Top-25 beroemdste logo’s met een ster

Top-25 Logo's met een Ster

De moderne wereld biedt veel mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling. Tegelijkertijd kunt u zich niet alleen onderscheiden door het product, maar ook door de positionering en de visuele identiteit van het bedrijf. Tegenwoordig is het merklogo al lang niet meer «slechts een icoon». Dit is een embleem dat een reeks belangrijke betekenissen over het bedrijf met zich meebrengt en is een andere manier waarop het bedrijf zich kan onderscheiden van concurrenten.

Inderdaad, bijna het eerste dat een potentiële klant in zijn gezichtsveld ziet, is het bedrijfslogo. Het is vermeldenswaard dat er enkele universele symbolen en elementen zijn die verschillende bedrijven gebruiken in hun promotie. Maar elk speelt ze op hun eigen manier. Beschouw een symbool als een ster. In elk van de onderstaande logo’s kreeg dit symbool zijn eigen creatieve invulling.

Chrysler

Logo Chrysler

Het bedrijfslogo is een van de meest herkenbare steremblemen ter wereld. De ster bevindt zich binnen de vijfhoek en is meer complementair dan het primaire symbool. Het dient door meer lichtheid en volume te geven aan het hoofdelement. Tegelijkertijd is de ster in deze context een van de visuele accenten van het logo. Dankzij dit detail heeft het logo elegantie, lichtheid, helderheid en zo’n veelzijdigheid gekregen dat het tijdloos lijkt.

Het is de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de kenmerken van de ster zelf. De dunne stralen worden geassocieerd met beweging en vooruitgang, en geven ook de professionaliteit van het bedrijf aan en het feit dat het goede auto’s maakt. Het pictogram gebruikt een verloop en contrast van zwart en wit, waardoor het een driedimensionaliteit krijgt. Over het algemeen ziet dit embleem er stijlvol en verfijnd uit, en het kleurenschema is geweldig voor een automerk.

Het Amerikaanse bedrijf Chrysler werd opgericht in 1925. Ze werd beroemd door vele beroemde automodellen. In dit stadium van zijn ontwikkeling, sinds 2014, staat het bedrijf onder de controle van het Italiaanse concern Fiat.

Paramount

Paramount Logo

Dit bedrijf gebruikt niet alleen sterren in zijn logo. Het kan gerust de recordhouder worden genoemd voor het nummer van dit symbool onder andere bedrijven in deze beoordeling. De Amerikaanse reus van de filmindustrie is beroemd over de hele wereld.

De identiteit van het legendarische bedrijf is altijd geassocieerd met een berg, niet met een ster, omdat het de berg is die het belangrijkste element van dit embleem is. Echter, 21 vijfpuntige sterren sieren het logo als frame. Dit is precies het idee dat het filmbedrijf gebruikte voor zijn beroemde logo. Voor een groot en ambitieus filmbedrijf is dit idee van een logo best begrijpelijk.

Als je wat dieper ingaat op de geschiedenis van het bedrijf, dan is het opgericht in 1912. De oprichter was Adolf Zukor. Gevestigd in Hollywood, Californië.

Al in de eerste fase van zijn bestaan ​​kreeg het bedrijf een enorme impuls. Dus in de jaren 20 van de vorige eeuw slaagde de oprichter van het bedrijf Paramount erin om het te ontwikkelen tot 2 studio’s die zich bezighouden met filmproductie en meer dan 200 bioscopen. De partners met wie de oprichter van het merk samen zaken deed, wisselden periodiek, maar de belangrijkste ontwikkelingsvector van het bedrijf bleef hetzelfde.

JAC Motors

JAC Motors Logo

Het is een machtige Chinese staatsonderneming in de auto-industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1964. Produceert bussen en auto’s. Het is vermeldenswaard dat de ster op dit logo erg lijkt op de ster die Chrysler in zijn eigen logo gebruikt. Het logo zelf is echter aanzienlijk anders. De ster erin bevindt zich in een ellipsoïde vorm op een transparante achtergrond.

Als je de prestaties van dit element zelf analyseert, kun je zien dat de ster dun en scherp is. Deze visuele oplossing is niet voor niets gekozen. Het kan worden geassocieerd met vooruitstrevendheid en een gevoel van passie, wat heel logisch is voor de auto-industrie. In dit geval worden de scherpe randen van de ster in evenwicht gehouden door de cirkelvormige contouren van het symbool waarin deze zich bevindt.

