het hoofdidee uit: de constante uitbreiding van het bedrijf, de wens om nieuwe, handige plaatsen te openen voor bezoeken in verschillende delen van de wereld.

3. Speedo

Speedo Logo

Een van de toonaangevende fabrikanten van wereldklasse — Speedo, dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van verschillende zwemaccessoires, werd in 1914 in Australië opgericht door de emigrant Alexander John MacRae. Na verloop van tijd verhuisde het hoofdkantoor naar Nottingham, Engeland. Dankzij de succesvolle ontwikkeling op dit gebied is de naam van het bedrijf in verband gebracht met racebadkleding. Ze werd beroemd door Claes Arne Borg, die in 1929 een wereldrecord vestigde door op te treden in het zwempak van het merk.

Speedo is een van de weinige merken waarvan het logo zo succesvol was dat er in de loop van de tijd geen significante wijzigingen in de structuur nodig waren. De identiteit moest echter opnieuw worden ontworpen om te passen bij moderne designtrends. De aanwezigheid van digitale technologieën heeft het mogelijk gemaakt om de kwaliteit van de detaillering van individuele elementen aanzienlijk te verbeteren. De pijl bevond zich aan de linkerkant van het embleem, net na de tekst. Het grafische ontwerp, de aanwezigheid van een visueel scherp uiteinde en de algehele gladheid van het hele element droegen bij aan de vorming van een visuele perceptie van de wens om naar ontwikkeling en welvaart te gaan. Het kleurenpalet wordt gepresenteerd in de kleuren rood en grijs, wat symbool staat voor vooruitstrevendheid en snelheid van ontwikkeling, wat een van de belangrijkste kenmerken van het bedrijf is. Alle delen van het logo balanceren elkaar, wat speelsheid aan de compositie toevoegt, en het unieke van het idee beïnvloedt de mate van memorabiliteit.

4. In-N-Out Burger

In-N-Out Burger Logo

Op 22 oktober 1948 opende de eerste In-N-Out Burger haar deuren in Boldwin Park, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een keten van particuliere restaurants. Het merk is gevestigd langs de Pacifische kust en in het zuidwesten van de VS. Met het idee van een uniforme stijl weigerden de eigenaren om fastfoodrestaurants te openen via een franchise.

Het kleurenpalet van het logo is een uitgesproken contrast van twee kleuren — geel en rood. Dit zorgt voor de vereiste aantrekkelijkheid en het gemak van onthouden, en voegt wat agressiviteit toe aan de visuele waarneming. Rood draagt ​​de kracht, het verlangen, de snelheid en de energie die zo inherent zijn aan de moderne tijd. Bovendien zorgt het op psychologisch niveau ervoor dat een persoon honger krijgt, wat een restaurant nodig heeft. Geel daarentegen heeft een verzachtend effect, voegt optimisme toe en wordt goed onthouden. Het belangrijkste element van het embleem is een pijl, ontworpen in de vorm van een boemerang en naar rechts gericht, wat een symbool is van goede aspiraties voor het goede. Ze wijst gedeeltelijk op de naam van het restaurant en vestigt de aandacht van de koper op het feit dat hij zonder uitstel eten kan kopen en het onderweg kan opeten. Bij de ontwikkeling van de tekstcomponent van het logo is gebruik gemaakt van een lettertype van het type Ghino Black van Fontmachine met kleine wijzigingen die zorgen voor uniciteit, leesbaarheid en daarmee een gemakkelijke merkherkenning.

5. Volvo

Logo Volvo

Het Zweedse concern Volvo produceert sinds 1927 bussen, motoren en voertuigen voor commercieel gebruik en voor vrachtwagens. Tot 1999 werden ook personenauto’s geproduceerd, totdat deze divisie in het bezit kwam van Ford. Vandaag heeft een Chinees bedrijf, dat rechtstreeks tot het Volvo Cars-concern behoort, ook recht op gedeeltelijk beheer van het merk.

Het logo is de merknaam binnen een cirkel, onderbroken door een kant-en-klare pointer. In het oude Rome werd de god van de oorlog, Mars, symbolisch aangeduid. De ring was een schild en de pijl was een speer. In de oudheid werd ijzer echter ook door de westerse cultuur met een dergelijke symboliek aangeduid. Het embleem, gericht op het succes van het land in de metallurgie, benadrukt de kracht en betrouwbaarheid, een garantie voor veiligheid en kracht van alle autoproducten van het bedrijf. Dankzij het gebruik van digitale technologieën zorgde de rebranding voor een betere en duidelijkere uitvoering van elk element van de compositie, en het laconisme schiep alle voorwaarden voor het gemak van visuele waarneming en begrip van de verzonden informatie door moderne consumenten en kijkers, waardoor de merk vooral herkenbaar. De hoofdkleur is zwart, aanmoedigend om een ​​aankoop te doen en bezit de eigenschap om invloed te tonen door contrasterende prestaties in combinatie met een witte achtergrond. Bij het schrijven van het tekstelement is een lettertype van de Clarendon Wide SC Bold van Canada Type gebruikt.

6. Demix

Demix Logo

Het Russische merk van inventarisapparatuur ontworpen voor elk type sportevenement — Demix, opgericht in 2003, breidt zijn productie en assortiment voortdurend uit. Het merk behoort tot de winkelketen Sportmaster. Professionals uit Duitsland, de VS en Italië zijn betrokken bij de ontwikkeling van het ontwerp en de technologische component en produceren producten in de zuidoostelijke landen van Azië.

