Thursday Night Football lanceert op Prime Video met nieuwe identiteit

NFL Thursday Night Football Logo
Amazon’s pay-per-view streamingdienst Prime Video lanceert zijn voetbalbedrijf Thursday Night Football (TNF) met een nieuw logo. Tijdens de Super Bowl LVI-uitzending wordt een gloednieuwe trailer vrijgegeven. NFL-spellen voor voetbalfans zijn vooral populair, waardoor de uitzending van TNF op dit moment belangrijk is om het gerevitaliseerde merk naar een hoger niveau te tillen. Door Prime Video het exclusieve recht te geven om te streamen, krijgen alle kanaalleden een unieke ervaring.

NFL Thursday Night Football Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie van het merk is het resultaat van een nauwe en effectieve samenwerking met de ontwerpstudio Pentagram. Het marketingbedrijf is gestart met de ontwikkeling van een logo. De ontwerpers lieten zich voor zijn creatie inspireren door populaire elementen van sportparafernalia en originele afbeeldingen — de punt van een pijl, die wordt geraden in de glimlach van een Amazone en de puntige vorm van een American football-bal. Identificatie-elementen zullen het merk volgend seizoen vergezellen tijdens de show. De bijgewerkte visuals laten de gemeenschappelijkheid en eenheid van de merken zien en weerspiegelen de opwinding die alleen de NFL bij fans oproept. Het nieuwe logo heeft de vorm aangenomen van een heraldisch schild, met in de bovenste sectoren herkenbare emblemen van het merk en Prime Video. Het hoofdveld van het schild vult het tekstblok met de volledige naam van het kanaal. In navolging van de minimalistische stijl heeft het beeld geen andere elementen meer die de kijker afleiden van de hoofdinformatie. Deze prestatie zorgde voor de herkenning en het gemak van de verwerking van de ontvangen informatie.

De hoofdtekst is schreefloos met een kenmerkende schuine linkerzijde, die het verlangen naar de overwinning, de verdere ontwikkeling en de dynamiek van sportevenementen kenmerkt. Vetgedrukte letters van woorden boven elkaar met een middenlijn zijn gemaakt in wit, wat een contrasterend accent geeft tegen een blauwe achtergrond met kleurovergang. De test is gemakkelijk te lezen in elk formaat ontwerp van het logo.

NFL Thursday Night Football Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De bedrijfskleur van het merk is blauw, in zijn verschillende tinten. Het verminderen van de elementen van het kleurenpalet is gericht op het behouden van de minimalistische stijl van het logo, waardoor het gemak en de eenvoud van perceptie van het gehele visuele teken wordt gewaarborgd. Door de vormverandering konden alle functies en veranderingen van het sporttelevisiemerk op een andere manier worden gepresenteerd.