Technische Universiteit – TUS presenteerde haar visuele identiteit

  Technological University of the Shannon (TUS) Logo

  De Irish University of Technology (TUS) van Shannon, onlangs opgericht door Athlone IT, Limerick IT en de Limerick School of Art and Design, heeft haar deuren geopend. Voor de opening werd een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld en geïmplementeerd door het dynamische mediabureau Piquant (Limerick City, Ierland), dat beschikt over een breed scala aan vaardigheden, moderne technische capaciteiten en een creatieve aanpak. TUS heeft zes moderne, comfortabele campussen in de provincies Westmeath, Limerick, Clare en Tipperary met meer dan 850.000 inwoners. De Shannon-rivier stroomt door deze gebieden en biedt een unieke omgeving en natuur. Door meerdere onderwijsinstellingen samen te voegen tot één, wordt aangenomen dat het tot 14.000 studenten kan accepteren. De nieuwe identiteit van de universiteit voorziet in de weerspiegeling van basisinformatie over de kenmerken, doelen en doelstellingen van de instelling. Het toont het creëren van een nieuwe impuls in de vorming van nieuwe kansen en positieve gevolgen voor de toekomstige generatie, en de economische ontwikkeling van de regio’s, die mogelijk werd dankzij het verkrijgen van de status van een technologische universiteit.

  Technological University of the Shannon (TUS) Nieuw Logo

  De vorming van een nieuw beeld begon met de ontwikkeling van de naam, waarvan het monogram de basis vormde van het logo. TUS – de eerste drie letters van de drie woorden van de universiteitsnaam vormden het tekstelement van het logo. Ze hebben verschillende betekenissen, wat hun toepassing bijzonder effectief maakt. Naast het feit dat de letters het monogram van de merknaam vormen, is het een woord dat vanuit het Iers vertaald wordt met “begin”. Deze betekenis geeft vooral nauwkeurig de geest van het merk weer en symboliseert het begin van een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van de regio in de educatieve sfeer, het begin van de opening van nieuwe kansen. Tegelijkertijd is het logo een associatie met de rivier de Shannon, die symbool staat voor de stroom van kennis en ideeën.

  Logo Technological University of the Shannon (TUS)

  Dit laatste is het resultaat van het gebruik van de mythologie van de regio, waar de Connla’s bron wordt aangeduid als de bron van de rivier, die wordt beschouwd als een bron van wijsheid, die water bijzondere eigenschappen geeft. Zo werden 2 hoofdelementen van het logo gekozen – een rivier, die een symbool is van kennis en informatie, en een brug – een ondersteuning en een gemakkelijke manier om toegang tot kennis te krijgen. Een spectaculaire tandem in de vorm van deze elementen weerspiegelt de unieke geest en essentie van het nieuwe merk.

  Technological University of the Shannon (TUS) Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Kleurenpalet speelt ook een belangrijke rol bij het vormgeven van informatievisualisatie. Het gebruik van goud, een atypische oplossing als sleuteloplossing. Maar het is geen tint, maar een weerspiegeling van de eigenschappen van het materiaal waaruit de componenten van het logo zijn gemaakt, wat de compositie individualiteit, elegantie, duurzaamheid en perfectie geeft. Al deze kenmerken worden benadrukt door een secundair helder palet, dat stereotypen vermijdt en herkenning en memorabiliteit garandeert.