Bij het maken van het logo is gebruik gemaakt van moderne technologieën, waardoor het mogelijk was om de helderheid en kwaliteit van alle elementen te beïnvloeden. Zo hebben de gedurfde lijnen een rechte binnenkant en verzachte buitenranden, waardoor de details vloeiender en duidelijker worden gedefinieerd. De identiteit heeft een eenvoudige en laconieke structuur met elementen van futurisme. Als hoofd- en accentelement is gekozen voor een pijl. De richting naar rechts onthult de symbolische betekenis die door ontwerpers is vastgelegd, namelijk beweging en snelheid, het verlangen naar succesvolle ontwikkeling. En het weerspiegelt effectief het kerndoel van het bedrijf voor sportuitrusting. De stijl van het logo is inspirerend en brengt op een effectieve manier de kenmerken van het merk bij uitstek. Het kleurenpalet schept een sfeer van vertrouwen en geeft de kenmerkende striktheid van het bedrijf weer met betrekking tot het nakomen van zijn verplichtingen en een deel van zijn conservatisme. Grijs heeft een ontspannend effect en verzacht eventuele vervelende momenten.

7. Amazon

Amazon Logo

Het grootste Amerikaanse handelsplatform dat over de hele wereld bekend is, werd in 1994 in Seattle opgericht. Aanvankelijk was het voorbereid op de verkoop van boekproducten via internet. Maar geleidelijk aan ontwikkeld, bood het de mogelijkheid om veilingen te houden voor een breed scala aan goederen uit andere categorieën. Internationale verzending wordt aangeboden aan klanten voor geselecteerde producten, en sites met winkelopties worden ondersteund voor bepaalde landen.

Het logo gebruikte een lettertype van het type FF Real Head Condensed Demi Bold van FontFont met kleine wijzigingen met betrekking tot het bijsnijden van de staart van de letter «a» in een hoek van 45 graden. Bovendien is de basis van de letter «z» gemaakt in de vorm van een boog die rond een van de zijden van de pijl gaat. Om de kracht van Amazon en het aanbod aan producten te benadrukken, is een dikke oranje gebogen pijl toegevoegd om de zwarte tekst te contrasteren. Door zijn locatie en richting geeft de pijl informatie over de mogelijkheid van een ruime keuze op de site, die aan elke behoefte kan voldoen. Dit accentelement, dat doet denken aan een welwillende glimlach met een aantrekkelijke rimpel in de hoeken, doordrenkt het logo met zijn vriendelijkheid en vriendelijkheid. Zo werd een positieve psychologische impact op de cliënt bereikt.

8. Polestar

Polestar Logo

Het Zweedse bedrijf produceert sinds 1996 elektromotoren, racewagens en elektrische auto’s. Tegenwoordig is het in gelijke delen eigendom van twee bedrijven: Geely en Volvo Cars.

Na de rebranding veranderde het logo zijn kleuridentiteit in een verloopvulling van twee grijstinten — licht en donker. Met het gebruik van digitale technologieën was het dus mogelijk om een ​​hoogwaardig effect te bereiken wanneer het element lijkt op zilver dat vanaf de zijkant wordt verlicht. Pijlen die naar elkaar wijzen, creëren de omtrek van een vierpuntige poolster. Het embleem weerspiegelt dus volledig de essentie van het merk en zijn dynamiek. Tegelijkertijd ondergingen de stijl en de algemene structuur geen significante veranderingen. Het kleurenpalet heeft een kalmerend effect op de kijker en creëert het beeld van de poolnacht met zijn inherente frisheid in het algemeen in combinatie met de naam van het bedrijf. Het is een krachtige manier om de innovatieve benadering van productontwikkeling van een merk symbolisch over te brengen.

9. NOS Energy Drink

NOS Energy Drink Logo

Het merk energiedrank was oorspronkelijk eigendom van Fuze. Het werd in 2005 op de markt gebracht. In 2007 werd het bedrijf overgenomen door The Coca-Cola Company en werd de licentie herwerkt onder haar eigen merknaam. Het handelsmerk is nu echter overgedragen aan Holley Performance met de optie om door Monster Beverage te worden vervaardigd.

De naam van de drank komt van een chemisch additief — lachgas. Het wordt gebruikt in auto’s om de snelheid tijdens verschillende race-evenementen te verbeteren. Zo symboliseert het merk in het logo de richting van zijn producten, gecreëerd om het menselijke centrale zenuwstelsel te stimuleren. De pijl is naar rechts gericht en geeft de bereidheid aan voor onomkeerbare veranderingen en de wens van het merk om zijn verdere ontwikkeling voort te zetten. Omdat het een voortzetting is van de letter «N», lijkt het alsof de pijl als een dak over de rest van de elementen hangt.

10. Citroen

Logo Citroën

Het Franse autobedrijf werd in 1919 opgericht door André Citroën. Aanvankelijk produceerde het bedrijf goedkope apparatuur voor de massaconsumentenmarkt. Nadat de succesvolle Traction Avant was uitgebracht, werden echter de eerste pogingen ondernomen om voertuigen van andere categorieën te produceren.

Het logo is gemaakt in het oorspronkelijke ontwerp, waarbij de naar boven wijzende pijlen het chevron-tandwiel symboliseren, dat door de oprichter is ontwikkeld tijdens de vervaardiging van de eerste serieproductiemonsters. Het embleem zelf ziet er laconiek en gemakkelijk herkenbaar uit. Daarnaast spreekt het bord van vooruitgang en imagogroei doorheen de geschiedenis van het bedrijf. Met de ontwikkeling van moderne technologieën is het mogelijk geworden om de kwaliteit van de detaillering van individuele structurele elementen te verbeteren, waardoor een indruk van natuurlijkheid ontstaat. Het kleurenpalet wordt uitgedrukt in monotoon grijs, wat symbool staat voor het conservatisme van de benadering van het fabricageproces van voertuigen.

11. Pontiac

Pontiac Logo

Amerikaans merk, genoemd naar de Indiase leider en begon met de productie in 1899, met de productie van door paarden getrokken en zelfrijdende koetsen. Tussen 1926 en 2009 hield het zich bezig met de productie van auto’s als een divisie van General Motors en werd het in 2010 gesloten. De reden hiervoor waren financiële problemen.

