The Seven Network Logo

Seven Network Logo

The Seven Network is een van de meest populaire Australische tv-zenders. Het werkt als onderdeel van een gratis televisienetwerk en verblijdt kijkers al meer dan 60 jaar met interessante programma’s. De meest bekende series, shows, films, nieuwsblokken, enz. verschijnen periodiek in de lucht.

Nu is het free-to-air netwerk eigendom van het grootste mediabedrijf Seven West Media en heeft het de hoogste rating in Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sydney. Maar het was niet altijd zo. De zender heeft een lange geschiedenis, waarin niet alleen de eigenaren veranderden, maar ook de omvang van de uitzendingen.

Betekenis en geschiedenis

The Seven Network Logo Geschiedenis

De basis voor de vorming van het moderne The Seven Network werd in de verre jaren ’50 gelegd. In die periode verschenen er verschillende onafhankelijke stations in verschillende steden van het land, die alleen in een bepaald gebied werkten. De eerste werd opgericht in Melbourne en gelanceerd in 1956.

Later was er een station in Sydney. In 1959 werd een station in Perth aan de lijst toegevoegd, wat het eerste commerciële netwerk in de stad werd. Ze werden ook gevolgd door stations in Brisbane en Adelaide. Allen fungeerden als zelfstandige eenheden. Maar na verloop van tijd volgden de eigenaren een cursus om partnerschappen te creëren en de stations te verenigen. Vanaf dat moment begon de geschiedenis van The Seven Network.

1962 — 1963

Network 7 Logo 1962-1963

In 1962 (1 juli) werd een noodlottige beslissing genomen, die het begin werd van de vorming van het eerste prototype van het moderne kanaal. De essentie was om twee grote stations HSV-7 (Melbourne) en ATN-7 (Sydney) te combineren. Latere stations Adelaide en Brisbane sloten zich bij deze unie aan.

Als gevolg hiervan verscheen op de televisieruimte een nieuw netwerk van Network 7. Het bedrijf zorgde niet alleen voor hoogwaardige uitzendingen, maar ook voor visuele identificatie. Dus het publiek zag op de schermen een laconiek icoon in de vorm van een tv met een karakteristiek nummer 7 en een inscriptie erin.

Het ontwerp beschreef nauwkeurig het Network 7-netwerk en de vector van zijn activiteiten. Er was niets overbodigs in het logo — alleen een groot cijfer in vetgedrukte letters, de bedrijfsnaam in drukstijl en een rand in de vorm van een scherm.

Dit betekende dat het bedrijf zich uitsluitend richtte op het creëren van essentiële kwaliteitsproducten die interessant zouden zijn voor Australische inwoners. De inspanningen waren niet tevergeefs en al snel werd de huisstijl van de zender herkenbaar. In de toekomst bezweek hij nog steeds voor veranderingen, maar het cijfer 7 bleef altijd op het logo staan.

1963 — 1969

Australian Television Network Logo 1963-1969

1963 was een andere periode van dramatische verandering voor het kanaal. Dit jaar waren er interne veranderingen in het bedrijf, waardoor het een grotere naam kreeg — het Australian Television Network. De rebranding kwam niet alleen tot uiting in de naam, maar ook in het bedrijfslogo. De omtrek van de tv blijft in het nieuwe pictogram, maar in een nieuw formaat.

In het monochrome frame bevond zich een kaart van het continent (alleen contouren) en een inscriptie op drie niveaus in een schreefloos lettertype. Het vernieuwde logo was het bewijs dat de koers van het bedrijf onveranderd bleef, maar tegelijkertijd breidde het televisienetwerk zijn activiteiten uit. Dit betekende dat het merk evolueerde en ernaar streefde zijn technologie te verbeteren.

1969 — 1976

Seven Network Logo 1969-1976

Qua identiteit is deze periode een terugkeer naar de basis te noemen. Het Australische netwerk keerde terug naar de laconieke naam Seven Network. Het gebeurde in 1969. Op dat moment veranderde ook het logo en de huisstijl. Een brutaal en krachtig symbool in een minimalistisch design verscheen op tv-schermen. De kleur van de badge is niet veranderd — hij werd nog steeds in strikt zwart-wit gemaakt.

De inhoud van het embleem zelf is veranderd. Alle inscripties werden eruit gehaald en alleen het traditionele nummer 7 bleef over, het zag er massiever uit dan op eerdere versies. Maar dit bederft het embleem helemaal niet. Integendeel, ze zag er zeer elegant en modern uit volgens de canons van die tijd.

De keuze voor een dergelijk ontwerp symboliseerde de bevestiging van de posities van de tv-zender op nationaal niveau en de versterking van de interne structuur. Seven Network behaalde zelfverzekerd en gestaag hoge kijkcijfers op televisie. En in de jaren die volgden, slaagde ze daarin.

1975 — 1989

Seven Network Logo 1975-1989

De volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf begon in 1975. Zwart-wittelevisie werd vervangen door uitzendingen in kleur. Onder invloed van het evenement werd ook het logo van de zender gewijzigd. De contouren van het embleem werden zachter en tegelijkertijd expressiever, en de rechterkant van het cijfer 7 was licht gebogen. Het voegde wat elegantie toe. Daarnaast zijn de framekleuren veranderd.

