Ternio en BlockCard omgevormd tot «Unbanked»

Unbanked Logo

Dit is hoe het fintech-bedrijf zijn cryptocurrency-gerelateerde producten consolideert, waaronder het vlaggenschip BlockCard.

Unbanked is een nieuw tijdperk voor het fintech-bedrijf. De rebranding omvat een nieuw logo, positionering en klantcommunicatie. Op 30 juni 2021 vindt een volwaardige lancering plaats met gebruikmaking van verkoop-, marketingkanalen en het uitbrengen van nieuwe producten.

Het Unbanked-logo is ontworpen met weinig details en geeft een laconiek beeld. De basis is gemaakt door de naam van het bedrijf, uitgevoerd in een eenvoudig schreefloos lettertype. De linkerkant van de afbeelding wordt aangevuld met geometrische lijnen die op elkaar aansluiten en een onvoltooide rechthoekige vorm creëren.

Unbanked Nieuw logo

Bankdiensten worden geassocieerd met gewoon geld, maar niet met cryptocurrency. Nu, met de hulp van Unbanked, heeft iedereen toegang tot alle voordelen van cryptocurrency. Mede-bedenker Ian Kane stelt dat de groeiende vraag naar cryptocurrency veel bedrijven heeft gedwongen om afzonderlijke diensten of aanbiedingen te creëren die slechts aan een deel van de behoeften voldoen. Unbanked biedt op zijn beurt een holistisch scala aan diensten met behulp van de blockchain. Het bedrijf richtte zich op het versnellen van kernprocessen en het verminderen van hoge commissies.

Alle BlockCard-gebruikers kunnen eenvoudig aankopen doen met cryptocurrency of geld opnemen bij een geldautomaat — alle transacties die we gewend zijn te doen met gewone bankkaarten. Bovendien werd Ternio in oktober vorig jaar de eerste Visa-partner die zich specialiseerde in cryptocurrency-gerelateerde kaarten.