Een naar beneden wijzend pijlsymbool is gebruikt als de belangrijkste visuele identiteit van het bedrijfslogo. Het kleurenpalet geeft het embleem volume en extravagantie. Dit wordt bereikt door de gradiëntvulling van het centrale deel met rode tinten, die wordt omgeven door een frame van zilvertint rond de hele omtrek. Bovendien kunt u het contrasterende effect van het logo versterken en de omtrek van het logo verzachten. Rood spreekt hier over de kracht van de producten, de onverschrokkenheid van de ontwikkelaars om te experimenteren met de stijl en snelheid die inherent zijn aan de auto’s van het merk. Grijs benadrukt deze kwaliteiten en voegt een beetje conservatisme toe aan de algehele stemming.

12. Yamaha

Yamaha Logo

Vandaag de dag is Yamaha een bekend Japans bedrijf dat muziekinstrumenten, akoestische systemen, diverse sportuitrustingen en transportmiddelen vervaardigt. Het werd in 1887 opgericht in de prefectuur Shizuoka door de ondernemer Torakusu Yamaha. Aanvankelijk werd het merk opgericht om de reparatie van medische apparatuur uit te voeren.

Er is laconiek in de identiteit van het merklogo, waarvoor geen extra elementen nodig zijn voor meer herkenning. Bovendien impliceren de pijlen, ontworpen in de vorm van een interliniëring van drie stemvorken, de historische basis van de onderneming, toen de producten alleen betrekking hadden op het muzikale veld. Symbolische visualisatie drukt ook de drie belangrijkste principes van de groep uit, waaronder verkoop, productie en technologie. De richting vanuit het centrum impliceert de uitbreiding en verdere ontwikkeling van het bedrijf, en het zilveren frame spreekt van zijn integriteit.

13. Yonex

Logo Yonex

Het bedrijf, opgericht in 1946, produceerde aanvankelijk vatkurken en drijvers die werden gebruikt in visnetten. Deze richting bracht echter niet het gewenste resultaat en daarom werd in 1957 besloten om van type activiteit te veranderen. Daarom is het Japanse bedrijf tegenwoordig bezig met de productie en verkoop van verschillende accessoires voor sporten zoals golf, tennis en badminton.

Het merklogo heeft lange tijd geen significante veranderingen ondergaan. Met de ontwikkeling van digitale technologieën is de kwaliteit ervan echter aanzienlijk verbeterd. Het embleem zelf wordt gepresenteerd in de vorm van vier geometrische vormen links van de naam — twee cirkels op het lagere niveau en twee driehoeken in de vorm van pijlen op het bovenste niveau. Dit is hoe het bedrijf de richting van zijn activiteiten visualiseert — de elementen omvatten tennisballen en een shuttle. Pijlen daarentegen spreken van beweging, ontwikkeling en snelheid die kenmerkend zijn voor een actieve sport.

14. Delta

Delta Air Lines Logo

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines, opgericht in 1924, is een van de grootste ter wereld. De indicatoren worden als leidend beschouwd in termen van passagiersverkeer, het aantal mogelijke bestemmingen en de omvang van de vliegtuigvloot. Tegelijkertijd kreeg het de status van de enige Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die alle continenten met zijn routenetwerk verbindt, behalve Antarctica.

De visuele merkidentiteit is een laconieke structuur van twee geometrische vormen met een kleine afstand ertussen. Het bovenste element is gemaakt in de vorm van een naar boven wijzende pijl, die de scheiding van het vliegtuig van de grond symboliseert, waardoor de hoofdbetekenis van de compositie wordt onthuld. De onderste driehoek stelt de startbaan voor van waaruit het geplande vertrek wordt gemaakt. Het kleurenschema, uitgedrukt in twee tinten rood, voegt contrast toe aan het embleem. Hierdoor ontstaat de indruk van een driedimensionaal beeld.

15. Onnit

Onnit Logo

Het sportvoedingsbedrijf werd in 2010 opgericht in Austin, VS. De neurometabolische stimulant Alpha Brain bracht haar bekendheid, die de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert en de opname van stoffen die nodig zijn voor het functioneren van de zenuwcellen verhoogt. Daarnaast verkoopt het bedrijf sportartikelen met ongebruikelijke ontwerpen.

Het logo van een vooruitstrevend merk is minimaal en laconiek. Vertrouwen en kracht komen heel duidelijk in hem tot uiting. De tekst van het merk bestaat uit dikke lijnen die een sportliefhebber tot actie aanzetten. De originaliteit van de voorstelling wordt toegevoegd door de afwezigheid van schreven en pijlen aan de uiteinden van de twee gestileerde letters «N». Dit benadrukt de dynamiek en ambities die de karakteristieke waarden van de onderneming weerspiegelen. Na het herontwerp werd het oorspronkelijke groen-witte kleurenpalet vervangen door zwart monochroom, waardoor het logo een serieuze indruk kreeg en tegelijkertijd kracht uitstraalde.

16. Toshiba

Toshiba Logo

De Japanse transnationale onderneming Toshiba is het resultaat van de fusie in 1939 van twee bedrijven — Shibaura Seinsakusho, dat sinds 1875 telegraafpalen produceert, en Tokyo Denki, dat sinds 1890 gloeilampen produceert. Tegenwoordig voorziet het bedrijf de markt van consumenten- en kantoorelektronica en gaat het partnerschappen aan met veel bedrijven in zijn categorie.

Er zijn drie pijlen in het logo, die worden gepresenteerd in een laconiek ontwerp met scherpe hoeken en naar rechts wijzen. Verschillende grijstinten geven de indruk van continue beweging, wat de visualisatie van het handelsmerk levendiger en energieker maakt. Zo komt de innovatieve aanpak van het bedrijf ook tot uiting bij het oplossen van problemen bij de ontwikkeling van nieuwe elektrische apparaten. Het nieuwste herontwerp van de tekstcomponent bracht een contrast met het kleurenpalet van het logo, waarbij de aandacht van de klant werd gevestigd op de naam van het bedrijf, uitgevoerd in een smal, vast lettertype zoals Eurostile Bold.