Let ook op de kleurstelling van dit logo. Lichte zilvertinten zijn typerend voor dit gebied. En de rode kleur van het vetgedrukte woord JAC maakt het logo contrasterend en herkenbaar. Dat gezegd hebbende, het woord Motors, geschreven in dunne zwarte letters, balanceert de accenten en maakt het logo in balans. Over het algemeen ziet dit logo er origineel en zelfverzekerd uit. Hij laat doorschemeren dat JAC Motors een pro is in hun vakgebied.

Subaru

Logo Subaru

Een ander automerk met sterren in het logo is Subaru. Het bedrijf werd opgericht in juli 1953. Het bedrijf, dat actief is in de auto-industrie, gebruikt ook grijs-zilvertinten in haar logo. Toegegeven, hier wordt het zilveren verloop dat voor de sterren en het logoframe wordt gebruikt, gecombineerd met het blauwe verloop dat voor de achtergrond wordt gebruikt. Net als in het vorige geval heeft het Subaru-embleem een ​​elliptische vorm. Toegegeven, hier is het meer uitgerekt in de breedte.

Visueel vormen 6 vierpuntige sterren een interessante compositie die dit logo onderscheidt van vele andere en het herkenbaar maakt zodat het niet met andere kan worden verward. Rechts van één vergrote ster worden 4 andere gebruikt. Hun visuele styling is best een interessante oplossing. De creatieve vorm met de naar de zijkanten gestrekte stralen ziet er origineel uit.

Zelfs in dit idee lijkt het interessant dat de sterren in paren worden gecombineerd met behulp van hun stralen. Als je ingaat op de semantische betekenis, dan geven de sterren op het embleem het sterrenbeeld van de Zeven Zusters weer, terwijl de zevende ster onzichtbaar blijft. Trouwens, de naam van het bedrijf in het Japans valt samen met de naam van het bovengenoemde sterrenbeeld. Daarom is het niet vreemd dat de sterren op een blauwe achtergrond met kleurverloop worden geplaatst.

Mercedes-Benz

Logo Mercedes-Benz

Mercedes Benz vierde onlangs zijn 100-jarig jubileum. Het bedrijfslogo maakt gebruik van een driepuntige ster, die zich in een cirkelvormig frame bevindt. Ondanks het feit dat het logo in verschillende stadia van de ontwikkeling van het bedrijf periodiek werd getransformeerd, bleef de belangrijkste essentie ongewijzigd.

Een van de belangrijke kenmerken die dit logo kenmerken, zoals in het vorige geval, is het gebruik van metallic kleuren in het verloop. Deze visuele oplossing werkte heel goed, omdat het logo hielp om de premiumklasse auto’s die door dit bedrijf werden aangeboden, te benadrukken. Een ander belangrijk kenmerk van dit logo is het 3D-effect van de ster zelf. Dankzij deze visuele oplossing oogt het logo prestigieus en duur.

Tegenwoordig produceert het bedrijf een breed scala aan voertuigen. Dit zijn auto’s, vrachtwagens en zelfs bussen. Maar ondanks zo’n verscheidenheid is er iets dat al deze rubrieken verenigt. Het gaat om premium kwaliteit.

Wat betreft het Mercedes Benz-embleem, het heeft een nogal interessante geschiedenis, aangezien het werd gevormd door de fusie van de Benz- en Daimler-logo’s. Het resulterende beeld begon te lijken op het stuur van een auto met 3 spaken. Dit logo gaf aan dat het bedrijf zich gaat richten op het wegtransport. En lag vroeger de nadruk ook op motoren voor schepen en luchtvervoer, nu heeft het logo een dieper begrip gekregen. Tegelijkertijd bleven de andere 2 richtingen, daarom kan de 3-puntige ster ook 3 elementen aangeven — land, water en lucht.

Heineken

Heineken Logo

Het rode stersymbool dat in het Heineken-embleem wordt gebruikt in combinatie met het groene lettertype is voor veel mensen controversieel. Maar eerst een paar woorden over het bedrijf zelf. Dit Nederlandse bedrijf is de grootste bierproducent in zijn thuisland. En als je naar de wereldwijde schaal kijkt, dan is dit de tweede plaats, aangezien het bedrijf hier inferieur is aan een andere gigant van de industrie — Anheuser-Busch InBev. De schaal is echter nog steeds indrukwekkend, nietwaar?

