Tesla Logo

  Tesla Logo

  Elon Musk heeft miljoenen dollars in Tesla geïnvesteerd en dankzij dit heeft hij een echte revolutie teweeggebracht in de auto-industrie. Hij investeerde eerst in een startup met twee ingenieurs: Marc Tarpenning en Martin Forest Eberhard. Toen nam de zakenman een leidende positie in en begon hij zelf de productie te beheren om een ​​voertuig te ontwikkelen dat geen fossiele brandstoffen nodig had. Dit is hoe de eerste elektrische Tesla Roadster verscheen, uitgebracht in 2006.

  Betekenis en geschiedenis

  Tesla Logo Geschiedenis

  Het merk Tesla Motors is opgericht in 2003 en vernoemd naar de beroemde natuurkundige en uitvinder Nikola Tesla. Een paar jaar later schrapte Elon Musk het woord “Motors” uit de naam, aangezien het productassortiment werd uitgebreid met zonnepanelen, fotovoltaïsche modules en batterijen. Nu is het een van de meest geavanceerde bedrijven die zich bezighouden met de productie van schone energie.

  De snelle ontwikkeling had geen enkele invloed op het imago van het bedrijf: Tesla gebruikt nog steeds het logo dat in 2003 werd aangenomen. Gedurende deze tijd slaagde Musk erin een nieuw domein te kopen voor $ 11 miljoen, het aanbod van elektrische voertuigen uit te breiden en het Supercharger-netwerk in te zetten. Maar geen van deze gebeurtenissen was een dwingende reden voor het bedrijf om zijn iconische “T” -symbool op te geven. Het is ontworpen door RO Studio, die het logo heeft gemaakt voor Space Exploration Technologies Corporation.

  Zoals Elon Musk toegaf, stelde het bedrijf hem voor aan Franz von Holzhausen, de man die Mazda verliet en de functie van hoofdontwerper bij Tesla overnam. Hij was het die het uiterlijk van alle elektrische auto’s perfectioneerde en uiteraard de ontwikkeling van het logo voor de revolutionaire startup beïnvloedde.

  De eerste versie bevatte niet alleen een T-vormig element, maar ook een driehoekig heraldisch schild. De gestileerde T stond in het midden, direct onder de merknaam. Een wit schild diende als achtergrond, waardoor het beeld een gesloten vorm kreeg. In de definitieve versie is het er niet meer en staat het woordmerk eronder. Sindsdien is het ontwerp nooit veranderd.

  Logo lettertype en kleuren

  Tesla Logo

  Tesla-fans hebben gespeculeerd over wat het logo zou kunnen betekenen. Sommige ideeën waren absurd. Een Twitter-gebruiker vroeg bijvoorbeeld aan Elon Musk of de “T” de neus van een kat was en kreeg een bevestigend antwoord. Het was een grap van April Fool, maar velen geloofden het.

  Om alle twijfels weg te nemen, publiceerde de uitvinder een post waarin hij uitlegde waarop de vorm van het logo is gebaseerd. Het blijkt dat het niets met katten of neuzen te maken heeft – je moet op zoek naar een bron van inspiratie in Tesla-producten. De gestileerde “T” lijkt precies op de doorsnede van een elektromotor die is uitgevonden door de “naamgenoot” van het bedrijf, de grootste wetenschapper Nikola Tesla. Natuurlijk hebben moderne experts het uiterlijk van een inductiemotor al lang veranderd, maar het principe van de werking ervan blijft hetzelfde.

  De verticale strip vertegenwoordigt een van de windingen die uit de rotor komen en de twee horizontale bogen vertegenwoordigen de stator. “T” betekent dus veel meer dan alleen een letter. Het is de belichaming van het kenmerkende concept van Tesla en een eerbetoon aan de geniale elektrotechnisch ingenieur.

  Gezien het feit dat de fraaie letter “T” is gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van de elementen van een elektromotor, is er geen sprake van het lettertype. Ontwerpers van RO Studio hebben het laten lijken op een onderdeel van de stator en rotor, passend bij het logo van de elektrische autofabrikant. Het futuristische symbool past perfect in het ontwerp van auto’s. De naam van het bedrijf is geschreven in ongebruikelijke karakters die bestaan ​​uit rechte lijnen met afgeknipte uiteinden.

  Beide logofragmenten zijn geverfd in een bedrijfskleur genaamd Tesla Red. In de Hex-tabel is deze te vinden onder de code # cc0000. Het is een donkere maar helder genoeg tint die speciaal is gemaakt voor de innovatieve autofabrikant.