Tampax Logo

  Tampax Logo

  Tampax is een hygiëneproduct dat in 1930 is ontwikkeld door Dr. Earle Haas. Dit zijn biologisch afbreekbare vrouwelijke tampons, die voorheen werden geproduceerd door McCann Erickson, en sinds 1997 worden vervaardigd door het Amerikaanse bedrijf Procter & Gamble.

  Betekenis en geschiedenis

  Tampax Logo Geschiedenis

  De lancering van hygiëneproducten met een applicator vond plaats in 1931. Sindsdien is het handelsmerklogo verschillende keren gewijzigd. In zijn moderne versie is het eenvoudig en begrijpelijk om te lezen, niet overladen met details, aangezien het al bekend is in meer dan honderd landen over de hele wereld.

  1990 – 2003

  Tampax Logo 1990-2003

  Het embleem, gemaakt in grote letters in hoofdletters, dateert uit deze tijd. Sommige letters worden onderaan samengevoegd, bijvoorbeeld “A” met “M” en “A” met “X”. Dat wil zeggen, de ruimte tussen de letters is minimaal en de tekens staan ​​zeer dicht bij elkaar.

  2003 – heden

  Tampax Logo 2003-vandaag

  De aangebrachte wijzigingen hadden geen invloed op het algehele ontwerp van het logo: de ontwerpers hebben de breedte van de borden verkleind, waardoor het lichter en lichter werd. Ook is er licht toegevoegd vanwege de blauwe kleur, die is vervangen door blauw.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Tampax

  Het belangrijkste en enige element van het logo is het woord “Tampax”. Het bevindt zich op een witte achtergrond en neemt de hele ruimte in beslag.

  De merknaam is in serif-lettertype. Het bevat individuele karakters (of een combinatie van meerdere), die qua schrijfwijze verschillen van de rest van de karakters. In het bijzonder de halve as “P” is niet verbonden met het uiteinde met de zijslag, daarom ziet het eruit als een puntige haak. Het kleurenschema is eenvoudig: het bevat wit en blauw.