De ster verscheen in de jaren 1880 op het Heineken-logo, in die tijd was het monochroom. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het symbool rood en wit, het werd aangevuld met een zwarte omtrek. En de letters waren rood. Het is vermeldenswaard dat pas na de ineenstorting van de Sovjet-Unie de ster helemaal rood werd. De ineenstorting van het communistische regime maakte het mogelijk om dit symbool te gebruiken zodat associaties met het communisme niet ontstonden.

Rockstar Games

Rockstar Games Logo

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van computerspellen. Het logo is minimalistisch, maar ziet er tegelijkertijd contrastrijk en interessant uit. De grote zwarte letter R, die cursief is geschreven, wordt aangevuld met een vijfpuntige witte ster met een zwarte omtrek onderaan.

Deze logo-compositie staat op een donkergele achtergrond. Het is in meerdere opzichten succesvol. Ten eerste ziet het er gewoon indrukwekkend uit en trekt het de aandacht, wat belangrijk is voor het Rockstar Games-logo. Ten tweede combineren de symbolen goed met het kleurenpalet, wat leidt tot associaties met kracht, energie, geluk en snelle ontwikkeling. Tegelijkertijd doet het logo enigszins denken aan een rebus waarin het eerste deel van de bedrijfsnaam is versleuteld.

Deze onderneming bestaat sinds 1998. Het is een dochteronderneming van Take-Two Interactive.

Texaco

Texaco Logo

Dit bedrijf is een van de grootste Amerikaanse ondernemingen die actief zijn in de energiesector. Tegelijkertijd is het bedrijf grootschalig, niet alleen in zijn thuisland, het is een van de grootste bedrijven in zijn branche, zelfs als het op wereldwijde schaal wordt geanalyseerd.

Het Texaco-logo is minimalistisch en toch krachtig. Om dit embleem te analyseren, moet je een beetje in de geschiedenis van Texas zelf duiken, dat vaak de staat van de eenzame ster wordt genoemd. Dit is hoe de mensen dit gebied noemden ter ere van de vlag die in de jaren 1830 werd gebruikt. De rood-witte kleurstelling, die wordt geassocieerd met kracht en passie, past goed bij dit logo.

Binnen de rode cirkel bevindt zich een witte ster en binnenin staat de hoofdletter van de bedrijfsnaam, waarvoor de kleur rood is. Vervolgens in het logo de naam van het bedrijf, die ook in rode letters is geschreven. Deze visuele oplossing maakt het logo herkenbaar en gedenkwaardig. En zelfs als het ontwerp enigszins afwijkt van de nieuwste trends op het gebied van logo-ontwerp, brengt het embleem de tradities van het bedrijf en zijn thuisland over en draagt ​​het ook een vrij krachtige boodschap over de zelfverzekerde positie van het bedrijf in zijn marktsegment.

Starbucks

Logo Starbucks

Deze Amerikaanse keten van coffeeshops, opgericht in 1971, heeft zich snel over de hele wereld verspreid. Nu zijn er meer dan 23 duizend punten van dit netwerk over de hele wereld. Als we het over het logo hebben, dan zegt de ontwerper Steve Murray dat het embleem een ​​sirene weergeeft. Dit wezen is bekend uit mythologische verhalen. Volgens de mythologie lokte de sirene zeelieden naar schipbreuk. De ster in dit logo wordt gebruikt op de kroon van de Sirene, die zich in een rond embleem bevindt, versierd in wit en groen.

Als we het logo niet alleen analyseren op basis van de officiële versie van de vertegenwoordigers van het bedrijf, maar ook rekening houdend met kritiek, dan zijn er verschillende meningen over. Mensen die kritiek hebben op de zionistische bewegingen, menen dat koningin Esther op het logo kan worden afgebeeld. En degenen die zich het originele Starbucks-logo herinneren, waarmee de geschiedenis van het bedrijf begon, geloven dat de kop van een geit die door de Illuminati wordt gebruikt, ondersteboven zichtbaar is.

Degenen die het huidige logo uitsluitend analyseren in termen van algemene interpretaties van vormen en kleuren, geloven dat het witte en groene palet geassocieerd kan worden met ontwikkeling en groei.

Poker Stars

Poker Stars Logo

Als we kijken naar het embleem van de belangrijkste online pokerbron Poker Stars, dan is er, zoals analisten zeggen, niets verrassends of onverwachts voor zijn sfeer. Het Poker Stars-logo geeft de naam van de portal weer. De 5-puntige ster bevindt zich binnen de rode toppen. Voor degenen die interactie hebben met de gokindustrie, is zo’n embleem begrijpelijk. Het is net zo voorspelbaar als voor een bedrijf dat klanten aanbiedt om te gokken.