De heldere ring is geschilderd in iriserende tinten met gradiënten. De uitvoering is gedurfder dan de vorige versie. Dit betekende maar één ding: Seven Network werd een herkenbaar merk dat zich op landelijk niveau bekend kon maken. Bovendien hebben de eigenaren altijd geprobeerd om «bij de tijd te blijven», dus hebben ze het ontwerp aangepast aan nieuwe trends.

1987 — 1989

Australian Television Network Logo 1987-1989

Tijdens deze periode was er nog een rebranding van het televisienetwerk. In 1987 veranderde het bedrijf het concept van het logo en de naam. Seven Network werd weer een Australisch televisienetwerk. Maar dit keer is er voor een heel ander ontwerp gekozen. Het symbool van het kanaal was een icoon in de vorm van een driehoek, gemaakt in 3 kleuren.

Het logo combineert witte, rode en blauwe tinten. Het meeste was blauw geverfd. Tegen de achtergrond van dit gebied stond een witte ster en aan de linkerkant was het embleem aangevuld met een rode diagonale lijn. Het was de enige badge zonder inscripties en een uitgesproken figuur. 7 werd hier alleen gelezen in het symbool van de zevenpuntige ster. Het heldere logo, hoewel het de nadruk legde op durf en expressiviteit, bleef niet lang hangen.

1989 — 1991

Australian Television Network Logo 1989-1991

In 1989 werd besloten het embleem definitief te maken. De driehoek werd ontbonden en omgezet in de letter A, en de overige details werden aan de inscriptie gehecht. Het eerste woord dat met een driehoek begon, betekende «Australisch» en de rest «televisienetwerk». Alles bij elkaar duidde de naam van het kanaal aan. De ster en driehoek zijn van kleur verwisseld om de bereidheid van het bedrijf voor verandering te tonen.

Daarnaast wordt de stijl «opgefrist» door de toevoeging van blauwe sterren, die doen denken aan sneeuwvlokken. Ondanks de stijlvolle uitvoering veranderde dit ontwerp al snel. Al in januari 89 keerde het bedrijf terug naar de traditionele naam Seven Network.

1989 — 1999

Seven Network Logo 1989-1999

Na de terugkeer van de naam besloot de directie het logo radicaal te wijzigen. Ontwerpers hebben een volledig nieuw concept van bedrijfsidentiteit gecreëerd, wat de toewijding van het merk aan uitmuntendheid in alles bevestigde. Nu is het vernieuwde rode logo op de schermen verschenen.

De figuur 7, al bekend bij kijkers, bevindt zich in het midden, maar in een interessantere versie. Ze kreeg de originele textuur, die een witte lijn binnenin suggereerde. De cirkel bleef hetzelfde, maar veranderde van kleur in rood. Zo’n uitvoering werd vooral gedenkwaardig en symboliseerde het begin van de activiteit.

2000 — 2003

Seven Network Logo 2000-2003

Het begin van 2000 was een belangrijke periode voor het Zeven Netwerk. Op dit moment bereikte de visuele identiteit van het merk een nieuw niveau. Het ringlogo is vervangen door een lintbadge. De nummer 7 heeft een nieuwe executie gekregen in verband met de Olympische Spelen, die deze zomer in Australië werden gehouden. Seven Network, als een van de beste tv-zenders op landelijke schaal, timede het logo voor dit evenement. Besloten is om het logo in 5 kleuren te gebruiken (groen, rood, geel, oranje en blauw).

2003 — heden

Seven Network Logo 2003

Na de Olympische Spelen veranderde de huisstijl van het televisienetwerk weer. Deze keer bleef de lintstijl van de afbeelding behouden, evenals de afmetingen van de figuur (dikte, vorm en grootte). De nieuwe badge bestond uit 2 dikke rode elementen die op korte afstand waren geplaatst. Het symboliseerde betrouwbaarheid, expressiviteit en stabiliteit. In 2012 is er een kleine aanpassing gedaan aan het ontwerp — de rechterbovenhoek werd lichtrood.

Logo lettertype en kleuren

The Seven Network Logo

Het moderne Seven Network-logo is gemaakt in de beste tradities van een minimalistische visuele identiteit. Het combineert moderne modetrends met elementen die respect voor de geschiedenis van het merk benadrukken. Het embleem is gebaseerd op de iconische zeven, die op verschillende tijdstippen op veel bedrijfsbadges stond.

Logo The Seven Network

Tegelijkertijd is het gemaakt in een moderne stijl. Dit komt tot uiting in de vormkeuze. Twee hoektrapeziums die elkaar niet kruisen maar dicht bij elkaar staan, zien er zeer stijlvol uit op een witte achtergrond. Een dergelijk ontwerp wordt geassocieerd met hoge kwaliteit, transparantie en professionaliteit. Het is op deze principes dat het werk van het kanaal is gebaseerd.