Tanqueray Logo

Tanqueray Logo

Tanqueray is een premium droge gin die wordt gemaakt door dubbele distillatie van granen met een mengsel van plantaardige componenten (zoethout, engelwortel, koriander en jeneverbes). Een nauwkeuriger recept is strikt beschermd, aangezien het een handelsgeheim is. Het is echter bekend dat voor elke regio een drank van verschillende sterkte wordt geproduceerd — van 40% tot 47,3%. Het is vooral populair in de VS, waar het qua verkoop voorloopt op zijn tegenhangers. Voor het eerst verscheen deze alcohol in de hoofdstad van Groot-Brittannië — in de Londense wijk Bloomsbury. De maker is Charles Tanqueray. Lanceringstijd — 1830. Het is nu eigendom van Diageo plc en wordt geproduceerd in Schotland.

Betekenis en geschiedenis

Tanqueray Logo Geschiedenis

Wat is Tanqueray?

Tanqueray is een premium Brits-Schotse gin met een alcoholpercentage van 40-47,3%. Het wordt geproduceerd in Schotland, waar het bedrijf na het einde van de Tweede Wereldoorlog uit het Verenigd Koninkrijk verhuisde. Het werd in 1830 geopend door Charles Tanqueray in een van de Londense gebieden. Nu is het merk van de beroemdste gin ter wereld eigendom van Diageo Corporation.

Het begon allemaal met de zoon van de priester Charles Tanqueray, die in 1830 in Londen distilleerderij opzette van de zuiverste gedistilleerde drank met een milde en evenwichtige smaak. Voordat hij zijn eigen bedrijf opende, werkte hij samen met zijn broer in de Curries-distilleerderij, waar hij de fijne kneepjes van het distilleren van alcohol onder de knie kreeg. Ten tijde van de oprichting van de distilleerderij had Charles verschillende recepten en werd een individuele technologie voor het zuiveren van alcoholen uitgedacht. Bovendien was hij de eerste die afzag van het gebruik van suiker en voerde hij een systeem van continue distillatie in (in 1832).

Hierdoor kon de ondernemer snel doorbreken in de markt en een leidende positie innemen. Acht jaar later openden de broers Edward & Charles Tanqueray & Co om gin in de detailhandel te verkopen. In 1868 overleed Charles Tanqueray en werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Charles Waugh Tanqueray. Om te overleven in een zeer competitieve omgeving, tekende hij een overeenkomst met Gordon, waarmee hij aan het einde van de 19e eeuw de vakbond Tanqueray Gordon & Company oprichtte. Op basis hiervan zouden producten van het merk Gordon op de Britse markt worden gedistribueerd en Tanqueray op de Amerikaanse. Dit verklaart de hoge populariteit in de VS.

Logo Tanqueray

In 1941 werd het fabrieksgebouw, gelegen in het Bloomsbury-gebied van Londen, verwoest tijdens een luchtaanval. Er bleef geen steen over van de onderneming: alleen de Old Tom-alambiek overleefde, die legendarisch werd. Vervolgens werd hij vervoerd naar Cameron Bridge (Schotland), waar het wijnbedrijf zich vestigde. Trouwens, het werkt nog steeds en helpt het volume van de zuiverste alcohol van meervoudige distillatie te vergroten. Volgens gegevens voor 2016 was Tanqueray-gin de meest gevraagde ter wereld: er werden toen ongeveer 3 miljoen kisten van 9 liter verkocht.

Om vervalsingen te voorkomen, populariteit te vergroten en erkenning te krijgen, ontwikkelde het bedrijf in 1948 een uniek flesontwerp — rond, taps toelopend naar beneden en met een uitstekende rib aan de bovenkant. De containers met het merk zijn lichtgroen geverfd en hebben de vorm van brandkranen die ooit water naar de Londense distilleerderij pompten. Een andere bron beweert dat het oorspronkelijke ontwerp van de container het uiterlijk van een shaker uit de jaren 20 nabootst, ontworpen voor het mixen van alcoholische cocktails.

Oud

Tanqueray Oud Logo

Het oudste logo van het alcoholmerk heeft zijn naam. Het is cursief met de hand geschreven tekst. De inscriptie is kalligrafisch, semi-verbonden, aangezien er een opening is tussen «T» en «a», evenals tussen «r» en «a». De rest van de borden zijn verbonden door dunne lijnen. Voor «q» en «y» beginnen ze in de onderste zone en gaan ze omhoog. De naam is geschreven in vette witte letters op een zwarte achtergrond.

Hierboven staat het wapen van de Tanqueray-dynastie met de afbeelding van een ananas, waarachter de bladen van twee bijlen en twee pieken zichtbaar zijn. Dit zijn belangrijke symbolen voor het gezin: een tropische vrucht vertegenwoordigt een eerbetoon aan Victoriaanse luxe, gastvrijheid en hartelijkheid, en scherpe wapens getuigen van de deelname van vertegenwoordigers van de dynastie aan de III Kruistocht.

Nieuw

Tanqueray Nieuw Logo

Het moderne logo is de kwintessens van Britse chic en het historische erfgoed van het bedrijf. Het is voorzien van een donkerrode lakzegel — het persoonlijke merkteken van de oprichter en gin-ontwikkelaar van het merk. In het midden staat de handtekening van Tanqueray Sr., een gekrulde «T» met drie rollen. Het is omgeven door inscripties die de volledige naam en achternaam van de oprichter aangeven, evenals de plaats waar de plant verscheen.

Dit ontwerp demonstreert de tijdloosheid van een premium drankje, alsof het op dit moment is getest en goedgekeurd door de maker. Onderaan staat het woord «Tanqueray», overgenomen van de vorige visuele identiteit. Het enige verschil tussen hen is in kleur. In het oude logo is het opschrift wit, in het huidige is het zwart.

Het merk Tanqueray doet zijn uiterste best om een ​​hoog niveau van herhaalde distillatie droge gin te behouden, daarom benadrukt het de verbinding met zijn roots. Deze trend zie je terug in alle elementen van de identiteit: in de unieke groene glazen fles, in het logo met het zegel van de oprichter, in de naam, die ze niet probeert te veranderen. En dat lukt, want haar product is gemaakt volgens een oud recept van de hoogste standaard, daarom komen de visuele elementen overeen met de premium inhoud.

Logo lettertype en kleuren

Tanqueray Logo

Voor het logo is een eigen lettertype ontwikkeld met een imitatie van handgeschreven tekst. De letters erin zijn kleine letters (met uitzondering van de eerste), cursief, vloeiend, met vloeiende lijnen en harmonieuze overgangen. De basiskleuren van het merk Tanqueray zijn rood en groen, waarin het zegel met de persoonlijke handtekening van de oprichter en de fles zijn geschilderd. Ze worden aangevuld met zwart, wit, goud.