Wat de geschiedenis van het merk betreft, werd Poker Stars opgericht door Isai en Mark Sheinberg. Dit is een familiebedrijf.

Het bedrijf is vrij jong sinds de oprichting in 2001. De werking van de onderneming verloopt niet in alle landen soepel. Op het grondgebied van de Russische Federatie blokkeerde het controlerende orgaan Roskomnadzor bijvoorbeeld in 2014 deze dienst.

Trouwens, sinds 2014 is Poker Stars eigendom van Amaya Inc., waaraan het werd verkocht voor $ 4,1 miljard.

Converse

Converse Logo

Dit Amerikaanse bedrijf heeft een solide geschiedenis, want het produceert zijn schoenen sinds het begin van de twintigste eeuw. In het bijzonder zijn kopers dol op sneakers en sneakers van dit merk, die in de volksmond «converse» worden genoemd. Het bedrijfslogo is bekend en herkenbaar. Het is een 5-puntige ster die in een cirkelvormig frame zit. Het verscheen in 1928 op het embleem en is sindsdien nooit meer weggegaan.

Zelfs als er geen inscripties meer zouden zijn, zou dit logo worden geassocieerd met het geliefde schoeisel dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gedragen. Het geselecteerde grafische symbool ziet er niet alleen mooi uit, maar draagt ​​ook de nodige semantische lading, geassocieerd met kwaliteit, succes en roem.

Het kleurenschema van het Converse-logo is ook belangrijk. Diepe en rustige blauwe tinten spreken van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product dat onder dit merk op de markt wordt gebracht.

Carl’s Jr.

Carl’s Jr. Logo

Carl’s Jr.-logo is niet alleen schattig maar ook erg vriendelijk. Hierboven hebben we gekeken naar voorbeelden van veel bedrijven die sterke en ambitieuze sterren gebruiken, en sommige zelfs hele sterrenbeelden. Maar als we het hebben over Carl`s Jr., dan is het onmogelijk om deze ster onder andere niet te herkennen. Tenminste, omdat ze lacht. Het is deze visuele oplossing die de leiders en ontwerpers besloten te gebruiken in de identiteit van dit Amerikaanse bedrijf. En het is vermeldenswaard dat zo’n vriendelijk logo zeer geschikt is voor een fastfoodrestaurantketen.

Voor de ster is gekozen voor een warm kleurenschema, waarbij rood-oranje tinten worden gecombineerd. Door dit element naar rechts te kantelen, wordt de emotionele toon nog versterkt, omdat het lijkt alsof de lachende ster ook danst. Het schuine lettertype dat wordt gebruikt voor de bedrijfsnaam die zich verder in het logo bevindt, oogt harmonieus in de algehele compositie. En het contrast van warme kleuren en zwarten zorgt voor een goede visuele balans.

Als we het merklogo analyseren vanuit het oogpunt van zijn geschiedenis, dan zit er een ster in sinds het verre 1941. En het bedrijf zelf, dat klanten lekker en betaalbaar eten biedt, is vandaag bekend, omdat het stevig vasthoudt aan zijn positie in de niche waar het werkt.

NFL

NFL Logo

De vier 5-puntige sterren worden gebruikt in het logo van de Amerikaanse professionele voetbalcompetitie. Ze doen associatief denken aan de Amerikaanse vlag, die in deze context zeer succesvol is, omdat het visueel mogelijk maakt om de verbondenheid van de competitie met de staat die ze vertegenwoordigt te benadrukken.

Ook verwijzen de sterren in een semantische context naar de hoge professionaliteit van de spelers en hun vaardigheden. Als zodanig draagt ​​het NFL-embleem een ​​aantal belangrijke waarden.

Een andere vector in de betekenis van de sterren op dit logo is de tijdloosheid en toewijding van de organisatie aan haar onveranderlijke waarden. Dit embleem straalt respect uit voor de wortels en tradities, zorg voor hun eigen reputatie. Dat is niet vreemd, want de competitie werd al in augustus 1920 opgericht. Vanaf dat moment tot nu zijn er genoeg overwinningen geweest waar de organisatie trots op is.

De vorm van het logo lijkt op een wapenschild, wat in deze situatie passend is. Het beeld van de bal geeft de richting aan waarin de profcompetitie werkt, en de afkorting met zijn naam is van grote informatieve betekenis, waardoor het bewustzijn toeneemt.

