This Way Up heeft een nieuwe branding gecreëerd voor de Nurish kaaslijn

Nurishh Logo

De nieuwe lijn van kruidenkazen «Nurishh» kreeg onlangs zijn eigen merkvisuals en prachtige verpakkingen dankzij het in Londen gevestigde ontwerpbureau This Way Up.

In verband met de opkomst van een trend als flexitarisme (spontaan vegetarisme) denken veel fabrikanten van voedingssupplementen en gespecialiseerde eetbare producten na over uitbreiding van hun assortiment. Vegetarisme komt steeds meer voor en mindful eten is een heel concept geworden voor de jongere generatie die de gezondheid bewaakt.

Nurishh Nieuw Logo

In 2020 kwam het idee om de markt te veroveren met een uniek product — plantaardige kaas — van de Bel Group. Dit succesverhaal begon toen het management All in Foods, de kaasstartup, overnam. Wat betreft het creatieve bureau This Way Up, had het bedrijf gelijk. Getalenteerde ontwerpers hebben al gewerkt aan projecten voor merken van gezond eten en drinken, en tot hun belangrijkste klanten behoorden bekende bedrijven als Danone en Marmite.

Met een gedetailleerde analyse van de niche werd duidelijk dat het sleutelconcept in deze categorie de eenwording van voedsel in het gezin is. Dit betekent dat het gezin «helden» van de keuken heeft die met succes een moeilijke taak proberen aan te gaan — om iedereen smakelijk en bevredigend te voeden, ongeacht wat een of ander gezinslid het liefst eet.

Later bedachten ze een naam — aardig, zacht, dierbaar en zo huiselijk — Nurishh. De auteurs besloten om de ideeën van de tandem van gezondheid en smaak als gelijkwaardige componenten van voeding over te brengen. Ontwerper Beth Kelsall is van mening dat design smaak moet overbrengen om het aantrekkelijker te maken voor de consument. Daarom heeft de speciale niche van kaasproducten voor vegetariërs en aanhangers van een bepaald soort voedsel een vrije ruimte geopend voor een helder en uitzonderlijk productontwerp.

Logo Nurishh

Nurrish was het merk dat de stereotypen over kaas doorbrak. Catchy tonen, een ongebruikelijk lettertype, een minimum aan formalisme, willekeurige modulaire vormen — dit is het ondeugende visuele karakter van het nieuwe merk.

Illustratieve letters, abstractie van vormen en kleine letters van verschillende aangename tinten creëren een huiselijke sfeer en trekken een potentiële koper aan met hun uiterlijk. Inderdaad, te oordelen naar het verpakkingsontwerp, is dit product geen beperking, maar een alternatieve nieuwigheid.

Het ronde, vloeiende lettertype en de blokken die eruitzien als plakjes kaas, brengen absoluut nauwkeurig de sfeer van een snack in het gezelschap van familieleden, wanneer elk gezinslid op zijn eigen manier een lekkernij afsnijdt.

Kaas van plantaardige oorsprong in een nieuwe verpakking is al in de verkoop, dus vergelijkbare modellen zijn al te vinden in de VS en Europa.