17. Hi-Tec

Hi-Tec Logo

Het Britse merk, opgericht in 1974 door Frank Van Wezel, houdt zich bezig met de productie van schoenen voor buitenactiviteiten en sporten. De partners zijn toonaangevende klimmers van over de hele wereld die het product onder extreme omstandigheden in de praktijk testen. Volgens de daaropvolgende resultaten zijn de specialisten bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het vervaardigde product.

Elegantie in het merklogo wordt bereikt door het gebruik van het symbolische element in de vorm van een pijl als visuele identiteit. De structuur lijkt op de stilering van een sleutel, een harpoenpunt of een haak uit de uitrusting van een klimmer. Zo toont het logo de ernst van zijn benadering van het productieproces van schoeisel, dat bestand moet zijn tegen de zwaarste omstandigheden en veiligheid moet garanderen. Door een deel van het element iets af te ronden, wordt de algehele indruk van het merkteken verzacht door de scherpe hoeken in evenwicht te brengen. Hierdoor wordt de scherpte minder sterk zonder de mate van expressie van de bewegingskracht aan te tasten. Een pijl is net onder het tekstgedeelte van het embleem geplaatst, dat iets naar rechts helt om verdere ontwikkeling aan te geven.

18. Off-White

Off-White Logo

Het Italiaanse merk, opgericht in 2012 door de Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh, won meteen aan populariteit met premium streetwear. In 2014 is Off-White finalist voor Moët Hennessy — Louis Vuitton en ontvangt een prijs in de categorie Young Designers. Tot op heden zijn ongeveer 24 officiële winkels van het merk bekend.

De visuele identiteit van het logo is in feite acht pijlen. Vier ervan zijn gemaakt op een vierkant element met een witte achtergrond in zwart, wijzend naar het midden van de lichtfiguur. Vanwege de kleine afstand ertussen worden witte pijlen gevormd, die zich vanuit het midden uitstrekken en in verschillende richtingen langs de diagonaal worden gericht. Deze compositie geeft de vereiste visuele perceptie dat het kleurenschema in het embleem een ​​duidelijke afwisseling vormt van twee tinten die het contrast tussen elkaar versterken, wat het beeld nobeler maakt en prestige toevoegt aan de hele compositie. De symmetrie en ascese van het handelsmerk heeft een diepe betekenis verborgen achter de laconiek en symboliseert de streetstyle van kleding. De ontwerper nam het idee voor het logo van de lay-out van de luchthaven van Glasgow, ontwikkeld in 1960.

19. AMD

AMD Logo

Het Amerikaanse bedrijf Advanced Micro Devices werd in 1969 opgericht in Santa Clara. Het ontwikkelt en produceert geïntegreerde schakelingen en is een van de grootste bedrijven in de creatie van elektronische componenten voor computersystemen. Sinds 2009 bevindt het grootste deel van de productie zich bij andere bedrijven. Contractpartner GlobalFoundries helpt hierbij.

Het logo onderscheidt zich door de eenvoudigste monochrome visualisatie van het merk. Het bestaat uit een afkorting van de bedrijfsnaam en een symbolische aanduiding van beweging in de vorm van een grote pijl rechts van de tekst. Het is gemaakt van twee kleinere, in tegengestelde richting van elkaar gericht en lijkt op een chevron. Geeft het gegeven element in de rechterbovenhoek aan, wat het proces van productiegroei en uitbreiding van de onderneming impliceert. Het lettertype is ontworpen in een strikte stijl met strakke en perfecte lijnen, wat vertrouwen geeft aan het beeld. Het zwarte kleurenpalet van het bord spreekt van stabiliteit en prestige en wekt vertrouwen in de producten van het merk.

20. Lula Roe

Lularoe Logo

Opgericht in 2012 in Californië, een Amerikaans multi-tiered marketingservicebedrijf. Ze heeft onafhankelijke adviseurs in dienst en verzorgt frequente verkoop via sociale media zonder tussenpersonen. Dit brengt de jaarlijkse verkoopomzet van het bedrijf in 2016 op $ 1 miljard. De reputatie werd echter al snel beschadigd door de verslechtering van de productkwaliteit.

Het logo is gemaakt in een heldere jeugdstijl en benadrukt zo het werkterrein met betrekking tot mode. Het kan worden onderverdeeld in drie componenten. De eerste bevat zeven in elkaar geplaatste vierkanten. Door het spel van vormen en het kleurenpalet van het regenboogspectrum ontstaat het effect van volumetrische visuele identiteit. Rechts van het bord staat de naam LulaRoe in een mooi lettertype. Beide L’s hebben kleine naar boven wijzende pijlen erboven, en onder de R is het enkel en naar beneden gericht. Dit symboliseert het feit dat het bedrijf niet stilstaat en continu in beweging is. Elk van de letters heeft een lege vulling en ze vallen alleen op door de contourlijnen van dezelfde dikte als de vierkanten, die de afzonderlijke elementen met elkaar verbinden. Het unieke van het embleem draagt ​​bij aan de veelzijdigheid van waarneming en vestigt de aandacht van een persoon op het belang van stijl.

21. Burton

Burton Snowboards Logo

Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in de fabricage van uitrusting voor snowboarders en surfers. Het werd in 1977 opgericht door Jake Burton Carpenter in Vermont, VS. Tegenwoordig wordt dit merk als zeer populair beschouwd in zijn vakgebied en is het over de hele wereld bekend. Dit werd mogelijk gemaakt door de eerste massale verkoop van het product tijdens de 1982 National Snowboarding Championships.

In 2018 werd de huidige versie van het herontwerp van het logo gepresenteerd, een elegante en laconieke belettering zonder extra elementen. Digitale technologieën hebben het handelsmerk duidelijker en presentabeler gemaakt. Het gebruikte lettertype was Phi Caps Medium, dat netjes en schoon is, terwijl de ronde vorm van het lettertype de tekst zachter aanvoelt. Op deze manier vernieuwt het de visuele identiteit en voegt het vertrouwen en stabiliteit toe aan het beeld. Het monochrome ontwerp is gekozen om de drie belangrijkste waarden van de fabrikant te demonstreren: de elegantie van uitvoering, de kwaliteit van het product en de schoonheid van het ontwerp.