Benelli

Benelli Logo

Benelli is een legendarische motorfietsfabrikant uit Italië. Het bedrijf werd opgericht in 1911. Het is opmerkelijk dat het bedrijf zijn reis begon met een kleine werkplaats en tegenwoordig is het een van de meest populaire motorfabrikanten ter wereld. De ster verscheen voor het eerst op het Benelli-logo in 1925.

Het herontwerp van het Benelli-logo, dat plaatsvond in 1932, introduceerde een nieuwe compositie, waar er al 3 sterren waren, en verdere transformaties van het logo, die plaatsvonden in 1951 en 1972, verwijderden deze elementen en het logo zelf werd vereenvoudigd op de naam van het bedrijf. In 1951 werden cursief en wit met zwarte lettercontouren gebruikt. In 1972 zag het logo er interessanter uit, met rechte letters en een lettertype met een nobele gouden tint, maar dit was nog verre van de voortreffelijke visuele compositie die eerder was. Niet voor niets keerde het bedrijf in 1995 terug naar de versie van het logo, dat was in 1932, maar kreeg een nieuwe stilering en een moderner ontwerp.

Nu is het logo een rond zilverachtig embleem, met daarin een afbeelding van een leeuw, drie vijfpuntige sterren en de naam van het bedrijf in het midden. Dit embleem is versierd met een lauwerkrans rond de omtrek.

Het is vermeldenswaard dat vanaf de eerste jaren van het bestaan ​​van het bedrijf de leeuw werd gekozen als symbool. Een dier dat wordt geassocieerd met kracht en macht is zeer geschikt voor een beroemde motorfietsfabrikant.

San Pellegrino

San Pellegrino Logo

Het is een merk van een van ‘s werelds best verkochte mineraalwater. Op dit moment maakt dit label deel uit van de Nestle Group. De geschiedenis van het merk gaat echter terug tot de vorige eeuw, aangezien het Italiaanse bedrijf in 1899 werd opgericht.

Ondanks de schijnbare bescheidenheid die inherent is aan de visuele identiteit van San Pellegrino, ziet het logo er erg krachtig en interessant uit. De samenstelling van het San Pellegrino-logo is een woordmerk, met daarboven een wapen in de vorm van een ster. Voor de belettering van S.Pellegrino zijn alle hoofdletters gebruikt, wat al getuigt van het vertrouwen van het bedrijf in zijn marktsegment.

De kleur die voor het lettertype is geselecteerd, is donkerblauw, met een witte schaduw met een blauwe omtrek. Deze combinatie ziet er zeer artistiek en solide uit. Het zal worden gewaardeerd door degenen die weten hoe ze van de details kunnen genieten. Tegelijkertijd krijgt het lettertype een geometrische structuur en ziet het er driedimensionaal uit. Elegante dunne kapsels op het lettertype zien er origineel uit en vullen het aan.

Als je goed naar het lettertype kijkt, zie je dat de randen van sommige letters diagonaal zijn afgesneden. En in de letter E hebben de horizontale strepen verschillende lengtes. Niet voor niets werd hierboven vermeld dat de bescheidenheid van dit logo slechts schijn is. In feite is het complex en doordacht tot in de details.

Wat de rode ster betreft, deze wordt aangevuld met een witte omtrek en dan nog een omtrek — een rode. Deze rand voegt verfijning toe. Wat de betekenis betreft, vormt de ster een goede aanvulling op de compositie, wat wijst op de hoge kwaliteit van het product dat wordt verkocht onder het merk San Pellegrino.

Het San Pellegrino-logo is een voorbeeld van een merkembleem dat kan worden samengevat in de uitdrukking «tijdloos». Het straalt traditie en klassiekers uit, maar oogt helemaal niet ouderwets.

Estrella

Estrella Logo

Dit is de naam van het oudste biermerk van Spanje. En aangezien het Estrella-logo ook in deze collectie terechtkwam, ging het niet zonder ster. Het merk verscheen in de jaren 70 van de vorige eeuw. Momenteel is het eigendom van de Catalaanse brouwerij Damm.

Sinds het verre 1997 wordt voor dit bier een contrasterend rood en wit kleurenpalet gebruikt. Hetzelfde geldt voor cursieve tekst, die wordt gebruikt om de naam van het bedrijf in het logo aan te geven. In 1999 verschijnt een ster met gebogen stralen op het embleem. Het verschijnt op de eerste drie letters van de bedrijfsnaam. Deze visuele truc lijkt op een knuffel. In principe is het heel logisch als we rekening houden met de niche waarin het bedrijf opereert. Samenkomen met vrienden of familie met een glas bier wordt echt geassocieerd met een goede vriendelijke sfeer.

