The Tennis and Rackets Association – visuele identiteitsverandering

  Tennis and Rackets Association Logo

  Voor het eerst in haar geschiedenis onderging de Tennis and Racket Association (T&RA), opgericht in 1907 en met het hoofdkantoor in Queen’s Club in West Kensington, Londen, een volledige rebranding. De beslissing werd genomen tijdens een pauze in de competitie vanwege de pandemie. Ondanks de tragiek van de situatie hebben epidemiologische beperkingen het mogelijk gemaakt aandacht te besteden aan een langverwachte kwestie – de verandering in de visuele identiteit van de vereniging. De ontwikkeling ervan werd toevertrouwd aan een jong maar al succesvol ontwerpbureau – Hello Morning.

  Tennis and Rackets Association Nieuw Logo

  Het was belangrijk voor de ontwerpers om de belangrijkste doelen van de vereniging weer te geven – het aantrekken van sponsors, het vergroten van het aantal deelnemers. Tegelijkertijd was het nodig om zich te concentreren op de dynamiek en energie die onder haar auspiciën van de spelen werd uitgevoerd. Tegelijkertijd kon meer dan 600 jaar geschiedenis van de sport zelf niet worden genegeerd, wat zorgde voor een harmonieuze visuele eenwording van het verleden, het heden en de toekomst van tennis, waarbij de slogan “Een toekomst gebouwd op geschiedenis” voor zich spreekt. Dit alles, zoals bedacht door de T&RA-leiding, moet een demonstratie zijn van de toewijding van de vereniging om vooruit te komen, gebaseerd op een eeuwenoud erfgoed.

  Logo Tennis and Rackets Association

  De creativiteit van het Hello Morning-team heeft geleid tot een radicaal herontwerp van het logo in een moderne stijl met behoud van de historische geest van het merk. De afwijzing van de overbelasting van het beeld, het verlangen naar laconiek en het voldoen aan het minimalisme kwam tot uiting in het gebruik van alleen de afkorting van de naam van de vereniging in plaats van de volledige tekst. De oorspronkelijke oplossing was om het “&”-teken te vervangen door zijn symbolische afbeelding met behulp van twee gekruiste rackets. Op deze manier werd zowel een krachtige visuele impact als de breedte van de informatiepresentatie in zo’n eenvoudig compositorisch bord geboden. Gekruiste rackets zijn een polysemantisch symbool. Dit is een algemene indicator van de eenheid van de twee spelrichtingen die onder T&RA vallen, hun gemeenschappelijkheid en fusie. Evenals de gelijke verantwoordelijkheid van de Vereniging en haar inclusiviteit.

  Tennis and Rackets Association Voor en Na Logo (geschiedenis)

  In overeenstemming met de noodzaak om een ​​verbintenis met zijn geschiedenis tot uitdrukking te brengen, zijn de twee belangrijkste tinten blauw – donker en licht – behouden in het merklogo. Maar om een ​​dramatisch accent te creëren, krijgt het nieuwe embleem drie gedurfde en gedurfde kleuren die worden gebruikt in de imago-elementen van het merk. Ze verfrissen de look en benadrukken tegelijkertijd de twee belangrijkste tinten, waardoor ieders aandacht wordt getrokken.

  Het acroniem is geschreven in een modern vetgedrukt cursief lettertype Ambit van CoType Foundry. Deze prestatie benadrukt de sportieve stijl van het merk en maakt het gemakkelijk leesbaar. Naar rechts kantelen voegt dynamiek toe, brengt tekst tot leven, maakt het interessanter en boeiender. Er werd alles aan gedaan om de nadruk van de nieuwe visualisatie te verleggen naar de games zelf en hun functies.