22. Etnies

Etnies Logo

Etnies is een schoenenbedrijf opgericht in 1986 in Lake Forest, VS. Het sponsoren van evenementen voor professionele BMX- en skateboarders heeft het bedrijf sinds 2013 bekender gemaakt. Daarnaast is ze direct betrokken bij liefdadigheidsactiviteiten, waarbij ze vaak projecten in deze richting op gang brengt.

De eenvoud van het Etnies-logo wordt volledig gedekt door de stijl van de uitvoering. De bedrijfsnaam is in kleine letters, maar met ongebruikelijke unieke toevoegingen, uitgedrukt door witruimtes in de meeste symbolen. De staart van de letter «t» is gedeeltelijk afgesneden, waardoor deze op hetzelfde niveau ligt als de rest van de letters. De pijl staat aan het begin van de tekst en wijst naar links, en door dezelfde hoogte krijgt de visuele identiteit één structuur. Twee extra strepen aan de boven- en onderkant van de pijlen in het complex lijken op de hoofdletter «E», die veel aandacht op zichzelf vestigt. Dankzij het monochrome kleurenpalet toont het embleem de kwaliteit en presenteerbaarheid van zijn producten.

23. Ameriprise Financial

Ameriprise Logo

Het bedrijf werd opgericht in 1894 in Minneapolis, VS. Haar belangrijkste werkterrein is kapitaal- en vermogensbeheer, evenals het aanbieden van verzekeringsdiensten. Van 1984 tot 2005 was het een integraal onderdeel van het American Express-concern. In 2015 stond het op de 34e plaats wat betreft de omvang van het beschikbare activum van alle grootste investeringsgroepen.

De visuele identiteit vat perfect de kracht van Ameriprise door een strakke en beknopte uitvoering. Het logo heeft twee tekstniveaus en een bord aan de rechterkant. Bij het maken van de inscriptie werd een klassiek lettertype gebruikt met verschillende gradaties van vet op individuele niveaus. Aan de onderkant zijn de letters kleiner en cursief gemaakt, wat het embleem zachtheid en elegantie geeft. De bovenste daarentegen spreken van ernst en expressiviteit. De afbeelding zelf wordt weergegeven door een achtpuntige ster bovenop een blauwe cirkel. In dit geval wordt een van zijn stralen vervangen door een pijl die naar de rechter diagonale hoek wijst. Het symboliseert de ontwikkeling van de onderneming en is een eerbetoon aan het historische erfgoed van Amerika.

24. Asiana Airlines

Asiana Airlines Logo

In 1988 werd in Zuid-Korea een luchtvaartmaatschappij opgericht die tegenwoordig meer dan 14 regionale vluchten en ongeveer 90 internationale vluchten uitvoert. Het is lid van Star Alliance en biedt de mogelijkheid om passagiers naar 21 landen te vervoeren. Skytrax staat in de top tien van de bedrijven die vijf sterren hebben gekregen voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Het herontwerp van het logo is een combinatie van de titel met een pijl in de rechterbovenhoek van de tekst. Het symboliseert begrippen als snelheid, vlucht en de uitbreiding van het dienstenaanbod. De uitvoering is zeer laconiek en bestaat uit twee dikke lijnen van een rode tint met afgeronde hoeken. Dit geeft het embleem een ​​vleugje gastvrijheid en vriendelijkheid, terwijl het kleurenpalet de aandacht van de klant voor kracht en vertrouwen benadrukt, wat een gevoel van veiligheid toevoegt. Het gebruik van digitale technologieën in de identiteit heeft het mogelijk gemaakt om de kwaliteit van alle elementen van de structuur te verbeteren, waardoor ze frisheid krijgen.

25. Black Diamond

Black Diamond Logo

De Amerikaanse fabrikant van alpine sportartikelen richtte zijn merk in 1989 op in Utah. Hij werd populair met behulp van bergbeklimmershaken, met de hand gesmeed en verkocht uit de kofferbak van een auto. Sinds 2016 is het hoofdkantoor verhuisd naar Innsbruck, Oostenrijk.

Het embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een laconieke monochrome compositie van een chevron-achtige pijl die naar links wijst. Het wordt gevolgd door een verticale geometrische ruitvorm met scherpe hoeken. Door de kleine afstand ertussen lijkt het alsof een enkel element is genomen, in tweeën gedeeld door een witte streep. Bovendien impliceert deze visualisatie de naam van het bedrijf, aangezien een diamant vaak op deze manier wordt afgebeeld. Het teken symboliseert een sportieve focus en een sterke geest verhard door meerdere trainingen. Het kleurenschema in een bepaalde versie maakt het merk verfijnder en gemakkelijker te onthouden, wat het prestige toevoegt.

26. Hyster

Hyster Logo

Het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van handlingapparatuur met verschillende configuraties, werd opgericht in 1929 in Portland, VS. De producten zijn erg populair in alle grote regio’s van de wereld. Sinds 1960, al meer dan 10 jaar, is het bedrijf de belangrijkste leverancier van walsen en verdichters op het hele Amerikaanse continent.

De huidige versie van het logo is in 2009 ontwikkeld. Het bestaat uit een monochroom vierkant dat door een wit kruis in vier gelijke delen is verdeeld. Op een horizontale lijn over de gehele breedte van het bord staat de naam van het bedrijf in gedrukte letters die enkele specifieke elementen van twee lettertypen combineren — Roland TR505 en Corporatus. In twee diagonaal geplaatste vierkanten zijn in het wit over de gehele breedte van het donkere veld pijlen getekend, die verticaal naar het opschrift «HYSTER» wijzen. Visuele identiteit symboliseert dus de beweging van speciale apparatuur op een tweerichtingsweg, wat de ernst van de benadering van apparatuurontwerp aangeeft.