Terugkomend op het kleurenschema van het logo, ziet het er erg zelfverzekerd uit. De combinatie van wit en rood oogt contrasterend en stijlvol. Het wordt vaak geassocieerd met passie, kracht en succes. Trouwens, de bijgewerkte versie van het logo, die in 1999 werd ontwikkeld, markeerde de overgang van het bedrijf naar het nieuwe millennium. In principe is dit een vrij krachtige zet — om te laten zien dat het bedrijf niet alleen een solide geschiedenis heeft, maar ook een eigen begrip van de vector van de toekomst.

Chuck Taylor All-Star

Chuck Taylor All-Star Logo

Dit is een bekend casual schoenenmerk van Converse. Het is niet voor niets dat merkemblemen zo op elkaar lijken. Het model zag de wereld in de jaren ’20 van de vorige eeuw en verwierf al snel wereldwijde bekendheid. Sinds 2003 is het eigendom van een andere gigant die bekend staat om zijn kwaliteitsschoenen en -kleding — Nike.

Een logo dat levendig en gedenkwaardig is, heeft een enorme zichtbaarheid en herkenning. Er is een woordmerk en een grafisch symbool binnen het ronde frame.

In het midden van de witte cirkel is een blauwe ster te zien. En de woorden voor het merk zijn gedaan in twee verschillende stijlen, wat een zeer interessant contrasteffect creëert. Het opschrift ‘Converse All Star’ is te zien rond de omtrek van het embleem. Alle hoofdletters worden hiervoor gebruikt. Deze belettering ziet er verfijnd en zelfverzekerd uit en siert effectief de binnenkant van het embleem. Het klassieke rechte lettertype is daar heel toepasselijk, net als de kleur rood.

De ‘Chuck Taylor’-letters flankeren de ster in handgeschreven stijl en blauw om te contrasteren met de leesbaarheid van de ‘Converse All Star’-letters.

Een ander stijlvol detail op het Chuck Taylor All Star-logo is de afbeelding van dubbele stiksels rond de hele omtrek van het frame, wat kan wijzen op de hoge kwaliteit van de geproduceerde schoenen en de aandacht van de technologen van het bedrijf voor alle details.

Samen ziet alles er doordacht en harmonieus uit, en de ster als het compositorische centrum van het embleem ziet er passend en stijlvol uit.

Macy’s

Macys Logo

Dit bedrijf is een internationaal bekende warenhuisketen. Het logo is visueel vrij eenvoudig, maar heeft tegelijkertijd voldoende herkenning. Het logo begint met een grote rode ster. Vervolgens de naam van het bedrijf, die in kleine letters is afgebeeld. En in plaats van een apostrof wordt een klein zwart sterretje gebruikt. Het ziet er erg origineel uit en vormt een stijlvol contrast met de rode ster die aan het begin van het logo is gebruikt.

Een ander detail dat de moeite waard is om op te letten, is het lettertype dat voor het logo wordt gebruikt. Het is heel subtiel, maar het was niet altijd zo. Deze stilistische beslissing werd onderdeel van het succesvolle herontwerp van het logo. Trouwens, als je de geschiedenis van het logo volgt, is het lettertype sinds 1978 dunner geworden.

De ster in het Macy’s-logo verscheen en verdween. Het eerste logo van het Macy’s netwerk werd ontworpen in 1920, toen was het er nog niet. De ster, die de apostrof verving, werd voor het eerst gebruikt in het logo van 1948. Het bleef ook in het herontwerp van 1960. Maar de varianten van het logo van 1970, 1978 en 1982 waren zonder ster. Maar in 2004 keert het niet alleen terug waar het eerder was in plaats van een apostrof, maar vindt het ook een plaats voor zichzelf helemaal aan het begin van het logo. De huidige versie van het bedrijfslogo begint ook met een grote rode ster.

Bank of India

Bank of India Logo

Ook deze overheidsinstantie gebruikt een ster in haar logo. Het hoofdkantoor van de Bank of India is gevestigd in Mumbai. Het logo is interessant vanwege de symboliek die erin verwerkt is. Maar laten we alles in fasen bekijken. Het eerste dat opvalt is de grote rechthoek, die als basis dient voor andere elementen van het logo. De kleur van het Bank of India-logo is blauw. Het is vol, maar zonder overkill. Ziet er stijlvol uit.

