Telus Logo

Telus Logo

Het motto «The future is friendly» weerspiegelt de visie van Telus Communications Inc., omdat de divisies voor de toekomst werken en hiervoor moderne technologieën gebruiken. In het bijzonder zijn de dochtermerken van het bedrijf vertegenwoordigd op het gebied van digitale gezondheid, beveiliging, IT-diensten, internet, IPTV en draadloze telefonie.

Betekenis en geschiedenis

Telus Logo Geschiedenis

Het Canadese telecommunicatiebedrijf Telus Communications maakt deel uit van de Telus Corporation, die werd opgericht in 1990. Beide bedrijven begonnen met de telefoonprovider Alberta Government Telephones, opgericht in 1906 en bedient de provincie Alberta. Het hoofdkantoor was gevestigd in de hoogste wolkenkrabber in de stad Edmonton.

In 1990 werd Telus Communications opgericht op basis van Alberta Government Telephones. Deze herstructurering was nodig om de overdracht van het bedrijf van de publieke naar de private sector te vergemakkelijken. De privatisering eindigde in 1991 toen de provinciale overheid het laatste belang in AGT kwijtraakte. In de daaropvolgende jaren bleef Telus veranderen: eerst fuseerde het met de Edmonton Telephones Corporation, wat leidde tot de definitieve verdwijning van de handelsmerken Ed Tel en AGT, en vervolgens fuseerde het met de British Columbia Telephone Company en legde het de basis voor Telus Corporation. .

Het huidige Telus-logo is hetzelfde voor alle divisies die deze naam dragen. Hij wordt geassocieerd met een breed scala aan diensten en vertegenwoordigt het merk op het gebied van advies, beveiliging, gezondheid, informatietechnologie en telecommunicatie. Het woordmerk ziet er erg minimalistisch uit, maar wordt herinnerd vanwege zijn eenvoud. Het wordt aangevuld met een complexer element: een grafisch symbool in de vorm van een tweekleurig monogram.

De linkerkant van het logo lijkt alleen op het eerste gezicht abstract. In feite is dit een nogal zinvolle combinatie van de letters «T» en «l», waarmee alle Telus-divisies kunnen worden geïdentificeerd. Veel bedrijven kiezen monogrammen als hun emblemen, maar dit bedrijf is een van de weinige die de voorkeur gaf aan een handgeschreven lettertype als versiering. Daarom ziet de kleine letter «l» er hetzelfde uit als in de letter — in de vorm van een gebogen strook.

Maar de hoofdletter «T» is veel moeilijker te herkennen, omdat in plaats van een verticale streep een diagonale lus «l» wordt gebruikt. Bovendien ziet de horizontale lijn eruit als een lange naald, die met zijn scherpe deel door de intra-letterruimte «l» gaat en aan beide kanten balanceert.

Het originele monogram onderscheidt zowel het moederbedrijf als haar dochterondernemingen. Dit komt doordat Telus Communications onlosmakelijk verbonden is met de holdinggroep Telus Corporation en zijn vele merken. Een gemeenschappelijk symbool, aangevuld met een inscriptie, toont de integriteit van de identiteit op alle niveaus. De ongebruikelijke stijl benadrukt het unieke karakter van het telecommunicatiebedrijf en het belang ervan in de servicemarkt.

Logo lettertype en kleuren

Telus Logo

Typografie is een belangrijk aspect van het ontwerp en daarom gebruikt Telus het heldere Helvetica Neue-lettertype, dat op elke grootte goed wordt weergegeven dankzij de strakke lijnen en zonder schreven. Maar de belettering op het logo heeft een iets andere belettering: als je inzoomt, valt op dat de «S» anders is. Het lijkt eerder op een soortgelijke brief uit de Bitstream Vera Sans Bold- of DejaVu Sans Condensed Bold-lettertypen.

Logo Telus

Het palet bevat drie kleuren. Wit (# 000000) dient zoals gewoonlijk als de achtergrond, lichtgroen (# 81cd23) wordt gebruikt voor de handgeschreven «l» van het monogram, en donkerblauw (# 273599) wordt gebruikt voor het opschrift «TELUS» en een diagonale lijn is getekend aan de linkerkant van het logo …