Swiggy Logo

  Swiggy Logo

  Swiggy is de grootste en duurste online marktplaats voor het bestellen van eten in India. Het werd in 2014 in Bangalore gemaakt. De oprichters zijn drie ondernemers: Nandan Reddy, Sriharsha Majety en Rahul Jaimini. Begonnen met een kleine onderneming, breidde het bedrijf snel het aantal diensten uit en dekt nu meer dan driehonderd steden in zijn land met service. In september 2019 opende ze ook een filiaal voor het bezorgen van boodschappen, pakketten, documenten en zelfs wasgoed. Het kantoor werkt samen met zowel zakelijke als particuliere klanten.

  Betekenis en geschiedenis

  Swiggy Logo Geschiedenis

  Wat is Swiggy?

  Swiggy is een Indiase voedselbezorgservice met hoofdkantoor in Bangalore. Het heeft kantoren in meer dan honderd grote steden in India. De dienst is actief sinds 2014 en heeft nu een winkelketen met dezelfde naam geopend.

  Het succesvolle platform voor het online bestellen en bezorgen van kant-en-klaarmaaltijden begon in 2013. Op dat moment creëerden twee vrienden (Nandan Reddy, Sriharsha Majety) hun eigen webresource, genaamd Harsha & Nandan, Bundl Technologies. Zijn belangrijkste taak was om koeriersdiensten te vergemakkelijken en het transport van goederen naar alle uithoeken van het land te ontwikkelen. Maar na een korte periode van werken werd de service opgeschort en opnieuw ontworpen voor het bestellen van eten.

  Om het hoofd boven water te houden en zo zeker mogelijk te zijn in de gekozen richting, wendden de vrienden zich tot Rahul Jaimini en vroegen hem om advies. Eerder werkte hij bij Myntra, dus hij had een beter begrip van de nuances in de branche. In 2014 hebben ze samen Swiggy opgericht, evenals de moedermaatschappij Bundl Technologies. Hun bedrijf begon gestaag te groeien en bereikte al snel een grootschalige bevolkingsdekking.

  Dit alles wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde logistiek en focus op essentiële middelen. In 2020, tijdens de pandemie van het coronavirus, lanceerde het bedrijf ook een thuisbezorgsite. De grootschalige dekking van een groot aantal Indiase steden wordt aangegeven door het logo van deze dienst, dat is gemaakt in de vorm van een markering – een locatie-indicator op de kaart.

  Het persoonlijke logo van het bedrijf bestaat uit twee even belangrijke delen: tekst en afbeelding. Bovenaan bevindt zich een “GPS-tag”, die op de kaarten wordt geplaatst om het gewenste geografische of administratieve punt aan te geven. Als je goed kijkt, kun je zien dat het is gemaakt in de vorm van de letter “S”. Het heeft dezelfde karakteristieke depressies als het geschreven teken, een duidelijke afbakening in een bovenste en onderste halve cirkel, in het midden verbonden door een gemeenschappelijke lijn. Vanwege het feit dat het merk een druppelvormige structuur heeft, verschillen de segmenten in verschillende maten en zijn ze onderverdeeld in smalle en brede zones.

  De tekst bestaat uit de naam van de bezorgdienst voor eten. Het wordt in kleur gecombineerd met het bovenste symbool en is in feite de decodering of geschreven aanduiding op de bedoelde kaart. Daarom is het concept van het logo om de plaats te markeren waar u uw favoriete gerecht op restaurantniveau bij u thuis of op kantoor kunt bestellen. Deze benadering van branding is zeer modern en in lijn met de tijdgeest, aangezien klanten bestellingen voornamelijk plaatsen via digitale apparaten – smartphones, tablets, laptops.

  Logo lettertype en kleuren

  Swiggy Logo

  De typografie van Swiggy is gebaseerd op een aangepast lettertype uit de Futura-familie. Sommige varianten van de letters werden exact gebruikt – bijvoorbeeld “W” en “Y”. Anderen hebben kleine wijzigingen ondergaan – de “G” heeft een vierkante bodemslag en heeft geen uitstekend element. De rest van de karakters werd getransformeerd volgens individuele vereisten – het bovenste segment van de “S” in het opschrift werd verkleind.

  Logo Swiggy

  De kleurcomponent wordt ook gepersonifieerd: het bedrijf gebruikt een tint die niet door concurrenten wordt gebruikt, maar heel dicht bij het thema voedsel ligt. Het is pompoen, oranjegeel – zacht, doet denken aan de kleur van gebak en geeft een onbewuste impuls aan het bestellen van gerechten bij deze specifieke vertegenwoordiger. Deze schaal heet Pumpkin (Hex: # FC8019) en wordt gebruikt voor zowel grafische als verbale elementen.