The Office Logo

The Office Logo

De Amerikaanse televisieserie The Office is verdeeld in 9 seizoenen, die tussen 2005 en 2013 op de National Broadcasting Company werden uitgezonden. Ze bevatten 201 afleveringen, dat wil zeggen, het totale aantal afleveringen is veel meer dan in de originele Britse show The Office, uitgezonden op BBC2. De belangrijkste genres zijn satire, pseudodocumentaire en comedy. Het thema van de serie is het leven van collega’s in een gesloten team, hun problemen, complexen, conflicten, vriendschap en werkdagen.

Betekenis en geschiedenis

Logo The Office

De komedie is gefilmd als een reportage vanuit het kantoor van het fictieve bedrijf Dunder Mifflin, dat briefpapier en papierproducten verkoopt. Ondanks het bestaan ​​van een kant-en-klaar script, lijkt de serie op een realityshow doordat de acteurs mochten improviseren. Bovendien wisten ze niet waar de camera was en vanuit welke hoek ze op dat moment gefilmd werden. Dankzij een creatieve aanpak zijn veel acties onvoorspelbaar en zijn emoties absoluut reëel.

Als in de eerste afleveringen de verhaallijn zich alleen in de beperkte ruimte van het kantoor ontwikkelde, gingen de helden later geleidelijk buiten de vier muren. Het publiek maakte kennis met hun familie, huishoudelijke taken en persoonlijk leven. Maar de opnamestijl is niet veranderd: elke aflevering ziet eruit als een fragment uit een documentaire.

De Amerikaanse versie van The Office is een geslaagde bewerking van de Britse 14-delige show. Ze heeft meer dan 20 prijzen ontvangen voor haar creatieve verhalen, uitstekende regie, uitstekend acteerwerk en andere veelgeprezen prestaties. In de loop van de tijd veranderde de populaire komedie in een soort mediafranchise: er werd een computerspel op gebaseerd.

The Office kopieert niet alleen het formaat van de gelijknamige Britse tv-serie, maar ook het logo — een korte zwarte inscriptie op een witte achtergrond. Oorspronkelijk gebruikte de titel een standaard zwart schreefloos lettertype. Voor de Amerikaanse versie gaven de ontwikkelaars de voorkeur aan een heel ander ontwerp: letters met «defecten» en afrondingen aan de uiteinden, alsof het woord op een typemachine was getypt. Tegelijkertijd bleef de kleur zwart, hoewel er een alternatieve optie is: een rode inscriptie onder een hoek en verdeeld in twee lijnen.

Het logo van de comedyshow is erg laconiek. De ontwerpers voegden er geen grafische elementen aan toe — ze beperkten zich tot een simpele zwarte titel op een witte achtergrond. Dit heeft zijn eigen symboliek: een woordmerk ziet eruit als een stukje tekst in een document en wordt daarom geassocieerd met kantoorwerk.

Alle letters zijn in kleine letters, wat wijst op enige onvolledigheid. Je krijgt de indruk dat de inscriptie ergens een begin en een einde heeft en zelf uit zijn verband is gehaald. Dit effect wordt versterkt door de stilering: de karakters lijken door hun karakteristieke vorm op prints. De rode versie is meer reclame en ziet eruit als een postzegel.

Logo lettertype en kleuren

The Office Logo

Het lettertype dat wordt gebruikt voor het Office-logo heeft veel tegenhangers. Er zijn zowel betaalde opties (Typewriter FS Regular van FontSite Inc. of Typewriter Serial Regular van SoftMaker) als gratis (Linowrite Regular van LennardGlitter, Typewriter Regular van Roger White). Ze zijn verenigd door hetzelfde letterontwerp: ze lijken met een typemachine te zijn geschreven. Kenmerkende kenmerken van de stijl zijn onder meer onevenredigheid, oneffenheden, afrondingen aan de uiteinden, lange schreven bovenaan «h» en «i».

De titel van de sitcom tv-show is zwart gekleurd en de achtergrond is helemaal wit. Deze combinatie wekt de indruk dat het opschrift uit kantoordocumenten is ontleend. Een minimalistisch palet verbindt het logo en de tv-show waar het bij hoort. Een soortgelijke truc werd gebruikt in de Britse versie van The Office. Er is ook een felrood embleem dat is ontworpen om de aandacht te trekken.