The Body Shop Logo

  The Body Shop Logo

  The Body Shop is een franchisebedrijf dat begon als een kleine familiezaak in Brighton. Het werd in 1976 opgericht door ondernemer Anita Roddick. Het basisassortiment van zijn producten omvat cosmetica, parfums, gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten. Alle producten zijn gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen. Sinds 2017 is het merk eigendom van het Braziliaanse bedrijf Natura met hoofdkantoor in Londen (VK).

  Betekenis en geschiedenis

  The Body Shop Logo Geschiedenis

  Wat is The Bodyshop?

  Dit is een Engels bedrijf dat een breed scala aan cosmetische en decoratieve cosmetica, parfums en accessoires produceert. Ze verzet zich actief tegen het testen van producten op dieren.

  In de loop van de jaren van zijn bestaan ​​hebben de merksymbolen van The Body Shop verschillende updates ondergaan. Als gevolg hiervan bereikte het totale aantal logo’s drie. Ze tonen de eenheid van kleur (groen) en vorm (langwerpige veren).

  1976 – 1998

  The Body Shop Logo 1976-1998

  De debuutversie bestaat uit afbeeldingen en tekst op een groene achtergrond. In het midden staat de druppelvormige merknaam. Ze zijn langwerpig en gegroepeerd in drie op elke semi-ovale lijn. Bovenaan staat het schuingedrukte artikel “The”, aan de linkerkant staat het woord “Body”, aan de rechterkant staat “Shop”, die worden gescheiden door horizontale lijnen boven en onder.

  1998 – 2004

  The Body Shop Logo 1998-2004

  De zijstickers zijn tussen de drie pennen naar boven verplaatst. Alle elementen zijn lichtgroen gekleurd.

  2004 – heden

  The Body Shop Logo 2004-vandaag

  De ontwerpers hebben aan elke kant twee druppellijnen achtergelaten en de merknaam in het midden geplaatst. Ze maakten ook het groen donkerder en verbonden de uiteinden van de veren om een ​​ring te vormen.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo The Body Shop

  Het logo is stabiel omdat alle versies dezelfde details hebben: de naam, een open cirkel en langwerpige lijnen die op druppels of veren lijken.

  De inscripties zijn gemaakt in vier soorten lettertypen. In de eerste is het logo cursief en 3D-type met schaduwen, in de tweede – in klassieke letters met schreven, in de derde – in een gladde schreefloze. De kleur is overal stabiel – wit en groen in verschillende tinten.