Target Logo

  Target Logo

  Het merk Target zou nooit zijn ontstaan ​​als de Westminster Presbyterian Church niet was afgebrand op Nicollet Avenue in Minneapolis. Zeven jaar na de brand kocht de Amerikaanse zakenman George Draper Dayton het land om de eerste Goodfellows Dry Goods-winkel van zes verdiepingen te bouwen. In 1903 werd de handelsfaciliteit omgedoopt tot Dayton Dry Goods Company en in de jaren zestig. werd bekend als Target. Het is nu een van de grootste retailers in de Verenigde Staten en biedt een breed scala aan producten, van boodschappen tot iPhones.

  Betekenis en geschiedenis

  Target Logo Geschiedenis

  Wat is Doel?

  Het is de zesde grootste retailer in de Verenigde Staten. Hij exploiteert een winkelketen voor twee merken: Target en SuperTarget. Het bedrijf werd opgericht in 1902. Het hoofdkantoor is gevestigd in Minneapolis, Minnesota.

  In 1960 wilden de leidinggevenden van Dayton Company verschillende discountwinkels openen om variatie toe te voegen aan de familiewarenhuisketen. Maar daarvoor besloten ze om vanuit het niets een nieuw merk te creëren en na te denken over alle nuances, tot aan het logo.

  Het concept is ontwikkeld door de toenmalige marketingdirecteur Stewart K. Widdess. Zijn team had de keuze uit tweehonderd namen. De meest voordelige variant leek hen “Target” – een woord dat de wens van de winkel symboliseerde om in de roos te schieten en te raden welke goederen de samenleving nodig heeft. Het vormde ook de basis van het bekende rood-witte logo.

  1962 – 1968

  Target Logo 1962-1968

  Op 1 mei 1962 werd de Target-winkel officieel geopend. Kopers werden begroet door een bord met zes concentrische cirkels. Hun kleuren wisselden af: drie cirkels, inclusief de middelste, waren wit, en drie andere (de een na de ander) waren rood. In het midden was de horizontale “Target” letters in zwarte cursief.

  Het was het eerste merklogo dat werd gemaakt door een ontwerpteam onder leiding van Stewart K. Widdess. Om de merknaam met de naam te associëren, maakten ze het belangrijkste element van het doelwit: de Bullseye.

  1968 – heden

  Target Logo 1968-vandaag

  Eind jaren zestig. Target-winkels begonnen in het hele land te verschijnen. Gelijktijdig met de uitbreiding veranderde het bedrijf zijn logo en vereenvoudigde het tot een rode cirkel omringd door twee ringen: wit en rood. De inscriptie is verdwenen, dus het symbool is universeler geworden. Het wordt herinnerd vanwege het feit dat het werd gebruikt in een reclameposter die speciaal was ontworpen voor de opening van Shop at Target in 1969: het beroemde doelwit leek op een bungelende oorbel.

  1968 – 1974

  Target Logo 1968-1974

  In 1968 hebben ontwerpers de gekleurde cirkels verkleind zodat ze aan de rechterkant passen bij het woord “Target”. Het was geschreven in witte schuine letters met zwarte omtrek. Het schreefloze lettertype Helvetica gaf het woordteken een beknoptheid en indruk.

  1974 – 2004

  Target Logo 1974-2004

  Halverwege de jaren zeventig. de stijl is veranderd. De letters werden recht, zwart en vet. Het enorme belettering-logo stond tot 2004 op sommige bewegwijzering en promotiemateriaal.

  2004 – 2016

  Target Logo 2004-2016

  De ontwerpers hebben de letters omgezet in hoofdletters voor een klassieke uitstraling. De rode kleur bleef.

  2018 – heden

  Target Logo 2018-vandaag

  In 2016 werd het logo 2001-2006 geretourneerd, dat kleine letters gebruikte. Het werd mainstream in oktober en is nog steeds in gebruik, afgewisseld met een versie zonder woordmerk. Na nog een herontwerp, werd het woord “Target” naar beneden verplaatst en Bullseye – omhoog. In de nieuwe versie zijn alle letters kleine letters en rood.

  Logo lettertype en kleuren

  Target Logo

  Meer dan 96% van de Amerikaanse consumenten associeert het iconische rood-witte doelwit met Target, zo blijkt uit een onderzoek. Dit werd bereikt dankzij een spraakmakende reclamecampagne van de merkeigenaren. In 1999 verscheen er een echte Bullseye – een bull terrier genaamd Arielle. Marketeers besloten om het linkeroog van de hond te versieren met drie concentrische cirkels die precies leken op het embleem van de winkelier.

  Klanten zijn altijd al dol geweest op het strakke ontwerp en het minimalisme van het logo. De perfecte symmetrie maakt het harmonieus: alle kanten passen qua vorm, kleur en afmeting bij elkaar. De rood-witte rondel roept alleen positieve associaties op, omdat het symbool staat voor het doelwit – de belichaming van vastberadenheid en succes.

  Het woord “Target” wordt sinds 1968 in een lettertype geschreven dat lijkt op Helvetica Neue uit de Bold-onderfamilie. Het behoort toe aan het Duitse bedrijf Heidelberger Druckmaschinen AG en wordt alleen tegen betaling verspreid.

  Het kleurenschema veranderde ook bijna nooit, behalve het incidentele gebruik van zwarte letters. Nu zijn alle elementen rood en wit. Bovendien zijn er twee versies van Bullseye, die verschillen in de afwisseling van kleuren. Een embleem met twee witte cirkels is relevant als de achtergrond rood is. Ze verschijnt vaak op de borden van Target-winkelcentra.

  Rood (kleur # CC0000) en witbalanceren elkaar uit. De eerste kleur symboliseert energie en passie, terwijl de tweede staat voor elegantie en stijl. Hun klassieke contrast is ontworpen om de aandacht van kopers te trekken.