Tegen deze blauwe achtergrond zien we de naam van het bedrijf in witte letters geschreven. Grote en kleine letters, rekening houdend met de vereisten van grammatica — iets dat mensen die ervan houden zullen verrukken als ontwerpers de normen van literair schrijven in merkidentiteit volgen. Tegenwoordig, wanneer er een trend is naar vereenvoudiging en het maken van logo’s bestaande uit hoofdletters, lijkt deze optie best voordelig. Het kan ook wijzen op een toewijding aan traditie. Om de reputatie van een bank te associëren met een betrouwbare instelling, is dit een geweldige truc.

Volgende na de naam is een vijfpuntige ster, waarvoor een donkeroranje tint is gebruikt. Laten we nu verder gaan met het meest interessante deel van het logo: het beeld van een persoon die zich in een ster bevindt. Een man houdt een drietand in zijn handen, een leeuw ligt vlakbij. Hier is het heel curieus hoe de figuur van een persoon wordt afgebeeld. Uit de compositie blijkt duidelijk dat hij een wild dier bestuurt en met zijn hand op zijn manen rust. In de context van de activiteiten van een bank kan een dergelijke techniek erop wijzen dat het management van de bank over de nodige middelen beschikt om haar positie op de markt te beheren en de investeringen van haar klanten te beschermen.

Aardman

Aardman Logo

Dit is de naam van een bekende animatiestudio, die beroemd werd door vele beroemde animatiefilms, tv-series en succesvolle voorbeelden van reclame met animatie-elementen. Het werd opgericht in 1972 in Engeland. Tegenwoordig heeft het 8 divisies in zijn structuur, die in verschillende niches van de animatiekunst werken.

Van tijd tot tijd moet men bij het analyseren van de ontwikkeling van bedrijfslogo’s in hun dynamiek focussen op de trend naar vereenvoudiging van visuele elementen. Bedrijven proberen begrijpelijker te zijn en de betekenis van hun logo’s overtuigend over te brengen, aangezien moderne mensen worden overspoeld met een overdaad aan informatie en lange tijd niet de mogelijkheid hebben om te analyseren. Als het eerste Aardman-logo dus schietapparatuur afbeeldde waar verschillende sterren uit vlogen, dan is het huidige logo aanzienlijk veranderd. Gebruikte alleen de naam van het bedrijf en één ster in het linkerbovengedeelte erboven.

Toegegeven, er is één visueel effect dat dit logo onderscheidt van vele andere, die ook in de minimalistische stijl zijn gemaakt. Dit is een raw edge-effect. Het lijkt alsof het logo in beweging is. Dit weerspiegelt grotendeels de gedrevenheid waarmee de animatiestudio werkt, waarbij nieuwe werken worden uitgebracht die zijn ontworpen om de kijker te verrassen.

Captain America

Captain America Logo

Hadden we het eerder over echt opererende bedrijven, nu richten we ons op het beroemde stripfiguur van uitgeverij Marvel Comics. Dit personage verscheen voor het eerst in de jaren 40 van de vorige eeuw, schrijver Joe Simon en kunstenaar Jack Kirby werkten aan de ontwikkeling van zijn imago.

Het belangrijkste artefact dat bij deze held hoort, is zijn schild. Het onverwoestbare schild, dat de rol van het belangrijkste wapen van de held speelt, kan tot op zekere hoogte als zijn logo worden beschouwd. Binnen het schild is een zilveren ster die tegen een blauwe achtergrond zit. Kortom, de blauwe achtergrond voor de ster is natuurlijk. Verder is de schijf versierd met strepen langs de omtrek. Naar het midden en de rand zijn de rode glansstrepen, met een metalen streep ertussen.

Over het algemeen lijkt het palet van het Captain America-logo op de kleuren van de Amerikaanse vlag, wat vrij logisch is voor dit personage. En laten we nu verder gaan van het merk van de stripheld naar het logo van een ander soortgelijk project.

Steven Universe

Steven Universe Logo

Dit is de titel van een Amerikaanse animatieserie over een jongen Stephen die leeft met magische humanoïde aliens. De serie is geschreven door Rebecca Sugar. Het logo had verschillende versies, die elk draaiden om de naam van het hoofdpersonage van de animatieserie.

Het nieuwste herontwerp van het Steven Universe-logo is een veelkleurige, driedimensionale cartoonnaam. Aangezien het logo in deze collectie is opgenomen, zit er ook een ster in — en niet één.