27. RTL Most

RTL Most Logo

Een televisiezender in het Roemeens, geopend in de tweede helft van 2009 en wordt gecontroleerd door de RTL Group, die eigenaar is van verschillende uitzendmerken. Het biedt toegang tot informatie- en amusementsprogramma’s, niet alleen in het land, maar in heel Europa. Sinds 2018 zijn de zenders gedigitaliseerd.

Het logo bestaat grotendeels uit de tekstaanduiding «RTL Most». Bij het herontwerp werd besloten om het verloop los te laten en het kleurenschema werd vervangen door contrasterende zwarte, rode en witte tinten. De brieven zelf hebben meer zeggingskracht gekregen in verband met de ontwikkeling van digitale technologieën. Het hoofdgedeelte is het tweede woord in grote kleine letters. De letter «O» werd gevisualiseerd als een rode cirkel met een witte pijl op de achtergrond, draaiend in de tegenovergestelde richting van de klokbeweging, symbool voor vernieuwing en vooruitgang. «RTL» werd in een zwarte rechthoek in de linkerbenedenhoek van het hoofdpersonage geplaatst. Het logo is dus compacter en strakker geworden, trekt de aandacht en benadrukt de opgeroepen emoties.

28. Sukhoi

Sukhoi Logo

De holdingmaatschappij, opgericht in 1934 in Moskou, is de grootste in Rusland en houdt zich bezig met alle stadia, van ontwikkeling tot verkoop van producten. Daarnaast leidt het luchtvaartspecialisten op en voert het een volledig scala aan activiteiten uit voor het onderhoud van civiele en militaire vliegtuigen van de merken Be en Su.

Het logo bestaat uit een zilveren ronde badge met een pijl in het midden, gestileerd als een vliegend vliegtuig en aanduiding van de groei van de productie en de verdere ontwikkeling van de luchtvaart. Daarnaast voegt deze visualisatie een stukje dynamiek toe. Rechts ervan staat de tekstcomponent van de bedrijfsnaam, gemaakt in twee versies — in het Russisch en in het Engels. Beide varianten zijn qua structuur vergelijkbaar. Het belangrijkste verschil komt tot uiting in het kleurenpalet, dat bestaat uit zilver- en donkerblauwe tinten. In de Russische versie is het helderder en sappiger. Deze combinatie spreekt tot de grote verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en het vertrouwen dat is opgebouwd tussen Sukhoi en andere bedrijven. Het lettertype werd gebruikt om een ​​visuele identiteit te creëren met een vetgedrukte tekst met minimale tussenruimte tussen letters, wat de integriteit en eenheid van de onderneming impliceert.

29. Accenture

Accenture Logo

Een Iers adviesbureau opgericht in 1989 in Dublin. Het belangrijkste werkterrein is adviesactiviteiten op het gebied van strategische planning, optimalisatie en verdere organisatie van outsourcing. Dankzij actieve productiegroei levert het bedrijf zijn diensten in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Het laconieke ontwerp van het logo wordt benadrukt door de beschikbaarheid van de dienst. Dit komt ook door het feit dat het woord begint met een kleine letter. Boven de letter «t» werd besloten om een ​​paarse pijl toe te voegen, die visueel doet denken aan het «meer»-teken, dat de veelbelovende groei en dynamische ontwikkeling van het bedrijf symboliseert. De tekst is geschreven met een lettertype zoals Devoid Bold van Dropper met minimale en kleine wijzigingen. Het kleurenpalet combineert luxe, verfijning en prestige voor een efficiënte klantenservice. Bovendien hebben moderne technologieën het mogelijk gemaakt om het niveau van de contouren van alle elementen in het embleem te verhogen, waardoor het representatiever werd.

30. Genius

Genius Logo

Sinds 1983 vervaardigt een Chinees merk onder zeggenschap van KYE Systems computerrandapparatuur. Vandaag zijn er meer dan 5 duizend werknemers in de officiële vertegenwoordigingen in de VS, het VK, China en Duitsland.

In de wereld van de informatietechnologie is het Genius-logo een van de meest herkenbare. Eenvoud en kwaliteit in combinatie met het unieke van de uitvoering verhogen de memorabiliteit. De abstracte afbeelding van een menselijke figuur geeft perfect de vriendelijkheid en betrouwbaarheid weer waarmee medewerkers hun klanten ontmoeten. De visuele identiteit is gemaakt met behulp van ongelijke randen en vloeiende lijnen, wat spreekt van vriendelijkheid en creativiteit bij het oplossen van problemen. Tegelijkertijd lijkt het element door zijn vorm op een cursor op een beeldscherm, wat de hoofdrichting van het bedrijf symboliseert met een verdere uitbreiding van de productie. Het kleurenpalet dat in het logo wordt gepresenteerd, wordt uitgedrukt in rood, zwart en wit, wat daarentegen het effect van vertrouwen in de toekomst aan het logo toevoegt.

31. Diadora

Diadora Logo

Een Italiaanse fabrikant van accessoires, kleding en schoenen voor de sportsector — Diadora gaat terug tot 1917. In deze periode was er een grote vraag naar schoeisel voor het leger. Sinds 1948 is er een officiële werkplaats met dezelfde naam van het merk geopend. De belangrijkste productiefaciliteiten bevinden zich nog steeds in Caerano di San Marco.

Het bedrijfslogo is een laconieke structuur bestaande uit de bedrijfsnaam en een klein bordje erboven. De visuele identiteit is gemaakt met behulp van het Moki Soft by FaceType-lettertype, met gedurfde lijnen en een afgerond ontwerp. Dit verzacht de algehele impact op de kijker, wat een gunstig effect heeft op de perceptie van het embleem en daarmee een solide basis om zaken te doen. De pijl op het merk is gestileerd als een vinkje met een horizontale oriëntatie. Dit is een algemeen geaccepteerd bewegingssymbool dat de essentie van de fabrikant weerspiegelt. Monochroom zwart werd gebruikt als kleurenpalet, wat wijst op conservatisme.

