Telstra Logo

  Telstra Logo

  De voorganger van Telstra, bekend als Telecom Australia, was ooit verantwoordelijk voor de telecommunicatiediensten van een heel continent. Deze verantwoordelijkheid ging in 1975 op hem over na de opheffing van de postmeester-generaal. Een paar jaar later, als gevolg van een grootschalige herstructurering, werd het merk Telecom eigendom van de Australian and Overseas Telecommunications Corporation. En pas later, in 1993, verscheen Telstra Corporation op basis van AOTC.

  Betekenis en geschiedenis

  Telstra Logo Geschiedenis

  Wat is Telstra?

  De volledige naam is Telstra Corporation Limited. Het is het grootste telecommunicatiebedrijf van Australië en is actief in vaste telefonie, mobiele communicatie, internetdiensten en kabeltelevisie. Het werd opgericht in 1975.

  Het bedrijf heeft zijn huisstijl vele malen bijgewerkt, maar de transformaties zijn altijd voorzichtig geweest, in sommige opzichten zelfs conservatief. De ontwerpers stonden niet voor de taak om mensen opnieuw kennis te laten maken met het merk Telstra. Ze hoefden alleen de karakteristieke eigenschappen te benadrukken – iets dat iedereen al goed kende. Daarom hebben logo’s uit verschillende jaren veel gemeen – in het bijzonder het element in de vorm van een “vallende” letter “T”.

  1975 – 1986

  Telecom Australia Logo 1975-1986

  Tot 1975 was slechts één organisatie, de Postmaster-General’s Department, verantwoordelijk voor de binnenlandse telegraaf-, telefoon- en postdiensten. Toen viel het uiteen en werden alle telecommunicatiediensten overgedragen aan Telecom Australia. Ontwerper Pieter Huveneers creëerde een origineel logo voor het bedrijf met een gestileerde antenne in plaats van de letter “T”.

  Het symbool, bestaande uit twee gespiegelde “clubs”, werd in een oranje cirkel geplaatst. Aan de rechterkant was een tweeregelig ‘Telecom Australia’-opschrift in het zwart. Een lichtgrijze rechthoek diende als achtergrond.

  1986 – 1993

  Telecom Australia Logo 1986-1993

  In 1986 verkreeg Telecom een ​​monopolie op de binnenlandse draadloze markt. In hetzelfde jaar werd een klein herontwerp uitgevoerd, waarna de achtergrondvierhoek verdween, de cirkel donkeroranje werd en de inscriptie slechts één regel duurde.

  1993 – 1995

  Telecom Australia Logo 1993-1995

  Begin jaren negentig. het merk werd onderdeel van de nieuw gevormde Australian and Overseas Telecommunications Corporation. Tegelijkertijd werd Telstra Corporation Limited gelanceerd op basis van het moederbedrijf. Ondanks de naamswijziging gebruikte het logo de oude versie – Telecom Australia.

  Ontwikkelaars van FHA Image Design hebben de eerste “T” op een ongebruikelijke manier gestileerd. Ze maakten de verticale lijn onzichtbaar en lieten alleen de horizontale lijn over. Onder de letter stond een oranje ovaal, dat in eerdere versies rond was. Het tweede woord werd onderaan en in hoofdletters geschreven.

  1995 – 1999

  Telstra Corporation Logo 1995-1999

  Om de overgang van Telecom Australia naar Telstra Corporation Limited te vergemakkelijken, werd het algemene concept van het logo behouden. Alleen de inscriptie is veranderd: na de gestileerde letter “T” verscheen “elstra”. Het ovaal heeft een lichtoranje tint gekregen.

  1999 – 2006

  Telstra Corporation Logo 1999-2006

  Het telecommunicatiebedrijf heeft de 21ste eeuw begroet met een nieuw logo. De ontwerpers plaatsten de tekst in een blauw vierkant en maakten de letters wit. Deze transformatie geeft de hoofdletter “T” een verticale lijn die voorheen onzichtbaar was.

  2006 – 2011

  Telstra Corporation Logo 2006-2011

  Na het herontwerp verdween het vierkant, maar de “T” bleef. Tegelijkertijd werden alle letters blauw, zoals in het logo van 1995-1999.

  2011 – heden

  Telstra Logo 2011-vandaag

  De Australische telecomoperator heeft medewerkers van Interbrand ingehuurd voor een kleine rebranding. Het doel was om alle communicatie onder één gemeenschappelijk symbool te verenigen. Zonder er twee keer over na te denken, verwijderden de ontwerpers het grootste deel van de inscriptie en lieten alleen de letter “T” achter – in de vorm waarin deze bestond sinds 1993. Bovendien schilderden ze het ovaal opnieuw in blauw en boden 6 kleurenversies van visuele identificatie aan. Hiervoor waren 60 specialisten, enkele maanden werktijd en 6 miljoen dollar nodig.

  Logo lettertype en kleuren

  Telstra Logo

  Het huidige embleem van Telstra dateert uit het begin van de jaren negentig. – het was toen dat de gestileerde “T” werd zoals de huidige. Maar vergeet de oudere versies niet, waar deze letter de antenne symboliseerde. Nu ziet iedereen wat ze willen in T, omdat de veranderingen het bedrijf moesten helpen een hechte relatie met klanten op te bouwen.

  Het lettertype voor de oude “Telstra” -belettering is uitgevonden door de ontwerpstudio The Partners. Toen werd het woord teruggebracht tot één letter, waarvan de omtrek zachter werd. De ontwikkelaars hebben de hoeken gesneden en afgerond, met een lichte helling naar rechts.

  Logo Telstra

  Voor het experiment gebruikt het telecommunicatiebedrijf 6 kleurencombinaties, maar niet tegelijkertijd, maar om beurten. Het officiële embleem kan dus groen, donkerroze, paars, blauw, oranje of blauwgroen zijn. Dit is bedoeld om het merk kleur en betekenis te geven aan de consument.