De eerste kleine ster wordt gevormd door de illusie van negatieve ruimte binnen de eerste letter van het woord Universum. En de tweede staat in het logo achter de naam Steven. De stijl volgt de stijl die is gekozen voor het lettertype dat de naam van deze animatieserie weergeeft.

Coldwell Banker

Coldwell Banker Logo

Dit is een bedrijf dat bekend staat als een van de meest populaire franchises in de Amerikaanse vastgoedniche. De geslaagde combinatie van lettertype en kleuren zorgt ervoor dat het logo alle belangrijke betekenissen van de activiteiten van het bedrijf erdoorheen brengt.

Het is vermeldenswaard dat de kantoren van dit netwerk tegenwoordig vertegenwoordigd zijn in 49 staten. Erkenning is daarom erg belangrijk voor haar.

Het opschrift met de naam van het bedrijf staat in 2 regels op een rechthoekig veld. Overigens is het lettertype in opdracht van dit bedrijf speciaal voor dit bedrijf ontwikkeld. Misschien zou iemand denken dat dit een overkill is, maar in de praktijk zijn dergelijke beslissingen heel redelijk, want: hoe gemakkelijker het is om onder andere het Coldwell Banker-logo te herkennen, hoe beter het in het geheugen wordt bewaard. Er werd gekozen voor een nogal zachte versie van het lettertype, wat kan worden geassocieerd met de loyaliteit van het bedrijf bij het bedienen van zijn klanten.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan een ander deel van de compositie. Het is een klein vierkantje aan de linkerkant. Het snijdt 2 hoofdletters van de woorden die de naam van het bedrijf vormen.

Naast het woord ‘Bankier’ bevat dit logo nog enkele details die aangeven dat het logo toebehoort aan een bedrijf dat actief is in de financiële sector. Deze:

  • Type logo. Woordlogo’s zijn een vrij populaire keuze, omdat de praktijk laat zien hoe goed ze werken in een bepaalde zakelijke niche.
  • Kleurenpalet. De combinatie van een gradiënt van blauwe en witte kleuren, evenals imitatie van volumetrische elementen, getuigt van prestige en ernst. De kleur blauw wordt in principe geassocieerd met volwassenheid, ernst en verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Zo communiceert het bedrijf met succes aan zijn klanten dat zijn merk betrouwbaar, stabiel en gemakkelijk te begrijpen is.

Energy Star

Energy Star Logo

Zo heet het Amerikaanse overheidsprogramma, dat gericht is op energiezuinig verbruik. Het programma werd begin jaren 90 gelanceerd. Tegenwoordig is het programma actief in Noord-Amerika, evenals in sommige landen van Azië.

Als we het hebben over de visuele identiteit van het programma, dan wordt het gekenmerkt door stabiliteit. Wat was het uiterlijk van het eerste logo in 1992, dus het kernidee is nu ongewijzigd gebleven. Toegegeven, er hebben zich toch enkele transformaties voorgedaan — en deze hebben betrekking op het kleurenpalet.

De naam van het bedrijf wordt heel goed weergegeven in het Energy Star-logo. Het cursieve woord «Energie» wordt gevolgd door een afbeelding van een ster. Dit deel van de compositie is bedekt met een elegante boog. In de vorige versie van het logo waren al deze elementen in het zwart en op een witte achtergrond geplaatst. Het daaropvolgende herontwerp veranderde het uiterlijk van het logo enigszins. De witte compositie staat nu tegen een blauwe achtergrond. Hierdoor zag ze er frisser en levendiger uit.

Toys «R» Us

Toys R Us Logo

Toys «R» Us staat bekend om zijn opvallende logo dat volledig weerspiegelt wat het bedrijf doet. Het werkterrein van het bedrijf is de speelgoedindustrie. Het werd opgericht in 1948 en had een andere naam. De huidige naam verscheen in 1957 en de ster verscheen in 1998 op het logo.

Het logo is erg interessant en leuk. Hij ziet er aantrekkelijk en vriendelijk uit.

Het Toys «R» Us-logo is ook interessant vanwege zijn geschiedenis van transformaties. Als eerder de letter «R» in de ster werd geplaatst, bevindt de witte ster zich nu in de blauwe letter. Deze stilering veranderde het in een functioneel stuk dat ruimte inneemt in de brief.

Dit was een selectie van interessante logo’s die de ster gebruiken. En ondanks de overeenkomst in sommige details, zijn ze allemaal verschillend en geven ze de specifieke kenmerken van de activiteiten van hun bedrijven weer.