32. Avengers

Avengers Logo

Avengers is een serie stripboeken, tekenfilms en films uit het Marvel Universum over helden die de wereld redden van constante pogingen om het te vernietigen. De eerste vermelding van de geschiedenis van de verweven lotsbestemmingen van dit universum dateert uit 1963.

Tegenwoordig is bijna iedereen bekend met het originele logo van de serie. Het logo, dat een van de uitlopers van de geschiedenis van Marvel markeert, werd oorspronkelijk in 1972 ontworpen onder leiding van Gaspar Saladino. De cultletter «A» is een karakteristiek element van het merk, met een pijl op een horizontale streep in het beeld. Ze wijst naar rechts, wat wijst op het doorzettingsvermogen en de dorst naar gerechtigheid van elke held. Het gedeeltelijk insluiten van de letter in de ring voegt de visuele dynamiek toe die inherent is aan de filmreeks. Een ander verschil ligt in de uitvoering van de letters «G» en «E». Het uiteinde van de eerste en de middelste lijn van de tweede hebben een kleine snede onder een scherpe hoek. Bovendien hebben alle letters een lichte helling naar rechts, wat wijst op beweging.

33. Macromedia

Macromedia Logo

Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten van webgebaseerde software. Het werd in 1992 opgericht door Marc Canter in San Francisco, VS. De belangrijkste fase in de ontwikkeling van de onderneming wordt uitgedrukt door de periode waarin internet zijn algemene beschikbaarheid kreeg, waardoor het mogelijk werd om nieuwe softwareontwikkelingen in zijn open ruimtes te introduceren. In 2002 bestond het merk uit 30 kantoren in meer dan 13 landen.

Het handelsmerk bevat de naam van het bedrijf, geschreven in kleine letters, gevuld met een lettertype zoals Marsden Wide Regular van j Foundry. Er werden kleine wijzigingen aangebracht in de structuur, waardoor de uniciteit van het beeld werd benadrukt. Boven de tekst staat een gestileerde letter «M», gemaakt met twee vetgedrukte elementen — een diagonale lijn van zwart-wit zwart en een driehoekige pijl in lila tinten. Het symbool past logischerwijs in het beeld van het logo en onthult de essentie van de visuele identiteit van het bedrijf, die nauw verwant is aan de computercomponenten. Een specifieke optie is daarom een ​​win-winsituatie, waarbij de aandacht van de klant wordt gericht op de betrouwbaarheid van de geleverde diensten. Met zijn zachte rondingen maakt het logo duidelijk dat de basis van Macromedia’s business vertrouwen is.

34. Targerine

Tangerine Bank Logo

Tangerine is een dochteronderneming van een Canadees banknetwerk dat eigendom is van Scotiabank. Het kantoor was van oorsprong een onafhankelijke telefoondienst voor financieel en juridisch advies. Van 1997 tot 2012 heette het bedrijf ING Direct Canada. In 2015 trad de bank toe tot de top tien van bedrijfsstructuren van het land.

De wens van het bedrijf om zijn vooruitstrevendheid en veelzijdigheid te tonen heeft geleid tot de creatie van een laconiek en tegelijkertijd uniek logo. Een levendig oranje en wit kleurenpalet geeft het logo energie en frisheid. Het belangrijkste element van het merk is de naam, uitgevoerd in het type Eina 03 Bold door Extratype zonder radicale wijzigingen. De afwisseling van hoeken en rondingen verzacht de algehele merkperceptie. De hele structuur wordt echter onderstreept door de grafische pijl in de rechterbovenhoek. Dit impliceert de verdere groei van het bedrijf, gebaseerd op innovatieve benaderingen van klantenservice.

35. Arena

Arena Logo

Van 1973 tot 1999 werd het Italiaanse merk Arena van zwemsportartikelen meerdere keren doorverkocht. Daarna werd het eigendom van Italiaans-Amerikaanse investeringsgroepen en kreeg het na verloop van tijd grote erkenning in heel Europa. Tegenwoordig worden de vervaardigde producten naar alle uithoeken van de wereld geëxporteerd. De enige uitzondering op de lijst is het Nabije Oosten.

Het bedrijf gebruikt een gestileerde pijl, samengesteld uit drie afzonderlijke geometrische vormen als visuele identiteit. Ze bevinden zich onder de tekstcomponent van het logo met een kleine afstand ertussen. De elementen worden weergegeven door drie horizontaal geplaatste klassieke ruiten, waarvan twee met afgeronde bovenhoeken en één — aan de onderkant. Doordat de figuren op verschillende niveaus staan, wanneer de helft van de laatste zich tussen de bovenste twee bevindt, ontstaat er een visuele richting. Daarnaast toont de afbeelding ook het wuivende wateroppervlak, gescheiden door zwemmersboeien. De hele compositie is gemaakt in een monochrome stijl met een zwarte tint. Deze aanpak geeft haar vertrouwen en vestigt de aandacht van de cliënt op haar werkterrein.

36. America

Emerica Logo

Het merk schoenenproducten is ontstaan ​​in 1996 in Lake Forest, VS. Haar geschiedenis is nauw verweven met Etnies. Tegelijkertijd is het belangrijkste referentiepunt van commerciële producten ontworpen voor degenen die dol zijn op skateboarden. Roem werd bereikt door het ontwikkelde Reynolds-schoenmodel. Het bedrijf is eigendom van het Amerikaanse concern Sole Technology, dat in hetzelfde gebied actief is.

In de loop van de tijd hebben digitale technologieën het mogelijk gemaakt om structuren van betere kwaliteit van elke mate van complexiteit te creëren. De huidige trends impliceren echter de noodzaak van een laconieke benadering van logoweergave. De kenmerkende pijl wijst naar boven en lijkt dus op beklimmingen of obstakels op skatetracks. In het onderste deel ervan staat een gestileerde hoofdletter «E» — de eerste letter van de merknaam. De manier waarop het wordt geplaatst, creëert een afbeelding van de basis van de punt. Bij het maken van het embleem werd een monochroom kleurenpalet met een zwarte tint gebruikt, in dit geval symbool voor de luxe en kwaliteit van de vervaardigde producten.

37. Carrefour

Carrefour Logo

Het bedrijf is een winkelketen en levert haar diensten sinds 1957. De eerste winkel opende echter pas in 1960 zijn deuren in de buurt van Annecy. Tegelijkertijd behoort het vandaag tot de kleinste instelling van dit netwerk. Het bedrijf werd beroemd door het feit dat het in 1963 in Europa als enige een hypermarkt opende.

Bij het ontwikkelen van het logo was het nodig om de hoofdgedachte van het bedrijf zo nauwkeurig mogelijk over te brengen en tegelijkertijd zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit werd bereikt door twee elementen van verschillende kleuren in de vorm van een pijl in tegengestelde richtingen te richten, waardoor de naam van het bedrijf visueel werd aangegeven. Het is vanuit het Frans vertaald als «kruispunt». Tussen de twee karakters is een witte letter «C» geplaatst, die de kruising symboliseert. Bovendien heeft het direct invloed op de uniciteit van de vorm van elke pijl, wat niet meteen duidelijk is. De visualisatielijnen hebben geen scherpe overgangen, waardoor het embleem gemakkelijker te zien is, en het kleurenpalet impliceert de nationale vlag van Frankrijk — rood, wit, blauw.

38. Wrigley’s Spearmint

Wrigley's Spearmint Logo

In de VS wordt sinds 1893 onder dit merk muntkauwgom geproduceerd. Het werd verkocht als een gratis bonus aan zuiveringszout en pas na een tijdje begonnen ze het apart te verkopen. Door de geschiedenis heen is er een periode geweest dat er geen kauwgom werd geproduceerd. In 2004 werd de productie echter hervat, met een aparte slogan ervoor: «Nog beter, nog langer.»

Experimenten met design hebben ertoe geleid dat er tegenwoordig verschillende varianten van het logo zijn, en alleen de laatste kon een onafhankelijke en representatieve uitstraling krijgen. Het belangrijkste element is een donkergroene dubbelzijdige horizontale pijl, gemaakt met een verlenging vanuit het midden. De randen worden netjes benadrukt met lichtgroene contouren. Zo kregen we een visuele stilering van het merk, gepresenteerd als een kauwgom die zich in verschillende richtingen uitstrekt. Op de achtergrond staat het opschrift «Spearmint» in directe lettertype, en de kleinere tekst «Wrigley’s» hangt over deze hele compositie in een rode tint. Het kleurenpalet is ontworpen om het hongergevoel en de wens om een ​​muntproduct te kopen, wakker te maken. Tegelijkertijd trekt het embleem met zijn unieke uitvoering veel aandacht.

39. Chevron

Chevron Logo

De oliemaatschappij dateert uit 1879 in Californië onder leiding van Charles Norton Felton, George Loomis en anderen. Tegenwoordig behoort het tot de grootste geïntegreerde energiestructuren ter wereld en bezit het 50% van de aandelen van een Amerikaans petrochemisch bedrijf, dat 2 onderzoekscentra en 28 fabrieken exploiteert.

Met de naamsverandering van het bedrijf, zijn er ook wijzigingen aangebracht in de visuele identiteit. Het logo is een chevron bestaande uit twee pijlen die naar beneden wijzen. Beide elementen vertegenwoordigen dubbelzijdige tape, die aan één kant een donkerdere tint heeft, zoals te zien is aan hun vouw in de linkerbovenhoek. Dit symboliseert het vertrouwen van het merk in de toekomst en de stabiliteit van zijn ontwikkeling, ondersteund door weerstand tegen onverwachte veranderingen en volharding om deze te overwinnen. Het keurmerk geeft een gevoel van betrouwbaarheid aan degenen die zich bij het kantoor aanmelden voor het verlenen van de noodzakelijke diensten. Boven de chevron, over de gehele breedte van het embleem, is de naam van het bedrijf geplaatst, gemaakt in de donkerste kleuren, waardoor het opvalt tegen de algemene achtergrond. Het kleurenschema dat is gebruikt bij de ontwikkeling van het merk bestaat uit twee kleurgroepen met verschillende tinten — rood en blauw.

40. Dunlop

Dunlop Logo

Jojn Boyd Dunlop patenteerde luchtbanden in 1889 en twee jaar later richtte hij zijn bedrijf op in Dublin, Ierland. Er zijn verschillende technologische verbeteringen doorgevoerd om betere productprestaties te garanderen, namelijk Multi Blade System, Noise Shield, RunOnFlat Tyres en Specific Bead Seat System. Van 1950 tot 1977 was hij de officiële bandenleverancier voor Formule 1-racewagens.

In het ontwikkelde logo zijn alle elementen erop gericht om het belangrijkste effect weer te geven — snelheid, wat het belangrijkste kenmerk is van de producten die door het bedrijf worden vervaardigd. Voor het titelblok werd het lettertype van het Xenois Slab Pro Heavy Italic by Linotype type gebruikt met individuele revisie in de vorm van cursief. Boven de tekst staat het iconische embleem, weerspiegeld in een palet van rood, geel en zwart, waarvan de combinatie de perceptie van kracht en vertrouwen in de overwinning versterkt. De badge vouwt zich op tot een unieke compositie van een puntige pijl die naar rechts wijst, met een contrasterende cirkel aan de basis en een ingeschreven «D» in de cirkel. Het beeld lijkt op een racestuur op het moment dat de geluidsbarrière wordt doorbroken, wat vooruitgang en de mogelijkheid van verdere ontwikkeling impliceert.